Κοσμοπολίτικο, φινετσάτο και γεμάτο ζωντάνια, το Σανλιτούν ήταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του πενήντα η καρδιά της διπλωματικής ζωής του Πεκίνο. Μετά την επανάσταση όμως και κυρίως μετά την απομάκρυνση των πρεσβειών από την περιοχή, το Σανλιτούν έχασε την παλιά του αίγλη και κατάντησε ένα αδιάφορο προάστιο της Κινεζικής πρωτεύουσας. Την δεκαετία του ενενήντα  όμως, όταν έγιναν τα πρώτα οικονομικά ανοίγματα και η Κίνα άρχισε να βγαίνει από την απομόνωση, το Σανλιτούν άρχισε σιγά – σιγά να αναγεννιέται και στις μέρες μας θεωρείται πια μια από τις ωραιότερες και πιο σικ γειτονιές του Πεκίνο. Ειδικά μετά την Ολυμπιάδα, κατακλύζεται από μοδάτα καταστήματα, χλιδάτα εστιατόρια και εντυπωσιακά μπαράκια, συγκεντρώνοντας στους δρόμους του όλο τον καλό κόσμο της πόλης. Επόμενο λοιπόν ήταν, στην καρδιά αυτής της τόσο ανερχόμενης περιοχής, το καλοκαίρι του 2008, να ανοίξει το πρώτο design hotel της πόλης, το The Opposite House.

Το The Opposite House πήρε το όνομα του από το αρχιτεκτονικό κοντράστ του σχεδιασμού του. Δημιούργημα του διάσημου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, συνδυάζει την Κινεζική παράδοση με το μοντέρνο μινιμαλιστικό Πεκίνο του σήμερα. Εξωτερικά είναι ένα γυάλινο σμαραγδένιο «κουτί», που αντανακλά την ζωντάνια της περιοχής, δίνοντας συγχρόνως στους ενοίκους την αίσθηση της ηρεμίας και της άνεσης. Εσωτερικά είναι μια μίξη μοντερνισμού και τυπικής Κινεζικής αρχιτεκτονικής γεμάτο διακοσμητικά ευρήματα δανεισμένα από την τοπική παράδοση. Στο ισόγειο φιλοξενείται μια μόνιμη έκθεση γλυπτικής, με έργα σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών, ενώ στο υπόγειο βρίσκεται μια εντυπωσιακή πισίνα και ένα αναζωογονητικό σπα.

Extra tip. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Πεκίνο, καθώς και ένα υπέροχο cocktail bar. Απολαύστε υπέροχη μεσογειακή κουζίνα στο Sueño ή ευφάνταστη Ασιατική στο Bei και μετά χαλαρώστε πίνοντας κάποιο ιντριγκαδόρικο cocktail στο Mesh, δεν θα το μετανιώσετε.

http://www.theoppositehouse.com/