Το να ελπίζει κάποιος ότι μέσα σε δύο – τρεις μέρες θα εξαντλήσει την παραμυθένια παλιά πόλη του Ταλλίν, είναι άδικος κόπος. Ασφαλώς και θα μπει άμεσα στην μεσαιωνική της ατμόσφαιρα, αλλά θα περάσουν εβδομάδες για να εξερευνήσει τις πανέμορφες κρυφές γωνιές της.

Η πόλη, μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας από την Σοβιετική Ένωση, το 1989, ήταν ένα ακατέργαστο τουριστικό διαμάντι. Σήμερα όμως, με σταθερά και μεθοδικά βήματα εκμεταλλεύεται την αρχιτεκτονική της φινέτσα, ανακαινίζεται εκ βάθρων και μπαίνει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη. Πλημμυρισμένη από καλόγουστα καφέ, μπυραρίες και εστιατόρια, γεμάτη μοντέρνα ξενοδοχεία και θωρακισμένη τουριστικά με αρκετά αξιόλογα μουσεία συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Ξεκινήστε τις βόλτες σας από την πλατεία του δημαρχείου, χαθείτε στο λαβύρινθο των μεσαιωνικών στενοσόκακων και καταλήξετε στο ψηλότερο σημείο της πόλης, στο λόφο της Toompea, όπου βρίσκεται το Εσθονικό κοινοβούλιο και η πανέμορφη ορθόδοξη εκκλησία του Αλέξανδρου Νιέφκι. Από εδώ η πανοραμική θέα της παλιάς οχυρωμένης πόλης του Ταλλίν με τα τείχη, τους προμαχώνες και τους είκοσι έξη χαρακτηριστικούς πυργίσκους πραγματικά κόβει την ανάσα.

Το πάρκο Καντριόρου είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο Ταλλίν. Βρίσκεται είκοσι περίπου λεπτά με τα πόδια μακριά από την παλιά πόλη και είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Δίπλα σε αυτό το υπέροχο πάρκο βρίσκεται το Μουσείο Τέχνης της πόλης. Στεγάζεται στο παλιό παλάτι του Μεγάλου Πέτρου, ένα μπαρόκ αριστούργημα με μυθικούς κήπους, που θυμίζουν Βερσαλίες και στις αίθουσες του φιλοξενεί Εσθονικούς πολιτιστικούς θησαυρούς από τον μεσαίωνα έως σήμερα.

Extra tip. Σε απόσταση βολής από το πάρκο Καντριόρου βρίσκεται το ξενοδοχείο Oru. Πρόκειται για ένα μοντέρνο, καλόγουστο ξενοδοχείο με φιλικότατες τιμές, δωρεάν wi-fi και φυσικά εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

http://www.ekm.ee/en/

http://www.oruhotel.ee/