ΗΠΑ Νέα Υόρκη

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Φοβερό ταξίδι, πολύ ωραία περιγραφή και ακόμη πιο ωραίες φωτογραφίες..!
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Για την 3η μέρα δηλαδή στις 3 Ιουλίου είχαμε προγραμματίσει επίσκεψη στο Woodburies Common Premium Outlet. Και για τη μετακίνηση αυτή είχα κλείσει βαν που θα μας έπαιρνε και θα μας έφερνε στην πόρτα του ξενοδοχείου. Η εταιρία αυτή τη φορά ήταν η Manhattan Tranfer Tours που καμία σχέση με το περιστατικό της 1ης ημέρα. Ακριβώς στην ώρα του το βαν περίμενε στο ξενοδοχείο, μας έδωσαν χάρτη και ένα βιβλιαράκι για μεγαλύτερες εκπτώσεις και μετά από σχεδόν 2 ώρες είμαστε εκεί. Αν έχετε στο μυαλό σας το shopping το συστήνω ανεπιφύλακτα, αφού όμως πρώτα πάτε στο Century και αγοράσετε μια βαλίτσα στο 1/4 της τιμής της. Όλα τα Αμερικάνικα είδη στο Woodburies είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικό παράδειγμα η Columbia που είναι μια πολύ ποιοτική μάρκα για ειδικό ντύσιμο. Η ίδια βερμούδα που στις εκπτώσεις εδώ είχε 50€ εκεί είχε 20$. Επίσης, συστήνω να νοικιάσετε και εσείς μεταφορικό μέσο, που είναι περίπου 20-30$ παραπάνω το άτομο, όμως η επιστροφή μετά από ποδαρόδρομο και με σακούλες στα χέρια είναι ταλαιπωρία.
Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και τέλος 3ης μέρας.
Η 4η ημέρα στην Ν. Υόρκη συμπίπτει με την επέτειο της Ανεξαρτησίας. Λόγω εθνικής εορτής τα καταστήματα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 19:00 και μετά έχει πυροτεχνήματα αυτή τη φορά στο East River και όχι στον ποταμό Hudson που γινόταν τα τελευταία πέντε χρόνια. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτούμε την Times Square, που δεν είχαμε δει έως τότε.



όπου μπορείς να τα δεις.....όλα


Επειδή δεν είχε πολύ κόσμο κλείσαμε και εισιτήρια το θέατρο στην παράσταση Mama Mia που ήταν πολύ καλή. Το κόστος 59$ το άτομο για παράσταση το Σάββατο το μεσημέρι, στον εξώστη.

μετά συνεχίσαμε τις βόλτες στο κέντρο που σιγά-σιγά γέμιζε και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Οι εκδηλώσεις ήταν στις 21:00. Βγήκαμε έξω και κατευθυνθήκαμε προς τον ποταμό αλλά ήταν τόσος πολύ ο κόσμος που τελικά αλλάξαμε άποψη. Φάγαμε σε ένα μικρό εστιατόριο και περπατήσαμε.



Τέλος 4ης ημέρας.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Είναι πια Σάββατο 5 Ιουλίου και σήμερα το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Πριν φύγουμε από την Ελλάδα είχαμε κλείσει εισιτήρια για το Top of the Rocks, με επίσκεψη πρωί και βράδυ (Sun and Star tickets). Κόστος 42$ και το συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί μπορεί το πρωί αν πας νωρίς να μην έχει κόσμο (εμείς πήγαμε στις 8:00 και είμαστε άνετα) αλλά το βράδυ στις 22:00 όταν φτάσαμε στην πόρτα έδιωχναν το κόσμο γιατί ήταν "sold out". Με το εισιτήριο αυτό όμως δεν περιμέναμε στην ουρά -παρότι ήταν αυξημένη- και είδαμε τη Ν. Υόρκη από ψηλά πρωί και βράδυ.
Πρωί:



Θέα που "κόβει" την ανάσα



και θέα προς το Central Park





Στο Top of the Rock αφού ανέβετε με το ασανσέρ μην μείνετε εκεί που έχει τις τζαμαρίες. Υπάρχει σκάλα που ανεβαίνει πιο πάνω όπου μπορείτε να βγάλετε πιο καθαρές φωτογραφίες.
Κατεβαίνοντας στο Rockfeller centre μπορείτε να κάτσετε για καφέ ή φαγητό. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες.



Μετά το φαγητό μπορείτε να κάνετε και μερικά ψώνια στην 5η λεωφόρο...

εμείς περπατήσαμε μερικά τετράγωνα και πήγαμε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ή Moma.



Ήδη η ώρα έχει φτάσει 13:00 οπότε κατεβαίνουμε στην Times Square για να δούμε την παράσταση. Κρατάει περίπου 2:30 και δεν έχω φωτογραφίες από μέσα γιατί απαγορευόταν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με τον υπόγειο για λίγη ξεκούραση. Ήδη η ώρα έχει φτάσει 18:00.

