Σκάρτη ώρα με το ferry από το Ντουμπρόβνικ, χαμένο στο δαίδαλο των Δαλματικών ακτών, βρίσκεται το Μλιέτ, ένα νησί όνειρο. Κατάφυτο, με πληθυσμό λίγων εκατοντάδων ψυχών και γεμάτο υπέροχους κολπίσκους με σμαραγδένια κατακάθαρα νερά, είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Κροατίας.

Το Μλιέτ είναι το απόλυτο ησυχαστήριο, ένα ευλογημένο μέρος που η ζωή  κυλά αργά, με βασικές προτεραιότητες κατοίκων και επισκεπτών, το ψάρεμα, το κολύμπι και τον ύπνο. Ο μεσόγειος φιδωτός δρόμος, που ενώνει τα περίπου δέκα χωριά του νησιού, σκαρφαλώνει τους καταπράσινους λοφίσκους χαρίζοντας στον επισκέπτη μια φαντασμαγορική θέα δύο υπέροχων λιμνών και ενός εντυπωσιακού μοναστηριού που ίδρυσαν Ιταλοί Βενεδικτίνοι μοναχοί των 12ο αιώνα.

Στο νοτιοανατολικό μέρος του Μλιέτ, λίγο έξω από το μικρό χωριό της Saplunara, πάνω από μια υπέροχη βραχώδη παραλία και ανάμεσα σε αλπικά πεύκα, βρίσκεται το Stermasi, ένα μικρό μοντέρνο ξενοδοχείο, που φιλοξενεί μόλις δέκα έξη άτομα. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο εύρημα, με υπέροχη θέα, καταπληκτικό service και το σπουδαιότερο, φιλικότατες τιμές. Οι επισκέπτες, μπορούν να χαλαρώσουν χαζεύοντας το πανέμορφο τοπίο, να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας ή με την βοήθεια των οικοδεσποτών, να πραγματοποιήσουν κοντινές εκδρομές στις λίμνες και τα χωριά, θαυμάζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

 Extra tip. To εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια του Μλιέτ και ειδικεύεται στο ψάρι. Με θέα τις κοντινές βραχονησίδες και το Ντουμπρόβνικ θα απολαύσετε ένα γεύμα κλάσης.

 http://www.stermasi.hr