Ο Μαυρίκιος είναι ο παράδεισος του Ινδικού ωκεανού. Γεμάτος πλούσια τροπική βλάστηση, υπέροχες παραλίες και μια εντυπωσιακή πολυποίκιλη πανίδα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες.

Πέρα όμως από τα συνηθισμένα τουριστικά cliché, το νησί προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από δραστηριότητες που ιντριγκάρουν τον ψαγμένο ταξιδιώτη,  καλώντας τον να τις χαρεί. Πολλά τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία, προσφέρουν mountain trekking, ποδηλασία, dolphin spotting, bird watching, ψάρεμα αλλά ένα από αυτά, το Haras du Monre, ξεχωρίζει,μια που ειδικεύεται στην ιππασία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη φάρμα με άλογα και πόνυ, που απευθύνεται μέχρι και στον πιο αδαή ταξιδιώτη, και διοργανώνει καθημερινά  εκδρομές-ξεναγήσεις στην ενδοχώρα και στις παραλίες του νησιού.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Μαυρίκιου, στη χερσόνησο του Le Morne Braband, περιοχή που από το 2008 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο για το ειδυλλιακό της τοποθεσίας, αλλά και για ιστορικούς λόγους. Στον απόκρημνο κατάφυτο λόφο, που δεσπόζει της μαγευτικής χερσονήσου, μέχρι τα μέσα περίπου του 18ου αιώνα, που καταργήθηκε επίσημα η δουλεία, έβρισκαν καταφύγιο οι μαύροι σκλάβοι που δραπέτευαν από τους αφέντες τους.

Extra tip. H πιο πρωτότυπη και συνάμα πιο εντυπωσιακή δραστηριότητα που προσφέρει το Haras du Monre είναι το κολύμπι με άλογα. Απολαύστε τον τροπικό ήλιο και τα καταγάλανα νερά της λιμνοθάλασσας του Morne  παρέα με το άλογό σας. Καβαλήστε το και κολυμπήστε μαζί του μέχρι το κοντινό νησάκι του Fourneau στο έμπα της λιμνοθάλασσας. Είναι μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία.

http://www.harasdumorne.com/