Το Airways Hotel είναι πραγματικά ένα ξενοδοχείο κόσμημα. Φωλιασμένο στην πλαγιά ενός καταπράσινου βουνού, με ιδιωτικούς τροπικούς κήπους, εκπληκτική θέα προς τα κρυστάλλινα νερά ενός πανέμορφου κόλπου και σαν έξτρα μπόνους μια αυθεντική παλιομοδίτικη Ντακότα στην είσοδο, προσφέρει ανέσεις επιπέδου στους επισκέπτες, με τις ανάλογες τιμές φυσικά.

Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά το μοναδικό ίσως ψεγάδι αυτού του μοντέρνου και υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, είναι το location. Το Airways Hotel βρίσκεται σε μια από τις πιο άσχημες και πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου, στο Πόρτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσας της Παπούα Νέα Γουινέα. Η στρατηγική του θέση, ακριβώς δίπλα από το διεθνές αεροδρόμιο και η ασφάλεια που παρέχει στους φιλοξενούμενους του, σε συνδυασμό με τις εξωπραγματικές, για τα επίπεδα Παπούα Νέα Γουινέα, ανέσεις που προσφέρει, το καθιστούν ιδανικό για ένα ολιγόωρο stop over, πριν την αναχώρηση των ταξιδιωτών για τα βάθη αυτής της πανέμορφης χώρας.

Για τους τολμηρούς, που θα θελήσουν να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από την όαση ασφαλείας που προσφέρει το Airways Hotel, τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν mini tours στο γειτονικό Πορτ Μόρεσμπι. Σε μισή μέρα θα έχετε δει σχεδόν τα πάντα. Θα επισκεφθείτε το Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, όπου και θα θαυμάζετε ορισμένα εντυπωσιακά εκθέματα σχετικά με την ιστορία της χώρας, θα κάνετε μια γρήγορη βόλτα, αν είστε τυχεροί και είναι ανοιχτό για το κοινό, στο σχετικά πρόσφατα χτισμένο (1984) κοινοβούλιο της χώρας και τέλος θα απολαύσετε έναν περίπατο στους βοτανικούς κήπους, όπου και θα δείτε δείγματα της χαρακτηριστικής πανίδας της Παπούα Νέα Γουινέα.

http://www.airways.com.pg/