Grimaldi’s

Στους λάτρεις της πίτσα η φίρμα Grimaldi’s είναι μυθική. Με σεβασμό σε μια παράδοση που κρατά από το 1905, το Grimaldi’s παραμένει σταθερά μια από τις καλύτερες pizzerie στη Νέα Υόρκη. Το μυστικό της επιτυχίας του, εκτός φυσικά από τις διαλεχτές πρώτες ύλες, είναι το είδος του άνθρακα που χρησιμοποιείται στους φούρνους για το ψήσιμο. Χάρη σε αυτό, η πίτσα ψήνεται ομοιόμορφα και δημιουργείται η εξαιρετική τραγανή κρούστα που έχει κάνει το όνομα Grimaldi ονομαστό σε όλη την Αμερική. Εκτός από το κλασσικό πια κατάστημα, στη σκιά της γέφυρας του Brooklyn, που ήταν και το αγαπημένο στέκι του Φρανκ Σινάτρα, Grimaldi’s θα βρείτε ακόμα στο Μανχάταν, το Κουίνς και το Χόμποκεν.

http://grimaldisnyc.com/

Patsy

Το 2013 έκλεισαν ογδόντα χρόνια από το άνοιγμα της Pizzeria Patsy, στις παρυφές του Ανατολικού Χάρλεμ. Δημιούργημα ενός ζευγαριού Ιταλών μεταναστών του Pasquale ( Patsy) και της Carmella Lancieri, γρήγορα έγινε δημοφιλές στέκι της Ιταλικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, που λαχταρούσε να γευτεί το φαγητό και την ατμόσφαιρα της μητέρας πατρίδας. Με τα χρόνια η PizzeriaPatsy έγινε τόπος συνάντησης πολιτικών, όπως του Fiorello LaGuardia και του Rudy Guiliani, ηθοποιών όπως του Dean Martin, σκηνοθετών όπως του Francis Coppola και χάρη στην ιδιαίτερη διακόσμηση της το σκηνικό πολλών γνωστών Αμερικανικών ταινιών. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν και κάτι άλλο εκτός από την κλασσική πίτσα, στο menu της Pizzeria Patsy υπάρχουν πολλές ακόμη Ιταλικές σπεσιαλιτέ όπως καταπληκτική πάστα και νοστιμότατα γλυκά.

http://www.thepatsyspizza.com/index.html

Lombardi’s

Αν έχετε μια και μόνη ευκαιρία για να δοκιμάσετε πίτσα στη Νέα Υόρκη, τότε αναμφίβολα το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε, είναι το Lombardi’s. Το 1897 ένας Ναπολιτάνος μετανάστης φτάνει στη Νέα Υόρκη και δειλά- δειλά, αρχίζει να κάνει γνωστή στην Αμερικανική μεγαλούπολη την πίτσα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1905, κερδίζει την εμπιστοσύνη των αρχών και αποκτά την άδεια για να ανοίξει την πρώτη pizzeria στη Νέα Υόρκη. Από τότε και με ένα μόνο μικρό διάλειμμα την δεκαετία του ογδόντα, όπου για μερικά χρόνια έμεινε κλειστό, το Lombardi’s μεσουρανεί, χαρίζοντας στους λάτρεις τις πίτσα ανεπανάληπτες γευστικές συγκινήσεις. Το καινούργιο κατάστημα βρίσκεται ένα μόλις τετράγωνο μακριά από το αρχικό και είναι στοχοπροσηλωμένο αποκλειστικά στην πίτσα. Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 11:30 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και ΔΕΝ δέχεται κρατήσεις και πιστωτικές κάρτες. Τα Σαββατοκύριακα να ξέρετε ότι θα συναντήσετε μεγάλη ουρά αναμονής.

http://www.firstpizza.com/home.html

Roberta’s

Μακριά από τις πολυδιαφημισμένες pizzerie του Μανχάταν, κρυμμένη σε ένα επιμελώς ατημέλητο πρώην γκαράζ, στα βάθη του Williamsburg, το Roberta’s Pizza αποτελεί την nouvelle vague των pizzerie της Νέας Υόρκης. Τα καλά φυλαγμένο μυστικό της νεολαίας του Brooklyn διέρρευσε πρόσφατα, όταν οι New York Times ανακάλυψαν το Roberta’s και έκαναν εκτεταμένο αφιέρωμα στην κουζίνα του. Από τότε φιγουράρει σε όλα τα γευσιγνωστικά αφιερώματα του τύπου και οι ουρές για τραπέζι είναι ατελείωτες. Τα μυστικά της απογείωσης λίγα και καλά. Πρωτοποριακός χώρος, άριστο σέρβις και φυσικά αγνές πρώτες ύλες, όπως η χειροποίητη μοτσαρέλα και τα λαχανικά, που είναι δικής τους παραγωγής και καλλιεργούνται σε θερμοκήπια στο πίσω μέρος του εστιατορίου.

http://www.robertaspizza.com/

photo: Roberta’s

Pizzeria Forcella

Ο Giulio Adriani δεν είναι τυχαίο όνομα στο χώρο της πίτσα στην Νέα Υόρκη. Γιoς Ιταλών μεταναστών, μαθήτευσε κοντά σε μεγάλα ονόματα του χώρου, πριν φτιάξει το πρώτο του εστιατόριο, την Pizzeria Forcella, στο East Village. Η επιτυχία αυτού του καταστήματος ήταν μεγάλη, μια που όλοι εκτίμησαν την πρωτοτυπία στην δημιουργία και την τεχνική στο ψήσιμο και γρήγορα αυτό το πρώτο κατάστημα απέκτησε δύο αδελφάκια, ένα στην Park Avenue κοντά στο Madison Square Park και ένα στο Williamsburg του Brooklyn. Όποιο από τα τρία κι αν διαλέξετε δεν θα το μετανιώσετε.

http://forcellaeatery.com/williamsburg/