Είναι σαφές πως το χαμηλό budget και τα Michelin Stars δεν έχουν τις καλύτερες των σχέσεων. Αν λοιπόν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να φάτε σε ένα εστιατόριο τιμημένο με αστέρι Michelin με περίπου 5€ το άτομο, σίγουρα θα τον λέγατε το λιγότερο αφελή.

Κι όμως, όταν βρεθείτε στο Χονγκ Κονγκ αναζητήστε μετά μανίας το Tim Ho Wan. Βρίσκεται στο Kowloon, χαμένο ανάμεσα σε πολυόροφες λαϊκές πολυκατοικίες και κατέχει επαξίως τον τίτλο του πιο φτηνού  εστιατορίου του κόσμου, που έχει βραβευθεί  με  αστέρι Michelin. Πίσω από αυτό το θαύμα της εστίασης βρίσκεται ο Mak Pui Gor πρώην βοηθός σεφ , στο επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin , εστιατόριο του ντόπιου Four Seasons, το Lung King Heen. Όπως καταλαβαίνετε όμως η διαφορά τιμών μεταξύ των δύο εστιατορίων είναι  χαώδης. Την στιγμή που για ένα πλήρες γεύμα στο  Lung King Heen θα δώσεις πάνω από 150€ το άτομο, στο Tim Ho Wan θα πληρώσεις γύρω στα 5€.

Μην περιμένετε βέβαια ανέσεις, λινά τραπεζομάντιλα και εξεζητημένο service. O χώρος είναι μικρός, τα τραπέζια ελάχιστα και η ουρά της αναμονής τεράστια. Κρατήσεις δεν γίνονται γι αυτό οπλισθείτε με υπομονή. Πάρτε το χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας  από την βλοσυρή Κινέζα της εισόδου και υπολογίστε αναμονή το λιγότερο μια ώρα. Μην ρωτάτε αν αυτή η αναμονή αξίζει. Το φαγητό είναι εκπληκτικό, οι τιμές αστείες και φυσικά δεν τρως κάθε μέρα με 5€ σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin.

Ηigh light της κουζίνας τα κάθε είδους dumplings, τα ξεροψημένα pork buns και η γλυκιά κολοκυθόσουπα για επιδόρπιο.

Το Tim Ho Wan είναι ανοιχτό 7 ημέρες την εβδομάδα από  10π.μ – 10μ.μ.
Shop 8 Kwong Wa Street, Mongkok, Kowloon (+852 2332 2896).