Στο τέλος της Spaccanapoli, του φημισμένου στενού δρόμου που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της παλιάς Νάπολη, μέσα σε μια μικρή στοά θα συναντήσετε το μαγαζί του Mario Talarico.

Το κατάστημα είναι μικρό και ο κύριος Talarico σκυμμένος σε έναν παμπάλαιο πάγκο κάνει αυτό που τον έμαθε ο παππούς και ο πατέρας του, να φτιάχνει τις καλύτερες και τις πιο στυλάτες ομπρέλες του κόσμου. Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και τρεις γενιές, από το 1860 και ο Mario, εβδομηντάρης πια, αφού έμαθε τα μυστικά της δουλειάς στα ανίψια του ετοιμάζεται τώρα να τους παραδώσει την σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης.

Το μαγαζί είναι γεμάτο από ομπρέλες κάθε είδους και σχεδίου. Από απλές των πέντε ευρώ, έως ομπρέλες υπερπαραγωγές, φτιαγμένες από ξύλο κερασιάς που φτάνουν και τα πεντακόσια ευρώ. Είναι όλες φτιαγμένες στο χέρι, με καλόγουστο πανί διαφόρων χρωμάτων και το κυριότερο αιώνια εγγύηση.

– Όσο ζω θα σας τις επισκευάζω εγώ δωρεάν, λέει με χαμόγελο ο κύριος Μάριο, μετά θα σας τις επισκευάζουν τα ανίψια μου… οι ομπρέλες μας καλύπτονται με εφόρου ζωής εγγύηση γιατί απλά δεν χαλάνε σχεδόν ποτέ…

http://www.mariotalarico.it/it/index