Δεν έχουν περάσει παρά μόνο τρία χρόνια από τότε που ο καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος στη Σρι Λάνκα τελείωσε. Η ειρήνη άλλαξε την ζωή των κατοίκων και έφερε μαζί της μια τεράστια τουριστική αλλαγή στο Βορειοανατολικό μέρος του νησιού, εκεί που χρόνια ολόκληρα ήταν το ορμητήριο των αυτονομιστών Ταμίλ. Οι άλλοτε αποκλεισμένες από τον τουρισμό περιοχές του βόρειου και ανατολικού τμήματος άνοιξαν για τους τουρίστες και άρχισαν ήδη να δημιουργούνται τα πρώτα υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Το Τρινκομάλε πριν από τον πόλεμο ήταν ένα από τα ποιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Σρι Λάνκα. Όταν άρχισαν οι μάχες όμως, ο τουρισμός εξαφανίστηκε και αυτό το πανέμορφο μέρος έμενε έρημο και κατάντησε σκιά του εαυτού του. Αμέσως μετά την λήξη των εχθροπραξιών όμως, άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες για την τουριστική επανάκαμψη και μια από τις πιο αξιόλογες είναι η δημιουργία του Pigeon Island Resort. Αυτό το εξαιρετικό ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω σε μια υπέροχη απομονωμένη παραλία βόρεια του Τρινκομάλε και αποτελείται από τριάντα οκτώ δωμάτια εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το όλο στυλ του είναι ένας συνδυασμός μινιμαλισμού και ντόπιας αρχιτεκτονικής παράδοσης, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην προστασία του περιβάλλοντος.

Extra tip. Η περιοχή γύρω από το Τρινκομάλε παρουσιάζει εκτός από φυσιολατρικό και ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Είναι γεμάτη Βουδιστικούς και Ινδουιστικούς ναούς, ενώ οι Ολλανδικές αποικιοκρατικές καταβολές είναι εμφανέστατες. Το Pigeon Island Resort διοργανώνει σχεδόν καθημερινά εκδρομές στην περιοχή, δίνοντας έτσι στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο.

http://www.pigeonislandresort.com/