Πολλοί την θεωρούν από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, ακόμα περισσότεροι την επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία για να απολαύσουν ένα “γεμάτο” διήμερο. Το Ναύπλιο αποτελεί πόλη-σταθμό για την ιστορία της Ελλάδας και έναν αναμφίβολα top προορισμό.

Η κεντρική Πλατεία Συντάγματος, που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από μια ιταλική “πιάτσα”, αποτελεί ένα μαγευτικό μέρος για να πιείτε τον καφέ σας ή να τσιμπήσετε κάτι και το ορμητήριο για χίλιες και δύο βόλτες. Το σεργιάνι στα καλντερίμια της πόλης θα σας αποκαλύψει κτίρια και μνημεία με πολύ “βαριά” ιστορία όπως η πρώτη ελληνική βουλή, το ανάκτορο Ιωάννης Καποδίστριας, το αρχαιολογικό μουσείο και το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Σαφώς αξίζει να μοιράσετε το χρόνο σας όμως και στις πιο γνωστές-εμβληματικές επιλογές που προσφέρει η πόλη του Ναυπλίου. Ξεκινώντας φυσικά με το Παλαμήδι και τα 999 σκαλοπάτια του, μια ομολογουμένως κουραστική και πολυδαίδαλη “ανάβαση” που σε αποζημιώνει ολοκληρωτικά όταν φτάσεις στην κορυφή της. Συνεχίζοντας με το Μπούρτζι, την κλασική βαρκάδα από το λιμάνι μέχρι εκεί και την επίσκεψη στο ιστορικό φρούριο. Κλείνοντας με την επιβλητική Ακροναυπλία, που αποτέλεσε τη φυλακή του Γερου του Μοριά, και μια χαλαρή βόλτα στην Παλιά Πόλη

Εκεί που τελειώνουν οι ιστορικές περιηγήσεις και το μοναδικό sightseeing ξεκινούν οι υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις του Ναυπλίου. Αν οι βόλτες σας άνοιξαν την όρεξη για φρέσκο ψάρι κοντά στη θάλασσα, ο Αραπάκος που βρίσκεται στην προκυμαία της Παλιάς Πόλης αποτελεί ιδανική επιλογή, αν ωστόσο επιμένετε “κρεατικά” επιλέξτε την παραδοσιακή ταβέρνα Βυζάντιο, μπορείτε να απολαύσετε πεντανόστιμα πιάτα κάτω από μια “στέγη” απο βουκαμβίλιες, ή το Αλαλούμ, Παπανικολάου 10, όπου οι σύγχρονες τάσεις στη μαγειρική συνδυάζονται με αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα.

Το Ναύπλιο προσφέρει πολλές και αξιόλογες δυνατότητες για τη διαμονή σας. Ξεχωρίζουν τα “αδελφά” ξενοδοχεία Αμυμώνη και Αδιάντη, με τα μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια, τις φοβερές κρεβατάρες τους και το super πρωϊνό, Όθωνος 39, η Όμορφη Πόλη, ένα πραγματικά πολύ όμορφο ξενοδοχείο σε ενα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Σοφρώνης και το υπερλουξ Nafplia Palace, που θα το βρείτε στην Ακροναυπλία και θα ξετρελαθείτε με τη θέα που προσφέρουν τα δωμάτιά του.