Στην Κωνσταντινούπολη δεν πλήττεις ποτέ. Η απίστευτη γεωγραφία του τόπου, σε συνδυασμό τον εντυπωσιακό πολιτιστικό πλούτο και το γοητευτικά αλλοπρόσαλλο μίγμα  των κατοίκων σε κρατά πάντα σε εγρήγορση. Σε μια τέτοια πόλη λοιπόν το θέμα διασκέδαση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πραγματικά, κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του κέντρου της πόλης είναι γεμάτη μεζεδοπωλεία, μοδάτα εστιατόρια, εντυπωσιακά bars προσφέροντας έτσι σε κατοίκους και επισκέπτες μια πλημμυρίδα επιλογών.

Σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του ιστορικού κτιρίου Misir, πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, το 360 είναι ένα εστιατόριο – club υπερπαραγωγή. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλη η καλή κοινωνία της Κωνσταντινούπολης συνωστίζεται στην τεράστια βεράντα του για να απολαύσει ένα δείπνο επιπέδου, να χαρεί κάποιο εξωτικό κοκτέιλ και φυσικά να μαγευτεί από την πανοραμική θέα της πόλης.

Παρόμοιας φιλοσοφίας αλλά χαμηλότερων τόνων είναι το Leb-i Derya. Κρυμμένο σε έναν παράδρομο στα μέσα της Ιstiklal, στον τελευταίο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για χαλάρωση. Καθίστε σούρουπο στην μικρή του βεράντα πίνοντας ένα απεριτίφ  και αγναντέψτε  τα καράβια που σιγοπερνούν το Βόσπορο και  τα πανέμορφα μνημεία της πόλης που μόλις αρχίζουν και φωτίζονται.

http://360istanbul.com/

http://www.lebiderya.com/