Μπορεί η διασημότητα της Σαντορίνης να θεωρείται η Οία λόγω του περίφημου ηλιοβασιλέματος, όμως τα Φηρά είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του νησιού. Χτισμένα πάνω στην καλντέρα, απολαμβάνουν θέα στα νερά, με μόνο το νησάκι της Νέας Καμένης να σπάει την απεραντοσύνη της θάλασσας και του ουρανού.

Πρώτη στάση στα Φηρά είναι η πλακόστρωτη πλατεία Θεοτοκόπουλου -προσοχή, η διέλευση με αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται και παρά τα διαμορφωμένα parking το παρκάρισμα μπορεί να αποδειχτεί μεγάλο challenge. Με αφετηρία την πλατεία ξεχυνόμαστε στα στενά δρομάκια που σφύζουν από ζωή, γεμάτα με ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προσπερνάμε κατάλευκα σπίτια και ασβεστωμένα πεζούλια, πέφτουμε πάνω σε στιλάτα καφέ και μοντέρνα μπαράκια, ρίχνουμε κλεφτές ματιές κατά τη μεριά της Καλντέρας.

Ταβέρνες και fast food θα βρούμε σε αφθονία για να δοκιμάσουμε μερικά από τα καταπληκτικά ντόπια πιάτα. Κι αν θέλουμε και ένα πιο “χρυσοσκουφάτο” εστιατόριο, υπάρχει πάντα ο Κουκούμαβλος, για ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις ιδωμένες μέσα από ένα πρίσμα σύγχρονο και έναν αέρα μοντέρνο. Το σούρουπο, όλα τα μάτια στρέφονται στη δύση και στον ήλιο που ετοιμάζεται να κάνει την τελευταία απονενοημένη του βουτιά. Μόλις εκείνος μας αποχαιρετήσει για τα καλά, δίνεται το σήμα έναρξης για ξέφρενο clubbing μέχρι πρωίας. Τα Φηρά έχουν το μονοπώλιο της διασκέδασης στο νησί εδώ και δεκαετίες. Bars και clubs είναι κατάμεστα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ένα διαρκή ανταγωνισμό για το καλύτερο cocktail, την πιο δυνατή μουσική, το πιο αφοσιωμένο κοινό. Τα Φηρά ζουν και αναπνέουν όλο το 24ωρο και έχουν κάτι για όλες τις ηλικίες και τα στυλ!