Συμπυκνώνει με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο όλα τα στοιχεία που μας κάνουν να λατρεύουμε την Ρούμελη: ιστορία, λεβεντιά, αδάμαστη φύση και πολύ, πάρα πολύ κρέας και φαγητό!

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Λιβαδειάς είναι η Κρύα, το ποτάμι της. Νερόμυλοι γεμάτοι από μνήμες του χθες,  μικροί καταρράκτες κάτω από τεράστια πλατάνια και πέτρινα τοξωτά γεφύρια συνθέτουν ένα ανακουφιστικό μωσαϊκό που έχει ως επίκεντρο τα νερά του ποταμού και δίνει μια σπάνια ομορφιά στην πόλη. Πιο ψηλά το φαράγγι της Κρύας στέκει απόμακρο και επιβλητικό, μας περιμένει να το ανακαλύψουμε αφού πρώτα διασχίσουμε έναν πανέμορφο λιθόστρωτο δρόμο. Όποιος έχει κουράγιο για περισσότερη “περιπέτεια” μπορεί να φτάσει και μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ απ’ όπου μπορεί να απολαύσει τη θέα προς τη Λιβαδειά.

Όπως και να έχει πάντως, όπου κι αν κάτσετε, όπου κι αν σταθείτε μπορείτε να απολαύσετε το περίφημο σουβλάκι Λιβαδειάς. Επισκέπτες από όλη την επικράτεια έρχονται στη Λιβαδειά για να το δοκιμάσουν και όχι άδικα, αφού με την πρώτη μπουκιά θα ξεχάστε όλα τα προηγούμενα ντελίβερι της ζωής σας. Το περίφημο σουβλάκι μπορείτε να το βρείτε παντού, καθώς σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης θα πέσετε πάνω σε κάποιο σουβλατζίδικο, ωστόσο αν προτιμάτε να διευρύνετε την γευστική σας παλέτα επιλέξτε το εστιατόριο Καλλίγευστον, Ελευθερίου Βενιζέλου 19, και τα χοιρινά φιλετάκια του με σωσ σύκου και την φοβερή Ακαδημία Plus Food & Mood όπου μπορείτε να απολαύσετε από πίτσα μέχρι φρέσκο ψάρι.

Το Levadia Hotel είναι ένα ζεστό και φιλόξενο ξενοδοχείο στο κέντρο της Λιβαδειάς όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε από τις βόλτες στην πόλη, ενώ πολύ καλή επιλογή για τη διαμονή σας αποτελεί και ο ξενώνας Mideia με την φοβερή θέα στην πόλη και στο βουνό που προσφέρουν τα δωμάτιά του.

Η Λιβαδειά απέχει μόλις μισή ώρα από την Αράχωβα και τον Παρνασσό, οπότε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη μπορείτε να πεταχτείτε για μια βόλτα, λίγο σκι και πολλά ψώνια απο την τοπική αγορά