Φρεσκάρισμα και πάλι πίσω στο Rockfeller Centre. Η πόλη έχει βάλει τα βραδυνά και εμείς κατευθυνόμαστε για να δούμε πως είναι να κοιτάς το Manhattan από ψηλά.



Ναι, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Για φαγητό το βράδυ μπορείς να φας στο Rockfeller. Εμείς φάγαμε στο Bills Bar & Burger και ήταν πολύ καλό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Είναι σχεδόν μεσάνυχτα. Η μετακίνηση με τον υπόγειο, που έχει κόσμο και δεν νιώθεις άβολα.
Τέλος 5ης μέρας.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Η έναρξη της 6ης και 7ης ημέρας μας βρίσκει πια εξοικειωμένους με το περιβάλλον. Γνωρίζουμε πια τους δρόμους, πως θα κινηθούμε με τον υπόγειο, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να μπορείς να πεις ότι έχεις μάθει αυτή την απέραντη πόλη.
Η κίνηση πέριξ του Ground Zero είναι από νωρίς αυξημένη



Από μακριά ο θόλος του Brookfield Place που είπαμε πιο πάνω.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει High Line και σε μερικές στάσεις με τον ηλεκτρικό είμαστε εκεί:



Χρησιμοποιώντας το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έφτιαξαν μέσα στην πόλη ένα κήπο/δρόμο που πραγματικά ξεχνάς ότι είσαι μέσα στο κέντρο. Οι εργασίες επέκτασης καθώς και η περιοχή έχει αναβαθμιστεί και για όποιον ενδιαφέρεται το real estate έχει επιλογές.
Λίγες φωτογραφίες ακόμα


...από κάτω...



Πραγματικά πολύ όμορφο πέρασμα.

Μια απίθανη λεπτομέρεια που θα ήθελα να μάθω την ιστορία πίσω της...

Σιγά- σιγά φτάνουμε στην Times Square για μια ακόμα βόλτα στην περιοχή. Από τις διηγήσεις του κ.Ζαχαρου είχα επισημάνει το Juniors που αν και τελικά ήταν εύκολο, δεν το βρήκαμε την πρώτη φορά. Στάση και καφέ με cheesecake.

Μετά το γνωστό παιχνιδάδικο

Σειρά τώρα έχει ο Κεντρικός Σταθμός. Είναι όπως στα έργα. Χιλιάδες κόσμου, τεράστιος και έχει όλες τις δυνατότητες για να φας γρήγορα έως και να ψωνίσεις





Επόμενη στάση η γέφυρα του Μπρούκλιν. Περίπου 7-8 στάσεις και είμαστε εκεί. Είναι εντυπωσιακή ειδικά αν σκεφτεί κανείς πότε και πως φτιάχτηκε.




Αργά μεσημέρι επιστροφή και στάση για ξεκούραση. Ήδη η συσσωρευμένη κούραση από το περπάτημα κάνει την εμφάνισή της. Ευτυχώς, η πισίνα του ξενοδοχείου αποδεικνύεται πολύ χαλαρωτική:


Μετά την ξεκούραση, αργά το απόγευμα επισκεφτήκαμε την Chinatown και τη Little Italy. Αρκετά γραφική περιοχή. Δεν μου έκανε εντύπωση η Chinatown. Η ίδια κατάσταση με την Κίνα, σε πιο light μορφή όμως.
Chinatown και στο βάθος το Empire State Building:

Καλή όρεξη:

Little Italy

Το φαγητό στο Spring Street Natural Restaurant πολύ καλό και όχι ακριβό. Το μενού μεγάλο και είχε ακόμα και κρασί από την Achaia Claous (συγνώμη για την ποιότητα της φωτογραφίας)

Επιστροφή στο ξενοδοχείο τα μεσάνυχτα

Την επόμενη ημέρα είχαμε πτήση στις 22:30. Περάσαμε τη μέρα με βόλτα στην αποβάθρα στο North Cove Marina, στο Ground Zero και στην Wall street.





Ήδη όμως το ταξίδι έφτανε στο τέλος του. Στην ώρα του ακριβώς ήρθε το βαν της Airlink. Ο οδηγός καμία σχέση με αυτόν που μας παρέλαβε. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο κατά τις 18:00 και σχετικά άνετα περάσαμε τους ελέγχους. Η προγραμματισμένη πτήση της Alitalia ξεκίνησε στην ώρα της με προορισμό την Αθήνα.


Καλό Καλοκαίρι.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Ευχαριστούμε για την ιστορία σου. Άντε και στο επόμενο.
Το link που έδωσες από το blog του κ. Ζαχάρου πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πολύ όμορφη περιγραφή και πανέμορφες φωτογραφίες. σ'ευχαριστούμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom