Όσοι πιστεύουν ότι η Μεσόγειος έχει εξαντλήσει πλέον όλα τα μυστικά της και είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κάποιος ένα νησί με θαυμάσιο κλίμα, υπέροχες θάλασσες και ελάχιστους τουρίστες για να περάσει μερικές μέρες μακριά από όλους και όλα, καλό θα ήταν να κοιτάξουν προς την Τυνησία και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Τυνησίας, στον κόλπο του Γκαμπές και μια ώρα περίπου με το καραβάκι μακριά από την πόλη στου Σφαξ, βρίσκονται χαμένα τα τροπικά νησάκια του Κερκεννά. Πρόκειται για μια συστάδα επτά απομονωμένων νησιών, που αποτελούν ίσως το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της χώρας. Με μετρημένες τουριστικές υποδομές, χωρίς ασφάλτινους δρόμους, οργανωμένες παραλίες και πολύβουα κλαμπ και μοναδικά εφόδια την τυρκουάζ θάλασσα, τους τροπικούς φοίνικες και τα ελάχιστα παραδοσιακά εστιατόρια-καφενεία παραμένει κρυφός παράδεισος, γνωστός μόνο στους ψαγμένους τουρίστες και στους εύπορους Τυνήσιους που με πολυτελή γιότ επισκέπτονται τις εξοχικές τους κατοικίες.

Το Seabel Grand Hotel αποτελεί την αξιοπρεπέστερη λύση διαμονής στα Κερκεννά. Βρίσκεται στο Sidi-Fredj, το μεγαλύτερο από τα νησιά και είναι χτισμένο σε απόσταση βολής από την παραλία, ανάμεσα σε τροπικούς φοίνικες. Πρόκειται για ένα απλό αλλά σύγχρονο ξενοδοχείο, χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες, ιδανικό για διακοπές απόλυτης χαλάρωσης.

Extra tip. Λόγω του χαμηλού υψομέτρου των νησιών, η θάλασσα σε όλες σχεδόν τις παραλίες είναι εξαιρετικά ρηχή, αποτελώντας έτσι ιδανικό τόπο διακοπών και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

http://www.grand-hotel-kerkennah.com.tn/index-anglais.htm