Ζάμπια Ζιμπάμπουε Νότια Αφρική Της παναγιας τα μάτια χωρίς λεφτά στην τσέπη..

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Καλησπέρα και καλή χρονιά..περιφερόμενη!!
Αλλού με πήγαιναν τα σχέδια μου(Ιράν-Αρμενία-Ανατολία) αλλού μου βγήκαν, τι αλλού δηλαδή, σε άλλη ήπειρο.. Πρώτη φορά στην υπο-σαχάρια Αφρική και αν και backpacker κατά συρροήν. Οπότε μόνη σαν το λεμόνι, να το χουμε υπ'όψη διαβάζοντας το παρακάτω.. :) H διαδρομή, καλώς έχοντος των πραγμάτων θα 'νε inbound one-way ticket για harare και επιστροφή από Ν.Αφρική (Γιοχάνεσμπουργ τα πιο φτηνά, για Κέιπ Τάουν το δουλεύω). Που σημαίνει visa on arrival για Ζιμπάμπουε. Ενδιάμεσα είτε Botswana είτε Zambia, αναλόγως της βίζας της Ζάμπια. Αν μπω Ζάμπια, πτήση για Ν.Αφρική. Αν τελικά πάω Μποτσουάνα, είσοδος Ν.Αφρική οδικώς. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα ;) Και έρχομαι τώρα στις ερωτήσεις..

1) BIZEΣ: τι γνωρίζεται για την βίζα ZAKA , την καινούργια βίζα απεριόριστης μετακίνησης μεταξύ Ζάμπιας-Ζιμπάμπουε?
Δεν υπάρχουν πουθενά οι προϋποθέσεις. Επίσης, για την Ζιμπάμπουε ως μεμονωμένη βίζα, τι θα χρειαστώ? Και εδώ έχω περιπτωσάρες καταγεγραμμένες.
Ένα πρόσθετο θέμα είναι και η επιλογή της ημερήσιας βίζας για Ζάμπια που παρέχεται για τους καταρράκτες κυρίως. Αυτό δεν συνεπάγεται νέα βίζα για Ζιμπάμπουε στην επιστροφή? (εφόσον δεν έχω πάρει την ΚΑΖΑ)

2)ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΑΣ: Με στάνταρ την Ζιμπάμπουε και την Ν.Αφρική τι προτείνεται ως ενδιάμεσο? Ζάμπια και πτήση για Ν.Αφρική ή Μποτσουάνα και επιστροφή με λεωφορείο ? δεδομένου ότι καταφέρνω να πάρω βίζα ΚΑΖΑ έτσι κι αλλιώς. Η Ζιμπάμπουε είναι για μένα μια χώρα σαν στοπ-οβερ, θα κάνω κάποιες επισκέψεις σε εθελοντικές οργανώσεις σε χωριά γύρω απ'το Χαράρε και μετά μια επίσκεψη Βικτόρια και τέλος το ποιο πιθανό. Λόγω μπάτζετ και ασφάλειας! Στη Ζάμπια επίσης μιλάμε για λίγες μέρες, αν και έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. Γενικά όμως σαφάρι και πολυτέλειες είναι εκτός συζήτησης. Με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, η κουλτούρα.. Για την Μποτσουάνα ίσως να 'νε πιο ομαλή εισαγωγή στην περιοχή και πιο ευκολη(και ακριβή). Γνώμονας λοιπόν η ασφάλεια και η ακρίβεια πρώτα.

3)ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Χωρίς νοικιασμένο όχημα, μετακινήσεις με τρένα(όπου υπάρχουν, Μποτσουάνα νομίζω διακόπηκαν) και τοπικά μέσα, τι τιπς προτείνεται?

