Το νησί της Ιθάκης είναι μυθικό – και όχι μόνο για το χιλιοτραγουδισμένο ταξίδι επιστροφής του Οδυσσέα. Είναι μυθικό γιατί είναι η ομορφιά του μυθική, γιατί οι παραλίες του είναι μοναδικές, οι ακτές του είναι δαντελωτές, τα χωριά του είναι υπέροχα, οι άνθρωποί του είναι φιλόξενοι. Θέλετε κι άλλους λόγους;

Κιόνι
Αν υπάρχει ένα μόνο σημείο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε έστω και μια φορά αυτό είναι το υπέροχο Κιόνι, το ομορφότερο χωριό του νησιού. Αμφιθεατρικά χτισμένος, διατηρητέος, περικυκλωμένος από πράσινο οικισμός, με πέτρινα χαριτωμένα σπίτια να “κοιτούν” από ψηλά τον χαριτωμένο όρμο.

Βαθύ
Η παραδοσιακή πρωτεύουσα με τα συγυρισμένα νεοκλασικά, τα κόκκινα κεραμίδια και την πυκνή βλάστηση, απλώνει τα καλόγουστα καφέ και μπαρ της μέσα στο υπέροχο ‘φιόρδ’ που δημιουργούν οι σχηματισμοί της στεριάς. Στην είσοδο ακριβώς του λιμανιού είναι το μικρό νησάκι Λαζαρέτο, που κάποτε τελούσε χρέη λοιμοκαθαρτηρίου.

Villa Kalos
Στιλάτη βίλα υψηλής αισθητικής, σε μια τοποθεσία “πνιγμένη” στα λιόδεντρα. Ιδανική για παρέες, απομόνωση και ατέλειωτο άραγμα.

Μενίρ
Έξω από τις σελίδες του Αστερίξ, σκορπισμένοι έξω από το χωριό της Ανωγής βρίσκονται τεράστιοι ογκόλιθοι, μόνο που εδώ ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του όνομα!

Παραλίες
Φιλιατρό για καταπράσινη θάλασσα σαν πισίνα, Γιδάκι για γαλαζοπράσινα νερά που λαμπυρίζουν στον ήλιο, Άσπρος γιαλός για το κατάλευκο βότσαλο..  Στην Ιθάκη υπάρχει μια παραλία για όλους