Το Les Eyzies είναι ένα υπέροχο χωριό στην καρδιά της Dordogne. Χάρη στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της προϊστορίας και φυσιολογικά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Στην άκρη του χωριού, δίπλα στις γραμμές του τρένου, εκεί που παλιά ήταν ένα  ερειπωμένο μοναστήρι σήμερα βρίσκεται ένας από τους πιο εκλεπτυσμένους ξενώνες της περιοχής, το Ferme de Tayac. Το παλιό μοναστήρι ανακαινίστηκε, σύμφωνα με τις παραδοσιακές επιταγές, φτιάχτηκαν πέντε – έξη δωμάτια, τα οποία διακοσμήθηκαν με ιδιαίτερο γούστο, ένα τεράστιο καθιστικό με βιβλιοθήκη, προστέθηκε μια τεράστια πισίνα και ο κήπος αναστήθηκε. Γεμάτος λουλούδια, φυτά και δένδρα αποτελεί όαση δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Το super ενισχυμένο πρωινό σερβίρεται σε ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και περιλαμβάνει του κόσμου τις λιχουδιές, από καφέ, τσάι, γάλα έως φρεσκοστημένους  χυμούς, κρουασάν και ντόπια μαρμελάδα.

Αν λοιπόν ζητάτε μια βάση επιπέδου για τις εκδρομές σας στα γύρω καταπληκτικά χωριά το Ferme de Tayac είναι μακράν μια από τις καλύτερες επιλογές…

http://www.fermedetayac.com/