Μέρα 1η

Πρωί

Το επιβλητικό Κάστρο που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό είναι η απόλυτη αφετηρία ενός ΣΚ στην πόλη των Ιωαννίνων. Στα χρόνια του Τουρκαλβανού Αλή Πασά αναπτύχθηκε το εμπόριο, οι επαφές με ανατολή και δύση, και οι τέχνες και τα γράμματα γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση, το κάστρο αυτό αποτελούσε το διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Σήμερα  εδώ ανάμεσα στα παλιά σπίτια και τα πέτρινα δρομάκια βρίσκουμε το Βυζαντινό Μουσείο και το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας. Αξίζει να ανεβείτε και ώς το Ιτς Καλέ, τη βυζαντινή ακρόπολη, για μοναδική θέα της πόλης και της λίμνης

Μεσημέρι

Μεσημεριανό τρώμε στην ταβέρνα Σείριος, σταθερή αξία στην περιοχή, για καλομαγειρεμένα κλασικά πιάτα.. της μαμάς. Αν ο καιρός το επιτρέπει, καθόμαστε στην υπέροχη μεγάλη αυλή.

Απόγευμα

Η βόλτα στην πόλη ξεκινά στον κεντρικό δρόμο της που λέγεται Αβέρωφ και ‘χωρίζει’ την πόλη νοητά στα δύο, το κάπως πιο ΄μοντέρνο’ νότιο και το πιο παραδοσιακό βόρειο. Εδώ έχουν τα εργαστήριά τους οι αργυροχρυσοχόοι τεχνίτες της περιοχής. Αφού βολτάρετε αρκετά στα στενά, αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, για να ζωντανέψει η ελληνική ιστορία μπροστά στα μάτια σας!

Βράδυ

Η πρώτη μας στάση είναι το ζαχαροπλαστείο Motley, που πλέον αποτελεί ένα είδους θεσμό στη ζωή της πόλης. Ντοπαριζόμαστε με γλυκαντική ουσία για να συνεχίσουμε με τσάρκα στις οδούς Ανεξαρτησίας και Κάλλαρη που βρίσκονται μαζεμένα τα μπαράκια γεμάτα ντόπιους αλλά κυρίως φοιτητές.

Μέρα 2η

Πρωί

Η λίμνη Παμβώτιδα είναι η καρδιά της πόλης. Η λίμνη με τα αρυτίδωτα νερά, το σπάνιο οικοσύστημα και το μικρό νησάκι στο κέντρο της, αποτελεί το κέντρο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η πολύβουη ζωή της πόλης. Τα παλιά ταμπάκικα γύρω από τη λίμνη δώσαν τη θέση τους σε μοντέρνα καφέ και μπαρ που δημιουργούν μια ιδιαίτερη παραλίμνια.. ‘ριβιέρα’ ενώ ο περιφερειακός δρόμος της ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους και ζωηρές.. ποδηλατάδες. Συνεχίζουμε παίρνοντας το καραβάκι για το νησί, μια διαδρομή περίπου 10 λεπτων. Η ιστορία του νησιού είναι.. μελανή, καθώς σέρνει πίσω του το θάνατο του Αλή Πασά και τον πνιγμό στη λίμνη της κυρά-Φροσύνης. Καταπράσινο, με έναν διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, τεχνίτες της ψάθας και του χαλκού και κουκλίστικα μικρά καφέ, σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας.

Μεσημέρι

Μιας που η μέρα σήμερα είναι κατά βάση αφιερωμένη στη λίμνη και και μιας που βρεθήκαμε στο νησι, δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε με μεσημεριανό γεύμα σε αυτό και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ντραμπάτοβα, για φρεσκότατα ψάρια ακριβώς πάνω στο νερό.

Απόγευμα

Δεν μπορείτε να φύγετε από τα Ιωάννινα δίχως μια επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος, μόλις 4 χμ έξω από την πόλη. Μια τεράστια “συλλογή” από σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε ιδιαίτερους σχηματισμούς που θα σας χαρίσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υπόγειες διαδρομές της ζωής σας!

Βράδυ

H διήμερη εξόρμηση στην πόλη των Ιωαννίνων κλείνει με τον καλύτερο τρόπο στο μπαρ Blue Gin, για underground ατμόσφαιρα, προσεγμένη διακόσμηση και κυρίως, έμφαση στα cocktails!