Ο ωραιότερος και πρακτικότερος τρόπος για να γυρίσει κάποιος την ανεπανάληπτη γη της Νέας Ζηλανδίας είναι αδιαμφισβήτητα οδικώς. Η οδήγηση σε αυτή η μακρινή, μα υπέροχη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου, είναι σκέτη πρόκληση. Ο συνδυασμός των άριστων και σχεδόν έρημων δρόμων, με τις εναλλαγές των βουκολικών, απόκοσμων τοπίων είναι ιδανικός, ειδικά για κάποιον που έχει χρόνο και θέλει να ανακαλύψει τις κρυφές γωνιές αυτής της πανέμορφης χώρας.

Όταν λοιπόν αρχίζετε τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας σε αυτή την ευλογημένη εσχατιά του πλανήτη μας, προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα. Αντί να νοικιάσετε ένα συμβατικό αυτοκίνητο από μια συνηθισμένη εταιρία, κάντε την υπέρβαση και σκεφτείτε την λύση του campervan. Πρόκειται για μια ευρηματική, εξελιγμένη μορφή του παλιού τροχόσπιτου, που θα σας χαρίσει απόλυτη ανεξαρτησία και ευελιξία στις περιπέτειες σας στην Νεοζηλανδική φύση. Συνήθως η μίνιμουμ περίοδος ενοικίασης είναι πέντε ημέρες, οι οποίες όμως είναι ικανές για να σας βάλουν στο κλίμα αυτού του είδους των διακοπών. Για τις διανυκτερεύσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται μέσα σε εθνικά πάρκα, αποκτώντας έτσι  μια μοναδική, άμεση επαφή με την φύση.

Extra tip. Η Britz και η KEA είναι δύο εταιρίες που ειδικεύονται στις ενοικιάσεις campervans. Όλα τους τα μοντέλα έχουν κρεβάτια, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν κουζίνα, τουαλέτα ακόμα και ντουζ ή τηλεόραση. Ανάλογα με το βαλάντιο σας λοιπόν, διαλέξετε το campervan που σας ταιριάζει και αφεθείτε στην μαγεία αυτού του τόσο ιδιαίτερου τρόπου ταξιδιού.

http://www.britz.co.nz/campervan-hire-new-zealand

http://nzrentals.keacampers.com/en/default.aspx