Μόλις μια ώρα οδήγηση μακριά από την Αδελαΐδα, την πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας, βρίσκεται η Μπαρόσα Βάλεϊ, η οινολογική πρωτεύουσα ολόκληρης της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια ονειρική κοιλάδα, γεμάτη μικρά και μεγάλα οινοποιεία, που παράγουν ορισμένα από τα ωραιότερα κρασιά του κόσμου.

Καθημερινά, εκατοντάδες επισκέπτες καταφθάνουν σε αυτή την υπέροχη περιοχή, με σκοπό να απολαύσουν το μοναδικό γαλήνιο τοπίο και φυσικά να δοκιμάσουν κάποιο από τα φημισμένα τοπικά κρασιά. Τα περισσότερα από τα οινοποιεία είναι ανοιχτά καθημερινά και διαθέτουν ειδικούς οινολόγους, οι οποίοι μαζί με την ξενάγηση, αναλαμβάνουν την μύηση των επισκεπτών στο μαγικό χώρο του κρασιού. Σε αυτά τα μίνι σεμινάρια λοιπόν, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά για την καλλιέργεια των αμπελιών, να γνωρίσει τις διάφορες ποικιλίες και τέλος να κάνει κάποιο τεστ γευσιγνωσίας τσεκάροντας τις γνώσεις του.

Αν πάλι όμως δεν σας συγκινεί η ιδέα των ταχύρυθμων οινολογικών σεμιναρίων και θέλετε απλά να χαρείτε ένα καλό κρασί, πηγαίνετε στο πωλητήριο κάποιου οινοποιείου, διαλέξτε το κρασί σας, αγοράστε μαζί με αυτό έναν δίσκο από γκουρμέ συνοδευτικά και απολαύστε τα σε κάποια από τις πάμπολλες υπέροχες γωνιές της κοιλάδας.

Extra tip. Το οινοποιείο του Peter Lehmann είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα της Μπαρόσα Βάλεϊ. Εκτός του ότι παράγει ορισμένα από τα αξιολογότερα κρασιά της περιοχής, διαθέτει έναν καταπληκτικό χώρο για να απολαύσει κάποιος ένα υπέροχο πικ νικ. Οι πωλητές θα σας συμβουλεύσουν για το  πιο κρασί ταιριάζει στα γούστα σας και μαζί με αυτό θα σας δώσουν μια καταπληκτική ποικιλία συνοδευτικών. Το κόστος είναι απόλυτα λογικό και η εμπειρία φυσικά ανεκτίμητη.

http://www.peterlehmannwines.com/