Στο άνοιγμα του κόλπου της Ρίγα, σκάρτο μισάωρο από την ηπειρωτική Εσθονία, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα νησιά της Βαλτικής, το Μούχου. Με μόνιμο πληθυσμό λιγότερο από δύο χιλιάδες κατοίκους, εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα, από κέδρους μέχρι άγριες ορχιδέες και από αγριογούρουνα μέχρι ελάφια, αποτελεί έναν μοναδικό φυσιολατρικό παράδεισο ιδανικό για ένα ολιγοήμερο ρηλάξ.

Ειδικά το καλοκαίρι, το νησί φαντάζει σαν ιδεώδης προορισμός, για να απολαύσει κάποιος τον εντυπωσιακό ήλιο του μεσονυκτίου, να περπατήσει στα μικροσκοπικά μαγευτικά χωριά, να κολυμπήσει στα κρύα νερά της Βαλτικής ή απλά να χαλαρώσει τις παραδοσιακές ξύλινες σάουνες που βρίσκονται σχεδόν παντού. Αλλά και για τους πιο δραστήριους, αυτό το μαγικό μέρος, είναι σκέτος παράδεισος. Ποδηλασία στην καταπράσινη ενδοχώρα, ιππασία στην παραλία, κανό μέχρι τα γειτονικά νησάκια, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που απλόχερα προσφέρει στους τυχερούς επισκέπτες του το Μούχου.

Extra tip: Το Padaste Manor, είναι ένα παλιό, γοτθικό αρχοντικό του 16ου αιώνα, δώρο του βασιλιά της Δανίας, προς έναν αφοσιωμένο στο Δανέζικο στέμμα, τοπικό άρχοντα. Τον δέκατο ένατο αιώνα το παλιό αρχοντικό ανακαινίστηκε από τους Γερμανούς γαιοκτήμονες που το κληρονόμησαν, για να πάρει την σημερινή του μορφή και να μεταμορφωθεί σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο – ησυχαστήριο, μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, χάρη στο απαράμιλλο σέρβις του, την προσεγμένη του διακόσμηση και την μοναδική του τοποθεσία, αποτελεί σημείο αναφοράς στην τουριστική ζωή του Μούχου. Μην το χάσετε.

http://www.padaste.ee/