Στη δυτική Αυστραλία, δεκατρείς περίπου ώρες με το αυτοκίνητο βόρεια του Perth, εκεί που το Cape Range National Park συναντά το θαλάσσιο πάρκο του Ningaloo, βρίσκεται το ονειρικό Sal Salis Camp. Πρόκειται για ένα μοναδικό camp, στην άκρη του Ningaloo reef, ενός από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου, που αποτελείται από  εννέα πολυτελείς σκηνές, κρυμμένες στους αμμόλοφους της παρθένας ακτής.

Με τον εντυπωσιακό κοραλλιογενή ύφαλο κυριολεκτικά έξω από την σκηνή σας  και ένα εθνικό πάρκο απείρου κάλλους σε απόσταση αναπνοής, το Sal Salis αποτελεί ιδανική βάση για κάθε είδους activities. Oι άνθρωποι του camp, που είναι άριστοι γνώστες της περιοχής, θα σας μυήσουν στην μαγεία του τόπου, αποκαλύπτοντάς σας απίστευτες εικόνες από αυτό το καταπληκτικό μέρος. Οι επιλογές πολλές και μοναδικές. Snorkeling ή kayak σε μια θάλασσα γεμάτη εντυπωσιακά κοράλλια και πάνω από πεντακόσια είδη ψαριών, trekking μέχρι την κορυφή του  φαραγγιού Mandu Mandu, με τους υπέροχους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και bonus την καταπληκτική θέα προς την ακτή, παρακολούθηση σπάνιων ζώων όπως  θαλάσσιων χελωνών, κόκκινων καγκουρό και ερωδιών, μίνι κρουαζιέρες για ψάρεμα και παρατήρηση δελφινιών.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται συμβατικά και λαχταράτε κάτι πιο extreme, σημειώστε ότι η περιοχή είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη γη για να δείτε και να κολυμπήσετε με φαλαινοκαρχαρίες. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο τα τεράστια αυτά θηλαστικά, βρίσκουν καταφύγιο στις θάλασσες της δυτικής Αυστραλίας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους τολμηρούς να κολυμπήσουν μαζί τους. Παρόλο το μέγεθος και την τρομακτική τους όψη, οι φαλαινοκαρχαρίες είναι ακίνδυνοι, τρέφονται αποκλειστικά με πλακτόν και μικρά ψάρια και είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς τους δύτες που κολυμπούν μαζί τους. Αν το τσουχτερό αντίτιμο της εκδρομής δεν είναι πρόβλημα, τολμήστε το, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

http://www.salsalis.com.au