Το λεωφορείο με αριθμό 380 αναχωρεί από το κέντρο του Σίδνεϋ και περνώντας από συνοικίες που βρίσκονται έξω από κάθε τουριστικό χάρτη, τερματίζει την διαδρομή του, σαράντα λεπτά αργότερα, σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες ολόκληρης της Αυστραλίας, την περίφημη Μποντάι μπιτζ. Κάθε τουρίστας λοιπόν που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να αφιερώσει μια μέρα από το ταξίδι του στο Σίδνεϋ, για να δει και να απολαύσει αυτή την μοδάτη παραλία – φαινόμενο, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από κόσμο και έχει συνδυάσει το όνομά της με την ίδια την ιστορία της πόλης.

Η Μποντάι μπιτζ, κυρίως λόγω της προνομιακής απάνεμης θέσης της, ανατολικά του κέντρου, ήδη από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής. Τόπος αναψυχής των εύπορων κατοίκων του Σίδνεϋ μέχρι την αρχή του 20ου αιώνα, στη συνέχεια με τον ερχομό όλο και περισσότερων μεταναστών, μετατράπηκε σιγά- σιγά σε αγαπημένη παραλία των εργατών, για να γνωρίσει μια πραγματική έκρηξη δημοφιλίας την δεκαετία του πενήντα, όταν με την εμφάνιση του σοκαριστικού για την εποχή μαγιό μπικίνι, έγινε σημείο αναφοράς και συνάντησης της τότε νεολαίας της πόλης.

Στις μέρες μας, αναβαθμισμένη, γεμάτη εστιατόρια, μπαράκια και μαγαζιά, παραμένει σταθερά νούμερο ένα στις προτιμήσεις των κατοίκων του Σίνδεϋ, που συρρέουν στην αγκαλιά της, για να δροσιστούν με μια βουτιά τα νερά της, να απολαύσουν στα κύματά το αγαπημένο τους σέρφινγκ, ή απλά να χαρούν την ηλιοθεραπεία τους παίζοντας ρακέτες ή βόλεϋ στην χρυσαφένια αμμουδιά της.

Extra tip. Όπως είπαμε, μπορεί η Μποντάι μπιτζ να είναι γεμάτη από εστιατόρια και μπαράκια κάθε είδους και budget, αλλά σαν το Icebergs δεν είναι κανένα. Στρατηγικά χτισμένο πάνω στα βράχια, στην δεξιά άκρη της παραλίας, και με σήμα κατατεθέν την μοναδική του πισίνα,  αποτελεί από το 1929 που άνοιξε τις πόρτες του σαν κολυμβητικό κλαμπ,  το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς την θέα της παραλίας  παρέα με ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή να δοκιμάσει κάποια από υπέροχες δημιουργίες του εστιατορίου, που βασίζεται στην Μεσογειακή κουζίνα.

http://icebergs.com.au/