Λίγο έξω από το κέντρο της Βιέννης, κανένα δεκάλεπτο με το τραμ, στην καρδιά μιας αστικής συνοικίας της πόλης, βρίσκεται η παραμυθούπολη του Hundertwasserhaus, ένα  αρχιτεκτονικό ορόσημο της Αυστριακής πρωτεύουσας.

Ο Friedensreich Hundertwasser ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους sui generis καλλιτέχνες του αιώνα που μας πέρασε, υλοποίησε εδώ μια από τις αρτιότερες αρχιτεκτονικές εμμονές του. Σχεδίασε και  έχτισε ένα απίστευτο σύμπλεγμα λαϊκών διαμερισμάτων με κύρια χαρακτηριστικά τις ακανόνιστες μορφές, τα περίεργα χρώματα, και πάνω απ όλα τον επαναστατικό σχεδιασμό με την χρήση φυσικών στοιχείων του περιβάλλοντος. Γέμισε λοιπόν με χώμα και γρασίδι τις ταράτσες, έβαλε δέντρα μέσα στα δωμάτια αφήνοντας τα κλαδιά να βγαίνουν από τα παράθυρα, προσέθεσε φυτά τις προσόψεις, δημιουργώντας  έτσι ένα απίστευτο σουρεαλιστικό σκηνικό που μόνο με αυτό του Gaudi μπορεί να συγκριθεί.

Προσοχή… έχετε στα υπόψη ότι η πρόσβαση στο εσωτερικό των κατοικιών απαγορεύεται, μια που αυτά κατοικούνται κανονικότατα.

http://www.hundertwasser.at/index_en.php