Tamil: 4 Χρόνια μετά τον εμφύλιο της Σρι Λάνκα

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019


Με αφορμή...
έναν εμφύλιο,
ένα ταξίδι,
μία οικογένεια

το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση
«Tamil: 4 Χρόνια μετά τον εμφύλιο της Σρι Λάνκα», την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στις 20.00.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τον μεγαλύτερο εμφύλιο της Ασίας που διαδραματίστηκε στη Σρι Λάνκα και διήρκεσε 26 χρόνια. Θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει το πρόσφατο ταξίδι του ομιλητή στα μέρη όπου έλαβε χώρα ο εμφύλιος καθώς και τις γνωριμίες του με πρώην αντάρτες.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην μειονότητα των Τάμιλ.
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Χτες, 18 Μαΐου 2015, συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τον μεγαλύτερο εμφύλιο της Ασίας που διαδραματίστηκε στη Σρι Λάνκα και διήρκεσε 26 χρόνια, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων Sinhalese και Tamil. Ο εμφύλιος έληξε το 2009 με τη γενοκτονία των Tamil ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν εκτοπίσεις, μαζικές φυλακίσεις και βασανιστήρια στα μεγαλύτερα παγκοσμίως στρατόπεδα συγκέντρωσης εντός της Σρι Λάνκα.

Θέλοντας να δώσω ένα ελάχιστο ευχαριστώ και να δείξω σεβασμό σε όλους τους Tamil που γνώρισα που όμοιους τους δεν έχω συναντήσει σε άλλο ταξίδι - τόσο γενναιόδωρους και φιλόξενους παρόλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης -, μοιράζομαι μαζί σας μια φωτογραφία μου από το φωτογραφικό blog μου η οποία τραβήχτηκε το 2013 στην απαγορευμένη ζώνη του Mullivaikkal εκεί που διαδραματίστηκε η γενοκτονία των Tamil μόλις 4 χρόνια από τη γενοκτονία. Ανεξίτηλη στη μνήμη, θα μου μείνει η εικόνα με τα χιλιόμετρα ξερής, άγονης γης γεμάτη με τα ρούχα των σφαγιασθέντων.

Το κουφάρι πλοίου που βλέπεται παρακάτω είναι το Faraj III, το οποίο κατέλαβαν οι Τίγρεις Tamil το 2006 με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως φυλάκιο και πολυβολείο και να πάρουν τα μεταλλικά μέρη για να κατασκευάσουν όπλα. Επίσης, ενδιαφέρον στην εικόνα έχει ότι οι τρεις άνθρωποι που φαίνεται να συζητούν ήρεμα, μέχρι δύο χρόνια πριν ήταν ορκισμένοι εχθροί καθότι οι δύο είναι κυβερνητικοί στρατιωτικοί Σινχαλεζοι και ο τρίτος- το παιδί που με φιλοξενούσε- πρώην αντάρτης Tamil, ο οποίο μέχρι πριν 1,5 χρόνο που τον επισκέφτηκα, βρισκόταν φυλακισμένος, έχοντας φάει βασανιστήρια.

Παρόλα αυτά, το χαμόγελο δεν στερεύει ποτέ σ' αυτή τη Γη.
Καλώς ήρθατε σε μια διαφορετική Σρι Λάνκα ή Κευλάνη ή Χώρα του τσαγιού ή όπως θέλετε πείτε την, από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε...


 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.498
Likes
7.690
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
.. εγω να σε ευχαριστησω που με ξαναπας πίσω ..και που με επεισες να βαλω στο ταξιδι τη βορεια Σριλανκα
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Δεν ξέρω τι να πω..μπορεί η Βόρεια Σρι Λανκα να μην έχει να πει πολλά από αξιοθέατα άλλα οι άνθρωποί της έχουν...
Πραγματικά ένα ευχαριστώ στον Τιλιπαν, τη γυναίκα του και στο παιδί του, στον Βίνοθ και σε όλους τους άλλους..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.675
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom