Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η Τοσκάνη είναι η ωραιότερη περιοχή της Ιταλίας, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως ποτέ δεν σταματά να σε εκπλήσσει ευχάριστα. Εκεί που νομίζεις πως έχεις χορτάσει τον πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της, ένα ξεχασμένο μεσαιωνικό χωριό, ένα καλομαγειρεμένο φαγητό ή ένα γραφικό παραδοσιακό κατάλυμα, σου υπενθυμίζει συνεχώς, πόσο υπέροχα ανεξάντλητος είναι αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Μόλις δέκα λεπτά έξω από την μαγευτική πόλη της Λούκα, ανάμεσα σε ένα δάσος από πεύκα και ελιές βρίσκεται η Villa Michaela. Πρόκειται για μια αρχοντική βίλλα του 18ου αιώνα, η οποία αγοράστηκε το 1984 από Άγγλους, ανακαινίστηκε πλήρως και λειτουργεί σαν ξενώνας –ησυχαστήριο, αποτελώντας ιδανική βάση για την εξερεύνηση της Βορειοδυτικής Τοσκάνης. Η διαμόρφωση του κήπου, η διακόσμηση των δώδεκα κομψότατων δωματίων και η προσεκτική αναπαλαίωση των τοιχογραφιών της μεγάλης τραπεζαρίας, ακροβατούν υπέροχα ανάμεσα στην Ιταλική φινέτσα και τις Βρετανικές στυλιστικές παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη, παντρεύοντας άριστα το κλασσικό με το μοντέρνο, μια που ολόκληρη η βίλλα είναι εξοπλισμένη με κεντρική θέρμανση, Air condition, cable tv και wi-fi. Στον περιβάλλοντα χώρο δεσπόζει μια καταπληκτική πισίνα και ένα εντυπωσιακό γήπεδο του τένις, αφιερωμένα σε αυτούς που ούτε καν διανοούνται να εγκαταλείψουν έστω και για λίγο, αυτό το μοναδικό μέρος.

Extra tip. Επιδιώξτε, τουλάχιστον μια φορά, να δοκιμάσετε το menu, που φτιάχνεται ειδικά για τους ενοίκους, το οποίο βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και προσφέρει παραδοσιακές συνταγές της Τοσκάνης άψογα μαγειρεμένες. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

http://villamichaela.com/