4)ΜΠΑΤΖΕΤ: Και εδώ το σημαντικότερο, μετά κόπων και βασάνων μάζεψα ένα 1700άρι (όλα μέσα-πτήσεις βίζες) για ένα μήνα ταξιδιού. Χαμηλότατο? i know.. ευελπιστώ για couchsurfing στην Ν.Αφρική (ως πιο διαδεδομένο) και διαμονή σε όοοτι πιο φτηνό κατάλυμα. Ακριβή υπόθεση όμως η Αφρική και φοβάμαι ότι θα ξεμείνω σε καμιά Ζάμπια και μετά ποιος με μαζεύει?!). Σαφάρια και αναρίθμητα πάρκα δεν με ενδιαφέρουν, μόνο τα εντυπωσιακότερα. Τι τιμές θα συναντήσω? από ίντερνετ σε όοοολη την Ζιμπάμπουε βρήκα μόνο ένα(στου διαόλου το κέρατο) στο 10ευρω.. παίζουν διαφορές στην τιμή. Επίσης, θα προτιμούσα να αφήσω στην άκρη ενα 100ρικο, αν και εφόσον, για μια 'απόλαυση του φτωχού' όπως το ονομάζω, φάση είτε πτήση στο Βικτόρια είτε κάποια άλλη δραστηριότητα ..

5)ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ο νοών νοείτω, τι να περιμένω? θα 'χω κάποιες επαφές από ΜΚΟ αλλά από κει και πέρα πουλάκι ξένο ξενιτεμένο.

6)Μάλλον ακραία ερώτηση αλλά επειδή έχουμε και ένα κλαμπ πιστών πίσω μας να ενημερώνουμε ότι ζούμε και βασιλεύουμε.. πρόσβαση στο ιντερνετ θα βρίσκω? η cosmote απ'ότι κατάλαβα απ'τόν υπάλληλο δεν θα χει περιαγωγή στην Ζιμπάμπουε-Ζάμπια, για Μποτσουάνα δεν ρώτησα ακόμα..

7)ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΡΩΝ: όπως είπα Ζιμπ στα γρήγορα(μόνο Bοράς και χωριά κοντά στο Χαράρε), Ν.Αφρική 2 βδομάδες φουλ αδιαπραγμάτευτα, αν μπει και η Σουαζιλάνδη τέλεια, και Ζάμπια ή Μποτσουάνα καμιά βδομάδα. Τι βγάζετε-προσθέτετε?

Αυτά για την ώρα, έχει για όλους ερωτήσεις μην σπρώχνεστε!! Θα επανέλθω, να στε καλα όλοι οι Αφρικανόφιλοι :))
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μόνη θα ταξιδέψεις;
Πρώτο σχολιο κακώς αφήσες το Ιράν. Aπό τις πλέον ενδιαφέρουσες χώρες και με φιλόξενο κόσμο. 15-20 μέρες άνετα περνάς εκεί. Με couchsurfing έχω την εντύπωση ότι μπορεί να μείνεις και τζάμπα. Στην Αρμενία θα πήξεις στα μοναστήρια
1700 ευρώ για όλα αυτά που θες για ένα μήνα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω στην Αφρική (αφού περιλαμβάνεις σ'αυτά και τα αεροπορικά) αν θες να κάνεις σαφάρι, γιατί γι'αυτό πας ειδικά Μποτσουάνα.
Ψάξε πρώτα τα αεροπορικά να δεις τι σου μένει…και μετά αποφάσισε. Πάνω από 500άρι το κόβω και σε προσφορά! Άρα τα μισά λεφτά θα πάνε για εισιτήρια.
Προς ενημερώσή σου τα διακρατικά αεροπορικά είναι φωτιά (καταρράκτες Βικτώρια-Γιοχάνεσμπουρκ κάνει πάνω από 200 ευρώ το one way)
Την single entry της Ζαμπια την είχα πληρώσει πριν κανά 6μηνο 50$ (την Zaka visa δεν την ξέρω)
Για συγκοινωνίες δεν ξέρω. Δύσκολο το κόβω στην Αφρική και μόνη σου.
Αν είναι να πληρώνεις και περιαγωγή πάει εκτίναξες τον προϋπολογισμό
Δυστυχώς η Αφρική δεν έχει value for money (εξαιρείται η Ν.Αφρική)
Έστω κι αν επαναπαφθείς στο couchsurfing στη Ν.Αφρική πώς θα μετακινείσαι πχ εντός Cape Town? ή θα εξαρτάσαι από τον couchsurfer σου ή θα πληρώνεις συνέχεια ταξί γιατί ΜΜΜ δεν συνίστανται για λευκούς τουρίστες… Οι λευκοί ντόπιοι κινούνται με τα αυτοκίνητά τους
Εγώ με 1700 ευρώ θα ξανασκεφτόμουνα το Ιράν. Θα μου περίσσευαν και λεφτά
 
