Ο κύριος λόγος για να επισκεφθεί κάποιος την γειτονιά του Πράτι, μια από τις πιο εύπορες αστικές συνοικίες της Ρώμης, είναι χωρίς αμφιβολία η Via Cola di Rienzo. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό πολυσύχναστο δρόμο, που ξεκινά ως Via Savoia από την τεράστια Piazza del Popolo, περνάει τον Τίβερη και καταλήγει στις βόρειες παρυφές του Βατικανό.

Η σχεδόν άγνωστη στους τουρίστες λοιπόν Via Cola di Rienzo, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους εμπορικούς δρόμους της Ιταλικής πρωτεύουσας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα επικρατεί σε αυτήν το αδιαχώρητο. Σε καιρούς κρίσης σαν τους σημερινούς, τα ψώνια στα σικ καταστήματα της Via dei Condotti είναι άπιαστο όνειρο για την μεγάλη πλειοψηφία των Ρωμαίων, γι αυτό και η Via Coladi Rienzo, με την τεράστια ποικιλία και τις ανταγωνιστικές τιμές της, αποτελεί πλέον την δημοφιλέστερη αγορά της πόλης. Εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα γεμάτα γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό φίρμες, μια υπέροχη εσωτερική αγορά τροφίμων, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, εστιατόρια και κινηματογράφοι συνθέτουν μια μοναδική εικόνα της Ρωμαϊκής πρωτεύουσας που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Extra tip. Αν μετά από ένα γενναίο shopping έχετε ακόμη δυνάμεις για περπάτημα, αναζητήστε την Piazza Mazzini και προχωρήστε προς την Via Vodice. Στο νούμερο 21Α θα βρείτε ένα από τα καλύτερα παγωτά της πόλης. Gelateria Al Settimo Gelo. Σημειώστε το όνομα και δεν θα χάσετε.

http://www.alsettimogelo.it/