Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών περιηγήσεων μιας πόλης είναι αφόρητα ανιαρές και απλά διεκπεραιωτικές. Η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, μας έρχεται από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από το μακρινό νησί της Τασμανίας.

Εκεί στο γοητευτικό Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας, εδρεύει ένα πρωτότυπο τουριστικό γραφείο, το Gourmania Food Tours, το οποίο ειδικεύεται στην γαστρονομική περιήγηση της πόλης. Διοργανώνει καθημερινά ολιγομελείς ξεναγήσεις στις αγορές και τα εστιατόρια του Χόμπαρτ, μυώντας τους συμμετέχοντες στη γκουρμέ σκηνή μιας πόλης, που φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της.

Εκλεπτυσμένα τυριά, εξαιρετικά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά, καθώς και υπέροχα ντόπια κρασιά, παρελαύνουν για τα μάτια και τους ουρανίσκους σας μόνο, ενώ οι ειδικοί γευσιγνώστες που σας συνοδεύουν σε αυτή την μοναδική εμπειρία, σας αποκαλύπτουν τα μυστικά της γευστικής παράδοσης της Τασμανίας.  Στην τιμή του tour περιλαμβάνεται, ανάλογα με την ώρα της ξενάγησης, το γεύμα ή το δείπνο, καθώς επίσης και μια εκτεταμένη γευσιγνωσία τοπικών κρασιών.

Extra tip. To Garagistes, ο γαστριμαργικός ναός του Χόμπαρτ, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μοδάτα εστιατόρια της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου. Υπέροχος κόσμος, πρωτοποριακό βιομηχανικό ντιζάιν, και πάνω απ’ όλα καταπληκτική κουζίνα, που βασίζεται στα τοπικά προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι. Εδώ και τρία χρόνια αποτελεί σταθερό talk of the town, γιαυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη.

http://gourmaniafoodtours.com.au/tours/