Last edited:

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.. το Ιράν το άφησα για διάφορους λόγους αλλά δεν είναι αποκλεισμένο ακόμα. Τα εισιτήρια είναι περίπου 350 Τουρκία-Χαράρε και 200 Ν.Αφρική-Τουρκία , επίσης 150 Ζάμπια-Ν.Αφρική. Βίζες αν και εφόσον πάρω μια ενιαία για Ζιμπ. και Μποτσ. , πάνε στα 50 δολάρια(41 euros). Επομένως περίπου 900 για διαμονή,μετακινήσεις,διατροφή και αξιοθέατα. Στα τελευταία κυρίως στην Ν.Αφρική επικεντρώνομαι συν καταρράκτες,Μαλτένγκα και κάνα-δυο ακόμα..Περιαγωγή δεν θα πληρώσω, απλά στην περίπτωση που δεν υπάρχει συνεργαζόμενο δίκτυο όπως στο Κιργιστάν για παράδειγμα ώστε να μπορώ να λαμβάνω ή στείλω κάνα μήνυμα κάπου-κάπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσω Ίντερνετ.
Σχετικά με τις βίζες, τι σου είχε ζητηθεί? Και εν τέλει, δεδομένου ότι όντως το πάρω απόφαση, τι προτείνεις μεταξύ Ζάμπιας και Μποτσουάνας?(χωρίς σαφάρι!εφόσον δεν υπάρχει τίποτα πολύ σύντομο).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ηarare - Καταρράκτες Βικτώρια πώς θα πας; Λεωφορείο υποθέτω
Η Μποτσουάνα δεν θέλει βίζα για ελληνικό διαβατήριο (κατάλαβα ότι μένεις στη Πόλη)
Σημειωτέον αν επιστρέψεις από Ζάμπια προς Ν.Αφρική πιθανόν να σου ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κίτρινου πυρετού.
Τη βίζα στην Ζάμπια την βγάλαμε στο αεροδρόμιο με την άφιξη
 
Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.421
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Aimilia, respect που θες να πας μονη σου! Παντως δε ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλης η Αφρική.
ΥΓ πολυ εμπνευσμενο αβαταρ :)
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
χαχα το μπριδι-μπραα? αξία!!
Για Βικτώρια, αν πάω Ζάμπια σκέφτηκα να κάνω το κυκλάκι Χαράρε-Λουσάκα με λεωφ./ Λουσάκα Λίβινγκστοουν με τρένο(εκεί ταξί απ'ότι κατάλαβα μόνο για καταρράκτες)/ Βικτόρια Φολς-Μπουλαγαγιο με τρένο που διάβασα ότι είναι απίστευτη διαδρομή.. Προσπαθώ να υπολογίσω το κόστος..

Για το εμβόλιο, δεν το χα σκεφτεί καθόλου! Και έχεις δίκιο, μόνο αν κάνω είσοδο στη Ζάμπια θα μου προκαλέσει θέμα. Ισχύει ότι μπορώ να το κάνω και σε αεροδρόμια?

Επίσης, όταν πήρατε τη βίζα της Ζάμπια, τι σας ζητήθηκε? Και πότε έκανες το ταξίδι.
Φένια, επόμενο ταξίδι Νότια Αφρική επίσης βλέπω! έχεις ξαναπάει στην περιοχή?
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.421
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Βιζα για Ζαμπια: εστειλα το διαβατηριο Λονδινο, εδω δεν εχει πρεσβεια/προξενειο. Η Αφρικη ειναι ακριβη, οπως σου λεει κι ο hydronetta. Κι αν δε κανεις σαφαρι, μου διαφευγει ο λογος να πας σε αυτες τις χωρες...
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Είμαι Τουρκία οπότε υπάρχουν πρεσβείες.. αλλά το θέμα του εμβολίου μάλλον θα με κάνει να διαλέξω Μποτσουάνα.

