Στις ακτές της νοτιοδυτικής Φλόριντα, στις εκβολές των μικρών και μεγάλων ποταμών της περιοχής, ανάμεσα σε μαγκρόβια δάση και μαγικά τοπία, ανθούσε για αιώνες ένας πρωτότυπος και ιδιαίτερα σύνθετος πολιτισμός, που βασίζονταν αποκλειστικά στην αλιεία, ο πολιτισμός των Καλούσα, των αυτόχθονων ιθαγενών που ζούσαν στην περιοχή, χιλιάδες χρόνια πριν την έλευση των Ευρωπαίων.

Οι Καλούσα εμφανίστηκαν στην Φλόριντα περίπου πεντακόσια χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού και μέχρι την εξαφάνιση τους, περί το 1750 μ.χ, άφησαν πίσω τους, εκτός από τις επιδόσεις τους στην αλιεία, εξαιρετικά δείγματα ενός σπάνιου ταλέντου στην κεραμοποιεία και την αγγειοπλαστική, δείγματα που σήμερα κοσμούν μουσεία της περιοχής.

Στις μέρες μας, αυτή η εκπάγλου καλλονής περιοχή της Φλόριντα αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ευαίσθητο οικοσύστημα, που μέσα σε αυτό συναντά κανείς μια τεράστια ποικιλομορφία από σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Εκατοντάδες χιλιόμετρα από όρμους, φυσικά καταφύγια, ποτάμια και δάση είναι γεμάτα πελεκάνους, αετούς, δελφίνια, αλιγάτορες χαρίζοντας στον τυχερό επισκέπτη μοναδικές στιγμές συγκίνησης.

Όπως είναι φυσικό, ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος αυτή την μοναδική περιοχή είναι εν πλω. Το Gaea Guides είναι ένα ξεχωριστό τοπικό γραφείο ταξιδίων, που διοργανώνει πρωτότυπες εκδρομές στη γη των Καλούσα με καγιάκ. Με την βοήθεια έμπειρων  ξεναγών και ανάλογα τον χρόνο και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών, προσφέρει μια πλατιά γκάμα από υπέροχες περιηγήσεις σε αυτές τις πανέμορφες και δυσπρόσιτες περιοχές.

http://www.gaeaguides.com/