Το Katz’s είναι μοναδικό, όχι τόσο γιατί εδώ γυρίστηκε η θρυλική σκηνή του fake οργασμού της Μεγκ Ράιαν, στην ταινία «Όταν η Χάρυ γνώρισε την Σάλι», αλλά γιατί αποτελεί την επιτομή του παραδοσιακού Αμερικανικού all day restaurant.

Ο χώρος είναι καθημερινός, casual και το menu περιορισμένο, βασίζεται ως επί το πλείστον σε σάντουιτς και σαλάτες, αλλά στο Katz’s δεν έρχεσαι ούτε για το περιβάλλον, ούτε για το service, ούτε καν για την ποικιλία των εδεσμάτων. Έρχεσαι για την ατμόσφαιρα και φυσικά για το παστράμι, γιατί όσο μεγάλη κι αν είναι η ποικιλία των σάντουιτς, ο βασιλιάς εδώ είναι το ανεπανάληπτο σάντουιτς με παστράμι και οι πίκλες που το συνοδεύουν. Η συνταγή παραμένει ίδια εδώ και πάνω από εκατό χρόνια και ήρθε μαζί με τους προγόνους των ιδιοκτητών από την μακρινή Λευκορωσία. Το λαχταριστό κρέας κόβεται με το χέρι, ψήνεται μπροστά στα μάτια σας και σερβίρεται μέσα σε δυο κομμάτια ολόφρεσκο ψωμί αλειμμένο με μουστάρδα. Χάρη λοιπόν σε αυτό το κλασσικό σάντουιτς, η φήμη του Katz’s έχει εκτοξευτεί και οι φανατικοί θαυμαστές του, ειδικά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες αιχμής το κατακλύζουν. Σίγουρα από τις καλύτερες σχέσεις τιμής προς ποιότητα στο φαγητό στην Αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Extra tip. Στην είσοδο του εστιατορίου θα σας δώσουν ένα μικρό χαρτάκι σαν εισιτήριο, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε. Σε αυτό οι σερβιτόροι σημειώνουν την παραγγελία σας και βάση αυτού πληρώνετε στην έξοδο τον λογαριασμό σας.

https://www.katzsdelicatessen.com/