Ακριβή, οκ, αλλά ως προς τι..?
Θέλω να πω και δυτική Ευρώπη είναι ακριβή αλλά ταυτόχρονα και πάμφτηνη αναλόγως την ευελιξία σου.Βέβαια μιλάμε για ασφάλεια οπότε ασφαλώς δεν περιμένω ροδοπέταλα και διανυκτερεύσεις σε παγκάκια..

Σαφάρι, θεωρητικά, στην Μποτσουάνα/Ζιμπάμπουε/Ν.Αφρική υπάρχει μιας διανυκτέρευσης ή και χωρίς? αν και ξέρω τι τιμές να περιμένω..

ΥΓ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να με τραβήξουν, αν και έχω ήδη ένα συναίσθημα τουριστικοποίησης ,ειδικά αν δεν μπω Ζάμπια, ως την πιο αυθεντική από τις υπόλοιπες..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Σαφαρι μιας διανυκτερευσης ή χωρις μου ακουγεται σαν βολτα στον τοπικο ζωολογικο κηπο. Εμεις στη Μποτσουανα παιρναμε προμηθειες για μια βδομαδα και μπαιναμε στα μεγαλα παρκα και χανομασταν στην αγρια φυση, πολυ μακρια απο καθε ιχνος πολιτισμου (ουτε κινητο δεν επιανε).
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
πολύ όμορφες εμπειρίες δεν διαφωνώ αλλά μπορούν πάντα να γίνουν σε ένα επόμενο ταξίδι.. :)
Σχετικά με την βίζα της Ζιμπάμπουε, και μετά τα αναπάντητα τηλεφωνήματα μου σήμερα .. εφόσον δεν μπορώ να βγάλω bank statement(ο τούρκικος λογαριασμός δεν είναι στο όνομα μου) και από την τράπεζα μου δεν έχω πρόσβαση στο web banking (μεγάλη ιστορία) φαντάζομαι ότι τα μετρητά θα είναι οκ ως sufficient funds,έτσι? όπως και το ότι θα έχω one way εισιτήριο (με επιστροφή από Ν.Α. και ένα λεωφορείο κλεισμένο Βικτόρια- Μαούν για παράδειγμα)...?
Ασφάλιση και voucher ξενοδοχείου ζητείται?
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Ξανανοίγω λοιπόν το θέμα μιας και το στρες της οργάνωσης και το μπάτζετ(ποιο μπάτζετ,άφαντο ήταν!) προτίμησα το Ιράν και τον Καύκασο με αλλαγή εισιτηρίων για τον Ιούλιο. Χαρούμενη που βρήκα κάπως περισσότερα χρήματα, ένα άτομο για παρέα έσκασε η βόμβα με το δημοψήφισμα και ούτω κάθε εξής.. Όπως τα πα και πριν:

''Εγώ πάλι(να πω και τον δικό μου τον πόνο μιας και αυτέ τις μέρες όλοι μπορούμε) αν και έτρεχα σε τράπεζες μέχρι την παρασκευή για να ρυθμίσω τα των καρτών σε περίπτωση κλοπής..τσουπ!το ίδιο βράδυ γίνεται η ανακοίνωση για τα capital controls. Φεύγω και σε δύο εβδομάδες οπότε είμαι σε αναμονή. Δεν ακυρώνεις εύκολα ένα πληρωμένο ταξίδι υπερατλαντικό μεν, απ'την άλλη δε, δεν κυκλοφορείς με μετρητά για τις ανάγκες ενός μήνα σε χώρες όπως Ζιμπάμπουε και Νότιος Αφρική! θα το βάλω σε σχετικό παλιότερο θέμα που άνοιξα αλλά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!..''
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom