Η Γροιλανδία, σίγουρα δεν είναι η φτηνότερη ούτε η πιο εύκολα προσβάσιμη χώρα του κόσμου, αλλά οι εικόνες που άμεσα αποκομίζει ο τυχερός επισκέπτης από αυτή, είναι ανεπανάληπτες. Το μοναδικό αρκτικό τοπίο, με τους τεράστιους παγετώνες, σε συνδυασμό με την γνωριμία ενός πολιτισμού που ευδοκιμεί κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθιστά το ταξίδι στη Γροιλανδία εμπειρία ζωής.

Το Ιλουλισάτ βρίσκεται στην δυτική Γροιλανδία, περίπου διακόσια χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού κύκλου και αποτελεί τον ωραιότερο και δημοφιλέστερο προορισμό της χώρας. Η βασική τουριστική ατραξιόν του είναι το εκπάγλου φυσικής καλλονής φιόρδ που βρίσκεται νότια της πόλης και από το 2004, αποτελεί  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO. Μέσα στο φιόρδ κυλά ένας γιγάντιος παγετώνας, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα σπάει σε κομμάτια, προσφέροντας αφενός εκπληκτικό θέαμα στους επισκέπτες και αφετέρου, δημιουργώντας τεράστια παγόβουνα, τα οποία ταξιδεύουν στην ανοικτή θάλασσα, φτάνοντας μέχρι τις βόρειες ακτές της Αμερικής.

Το World of Greenland και το Greenland Tours είναι δύο από τα πιο αξιόπιστα ταξιδιωτικά γραφεία, που ειδικεύονται σε εκδρομές σε αυτή την μαγική χώρα. Διοργανώνουν πολυποίκιλες δραστηριότητες για όλα τα γούστα, από απλά tours πόλεων και σαφάρι στον πάγο με σκυλιά χάσκι, μέχρι εκδρομές υπερπαραγωγές, όπως βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τους παγετώνες ή κρουαζιέρες στα παγωμένα φιόρδ με ειδικά παγοθραυστικά. Όταν αποφασίσετε το μεγάλο ταξίδι σε αυτή την σπάνια χώρα μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα sites τους.

http://www.worldofgreenland.com/index.php?L=en

http://www.greenlandtours.com/