Μια βόλτα στο Μαρέ είναι η ύψιστη Παριζιάνικη εμπειρία. Αυτή η συνοικία όνειρο, που καταλαμβάνει το 4ο Arrondissement της Γαλλικής πρωτεύουσας, είναι πλούσια σε ιστορία, φινέτσα και ατμόσφαιρα. Το γεμάτο χαμόσπιτα και βάλτους Μαρέ του 13ου αιώνα, μετατράπηκε σταδιακά  σε πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της πόλης, για να γνωρίσει όμως, μετά την Γαλλική επανάσταση, την παρακμή και τέλος, μόλις τις αρχές της δεκαετίας του 1960 να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Σήμερα είναι μια γοητευτική περιοχή, γεμάτη πολιτισμό, υπέροχα κτίρια, στυλάτα καταστήματα και ξεχωριστά εστιατόρια.

Αν είστε λάτρεις των μουσείων και παθιασμένοι εραστές της πόλης του φωτός, η πρώτη σας στάση στο Μαρέ θα είναι δίχως άλλο στο Musée Carnavalet . Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό Ηôtel particulier του 16ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού. Περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες του ξετυλίγεται μπροστά σας η ιστορία της πόλης και όλες οι εποχές που την σημάδεψαν. Χαρακτικά, πίνακες, νομίσματα, έπιπλα, επιστολές και πλείστα όσα καθημερινά αντικείμενα, παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής στο Παρίσι από τον 16ο αιώνα μέχρι της μέρες μας.

Η Place des Vosges είναι φαντασμαγορική. Βρίσκεται στην καρδιά του Μαρέ και είναι  γεμάτη λαμπερά café, υπέροχους κρυφούς κήπους και πρωτοποριακές γκαλερί. Εγκαινιάστηκε το 1612 και γρήγορα έγινε ο βασικότερος πόλος έλξης της κοσμικής ζωής της πόλης. Στις χαρακτηριστικές, φτιαγμένες από κόκκινα τούβλα, κατοικίες που την περιβάλλουν, έμειναν κατά καιρούς μερικοί από τους πλέον γνωστούς πνευματικούς ανθρώπους της χώρας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Βίκτωρος Ουγκώ. Σήμερα το σπίτι του έχει μετατραπεί σε ένα μικρό μουσείο, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τα του βίου του μεγάλου λογοτέχνη.  Αν θελήσετε να προσθέσετε μια οριενταλική πινελιά γευσιγνωσίας στη συλλογή σας, τότε το Chez Omar είναι το σίγουρο στάνταρ ανάμεσα στα δεκάδες Μαροκινά εστιατόρια που κατοικοεδρεύουν στην γαστριμαργική σκηνή του Μαρέ. Ο χώρος είναι γνήσια ανατολίτικος, τo cous cous royal  μυθικό και οι τιμές άκρως φιλικές. Αν είστε λάτρεις της Μαροκινής κουζίνας δεν πρέπει να το χάσετε.

http://www.parismarais.com/en/hotels-marais
Chez Omar: 47 rue de Bretagne, 3e, République, Paris, 75003