Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές της Τανζανίας, με σάουντρακ τους ήχους των κυμάτων, χιλιόμετρα λευκοχρυσής άμμου υποδέχονται το διάφανο τιρκουάζ του Ινδικού ωκεανού. Η πρώτη σου επαφή με το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών όπου η Αφρική συναντάει την Ανατολή, θα σε μεταφέρει πίσω στους αιώνες μέσα από εικόνες ανέγγιχτες από τον σύγχρονο πολιτισμό μας.

Στην ιστορική Stone town, τα λευκά κτίρια στρέφονται προς την θάλασσα και οι μεγάλες αψιδωτές πύλες θα σε καλέσουν να χαθείς μέσα σε στενά της, μεταφέροντας σου την φωνή του ιμάμη την ώρα προσευχής. Στην ενδοχώρα και στις παρυφές της οργιώδης βλάστησης θα ανακαλύψεις πλίνθινα χωριά στα οποία μοιάζει σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος και στις στοιχισμένες από φοινικόδεντρα ακτές, θα αγναντέψεις τις ψαρόβαρκες που αναχωρούν για να συναντήσουν τον ορίζοντα.

Στο νησί των μπαχαρικών, όπως το ονομάζουν, κατοικεί ένα μωσαϊκό φυλών και πληθυσμών, ντύνοντας το με χρώματα και παραδόσεις, συντονισμένο σε μια χορογραφία που πάλλεται σε έναν ολοζώντανο ρυθμό. Στους δρόμους γυναίκες με πολύχρωμα σαρόνγκ ισορροπούν καλάθια στο κεφάλι τους, παιδάκια με γαλανόλευκες στολές σχολείου παίζουν μπάλα σε χωμάτινες αλάνες και περήφανοι Μασάι με κόκκινες φορεσιές σίγουρα θα σε προσκαλέσουν να συμμετέχεις μαζί τους σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Bao.

Στην Kiwengwa, μία από τις πιο μαγευτικές παραλίες του νησιού, η παλίρροια συνεχώς μεταμορφώνει το τοπίο, αφήνοντας πίσω της υφάλους και νησάκια, αποκαλύπτοντας σου τα μυστικά του βυθού της. Ανάμεσα από τα ξύλινα παραπήγματα με ευφάνταστα ονόματα που εμπορεύονται υφάσματα και τέχνες, θα ξεχωρίσεις μια μεγάλη στρογγυλή καλύβα ανοιχτή στην θαλασσινή αύρα και το φως.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να γίνεις μαθητής τοπικών ζωγράφων και καλλιτεχνών, αποτυπώνοντας την τέχνη της παραδοσιακής Τανζανικής ζωγραφικής στον δικό σου καμβά. Μέσα από μια ποικιλία σχεδίων και τεχνοτροπίας, με την καθοδήγηση των δασκάλων σου θα δημιουργήσεις τον δικό σου πίνακα, αποκτώντας ένα πανέμορφο αναμνηστικό αλλά και μια πολύτιμη εμπειρία από την επαφή σου με τις ζωές των ανθρώπων σε αυτήν την όμορφη γωνιά του κόσμου.

Tip.  Το Zan View Hotel, στην καρδιά του χωριού Κάιρο, μόλις λίγα βήματα από την παραλία της Kiwengwa, αποτελεί το ιδανικό κατάλυμα για να αφεθείς στην μαγεία αυτού του τροπικού παραδείσου αλλά και ένα τέλειο ορμητήριο για τις εξερευνήσεις σου. Σε αντίθεση με άλλα resort που χτίζουν τοίχους για να απομονώσουν τους επισκέπτες τους, η θέση και η φιλοσοφία του Zan View θα σε φέρει κοντά με την τοπική κοινότητα, την Ζανζιβαριανή κουλτούρα και τις παραδόσεις των χαμογελαστών της κατοίκων. Χτισμένο με αραβικές επιρροές, οι σύγχρονες ανέσεις του συνδυάζονται αρμονικά με την παραδοσιακή ξυλογλυπτική της Ζανζιβάρης που ντύνει τις εγκαταστάσεις του, ενώ τα περισσότερα δωμάτια λούζονται με το φως της ομορφότερης ανατολής που ξεπροβάλει μέσα από τον Ινδικό ωκεανό.

www.zan-view.com