Το San Pedro de Atacama είναι μια πόλη όαση, στη Βόρεια Χιλή, χαμένη στο απόκοσμο τοπίο της ερήμου της Ατακάμα. Το ιστορικό της κέντρο είναι μικρό αλλά σαγηνευτικό, μια γοητευτική πλατεία, δυο τρία τετράγωνα γεμάτα παλιά κτίρια και μια αποικιοκρατικού ρυθμού εκκλησία του 16ου αιώνα. Η πόλη, την τουριστική περίοδο, σφύζει από ζωή και ο λόγος απλός, είναι η κύρια βάση των ταξιδιωτών για εξορμήσεις προς την ξακουστή έρημο.

Τα κάθε είδους γραφεία τουρισμού που κατακλύζουν την μικρή πόλη, περιλαμβάνουν ένα απίθανο menu  από εξορμήσεις για όλα τα γούστα, πεζοπορία, ιππασία, βόλτες με ποδήλατο, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, περιπάτους σε αλυκές και λίμνες, γνωριμία με χωριά κρυμμένα ανάμεσα στις βαθιές κοιλάδες.

Μια από τις εντυπωσιακότερες επιλογές διαμονής στην περιοχή, που δυστυχώς λόγω κόστους απευθύνονται σε μια μικρή μειοψηφία ταξιδιωτών, είναι το Hotel Awasi. Πρόκειται για ένα πραγματικά special μέρος χτισμένο σε απόλυτη αρχιτεκτονική αρμονία με το περιβάλλον. Η κατασκευή και η διακόσμηση του βασίζονται σε φυσικά τοπικά υλικά, όπως παραδοσιακούς πλίνθους, ντόπια ξυλεία και άχυρο. Τα οκτώ μόλις δωμάτια του είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και το service παροιμιώδες. Στην αρκετά τσουχτερή τιμή της διαμονής περιλαμβάνεται η πλήρης διατροφή στο εξαιρετικό εστιατόριο, οι μεταφορές από /προς το αεροδρόμιο και δύο, δική σας επιλογής, εκδρομές καθημερινά, με επιλεγμένους ξεναγούς για να γνωρίσετε την μαγεία της Aτακάμα.

http://www.awasi.cl/en