Οι εντυπωσιακές αναγεννησιακές εκκλησίες, το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κέντρο, οι επιβλητικοί πύργοι και οι ονομαστές στοές, είναι χωρίς αμφιβολία οι βασικοί λόγοι επίσκεψης στην Μπολόνια, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Οι παθιασμένοι οπαδοί της Ιταλικής κουζίνας, υποκλίνονται στο όνομα και μόνο αυτής της γοητευτικής μεγαλούπολης του Ιταλικού Βορρά και ομόφωνα την αναγνωρίζουν σαν πρωτεύουσα της Ιταλικής γαστρονομίας.

Σύμφωνα με τους θρύλους, εδώ γεννήθηκαν τα τορτελίνια και η εξαιρετική σάλτσα ραγού, κι εδώ το προσούτο, η μορταδέλα, η παρμεζάνα και πλήθος άλλων εξεζητημένων αλλαντικών και τυριών φιγουράρουν με κάθε επισημότητα στις προθήκες δεκάδων καταστημάτων που ειδικεύονται σε αυτές τις θείες γεύσεις. Σε αυτή λοιπόν την εμβληματική έδρα της υψηλής Ιταλικής εστίασης, βρίσκεται η Vecchia Scuola Bolognese, μια σχολή μαγειρικής, που ίδρυσε η Alessandra Spisni, φημισμένη σεφ της Ιταλικής T.V. Εδώ έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε από ολιγόωρα μαθήματα εισαγωγής στην Ιταλική κουζίνα, μέχρι εβδομαδιαία ή μηνιαία σεμινάρια μαγειρικής, γιατί η σχολή, εκτός από τους επαγγελματίες, απευθύνεται σε ερασιτέχνες, φοιτητές ακόμη και σε τουρίστες. Τα μαθήματα ξεκινούν από 100€ και σε αυτά περιλαμβάνεται εκτός από το τρίωρο μάθημα και ένα πλήρες γεύμα με κρασί.

Extra tip. Το Al Cappello Rosso Hotel μπορεί να άνοιξε τις πύλες του το 1375, όντας ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Μπολόνια, αλλά μετά την τελευταία ανακαίνιση, μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο πόλης, με κύριο χαρακτηριστικό την πρωτότυπη διακόσμηση των δωματίων, που βασίζεται σε ήρωες κόμικς. Αν συνυπολογίσετε τις άκρως φιλικές τιμές, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή διαμονής.

http://www.lavecchiascuola.com/index.php/en/

http://www.alcappellorosso.it/en/hotel/chi-siamo/