Αν και πλέον το λιμάνι της Βικτώρια στο Χονγκ Κόνγκ, διασχίζεται από πολλαπλές σιδηροδρομικές και οδικές σήραγγες, τα χαρακτηριστικά  πλοιάρια της STAR FERRIES, εξακολουθούν να μεταφέρουν καθημερινά πάνω από εβδομήντα χιλιάδες κόσμο, συνδέοντας το ηπειρωτικό Καουλούν με το νησί του Χονγκ Κόνγκ και αντίστροφα. Από το 1898, που ιδρύθηκε η εταιρία, έως τις μέρες μας, τα πανέμορφα, πρασινοάσπρα αυτά ferries, εκτελούν ακατάπαυστα τα δρομολόγια τους, προσφέροντας στους επιβάτες, έναντι ευτελούς τιμήματος, την φαντασμαγορική θέα του πολύβουου λιμανιού. Πράγματι, η θέα του μεγαλόπρεπου skyline της πόλης είναι μοναδική, ειδικά όταν την απολαμβάνεις εκ των έσω, από κάποιο κατάστρωμα των πλοίων της STAR FERRIES.

Οι επιλογές των καταστρωμάτων είναι δύο, όσες και οι θέσεις, ενώ η μεταξύ τους χρηματική διαφορά ασήμαντη, κάποια λεπτά του ευρώ. Αυτοί που λαχταρούν λοιπόν την καλύτερη θέα ας διαλέξουν την πρώτη θέση και το πάνω κατάστρωμα, αλλά αν για κάποιους αξία έχει η εμπειρία, τότε το κάτω κατάστρωμα, αυτό της δεύτερης θέσης, το γεμάτο χίλιες δυο φάτσες ντόπιων, θα γίνει ο παράδεισος τους.

Extra tip. Εκτός από τα συμβατικά δρομολόγια, που διαρκούν το πολύ δέκα λεπτά, η STAR FERRIES δρομολογεί, ειδικά για τους τουρίστες, παραδοσιακά πλοιάρια των αρχών του 20ου αιώνα, που πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες σε ολόκληρο το λιμάνι. Αν είστε από αυτούς που θέλουν να απολαύσουν με την ησυχία τους την υπέροχη θέα, προτιμήστε τα.

http://www.starferry.com.hk/index.php