Ταϊλάνδη Pattaya South:Μια ρωσική αποικία στην Ταϊλάνδη.

Runvel

Member
Μηνύματα
40
Likes
216
Μετά κόπων και βασάνων , έχοντας περάσει τα πάνδεινα και έπειτα από 3 δίκυκλα ταξί, 2 λεωφορεία,2 τελωνεία,1 οτοστόπ, 2 tuk tuk και 10 χιλιόμετρα περπάτημα έφτασα από τη δυτική Καμπότζη στην ανατολική Ταυλάνδη. Την υπέρτατη τύχη να υποδεχθεί έναν κατάκοπο backpacker είχε η Pattaya South.

Η πόλη της οποίας η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 31 βαθμοί Κελσίου, αποτελεί πόλο έλξεως για ταξιδιώτες από όλα τα μέρη του πλανήτη και με τα χρόνια έχει καταφέρει να παρουσιάζεται ως ο απόλυτος τουριστικός προορισμός στην ανατολική Ταϋλάνδη. Τοποθετημένη 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, η Pattaya των 100.000 κατοίκων, βρέθηκε στο διάβα μου.



Το νοτιότερο τμήμα της πόλης είναι η πιο όμορφη περιοχή της πολύβοης και αμαρτωλής Pattaya. Βρίθει από τουριστικά καταλύματα όλων των κατηγοριών και η πολυπληθέστερη εθνολογική ομάδα τουριστών είναι οι Ρώσοι. Σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της επιδημίας οι παραθεριστές από την πρώην ΕΣΣΔ αγγίζουν το 90% των τουριστών , σύμφωνα με εμπεριστατωμένη έρευνα που έκαναν 148 πανεπιστήμια, διάφοροι τουριστικοί φορείς και γω.

Όλες οι πινακίδες των πλανόδιων πωλητών είναι αναγραφόμενες στα ρωσικά. Οι τιμοκατάλογοι στα καταστήματα είναι τρίγλωσσοι με βάση τα ρωσικά και ακολουθούν με μικρότερη γραμματοσειρά τα ταϋλανδέζικα και τα αγγλικά.

Αγαπημένη συνήθεια μου, έγινε η παρατήρηση των ντόπιων υπαλλήλων στην προσπάθεια τους να μιλήσουν στη γλώσσα των πολυπληθών Ρώσων. Ευγενικές μικροκαμωμένες φιγούρες εργαζομένων , οι οποίοι πάσχιζαν να ανταποκριθούν στα βαριά και στιβαρά ρωσικά. Δεν μπορώ να πω ότι τα κατάφερναν, άλλα οι προσπάθειες ήταν φιλότιμες. Εξάλλου οι ντόπιοι με τα βίας ανταποκρίνονται και στα αγγλικά, γεγονός που δε συνάδει με το πλήθος των τουριστών και της πολυετής εμπειρίας των ντόπιων στην τουριστική αγορά.



Είναι εύκολα κατανοητό πως τα καταστήματα της South Pattaya είναι προσαρμοσμένα στις μουσικές απαιτήσεις των Ρώσων. Ζωντανές ορχήστρες με εποχιακούς εργαζόμενους από τη Ρωσία μοιράζουν τους ήχους τους σε πολλά σημεία. Ευτυχώς οι μουσικοί ήταν εισαγωγής, διότι το θέαμα ταϋλανδών να παίζουν ρωσικές μπαλάντες, ομολογώ ότι δε θα το άντεχα.

Στο άκουσμα ήχων και μελωδιών που σε παραπέμπουν στη Βαϊκάλη ή στο Μουρμάνσκ, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις υπέροχες γεύσεις με noodles και άλλων ασιατικών λιχουδιών. Για τους λάτρεις της ρωσικής κουζίνας οι φίλοι εστιάτορες έχουν τη λύση. Πλήθος σοβιετικών πιάτων που είναι ελαφρώς τροποποιημένα και προσαρμοσμένα στα συστατικά της χώρας υπάρχουν σε πάμπολλα σημεία. Οπότε αν επιθυμήσει κανείς Stroganoff ή Okroshka σε ένα τροπικό μέρος, η περιοχή της South Pattaya αποτελεί μια λύση.





Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πόλη είναι αδερφοποιημένη με την Αγία Πετρούπολη. Είναι περιττό να αναφέρω ότι τα Добрый день (καλήμερα) που άκουσα ένα τριήμερο στην περιοχή δεν τα άκουσα 3 εβδομάδες στην Ουκρανία. Ευτυχώς η πόλη διατηρεί ακόμα το ταϋλανδέζικο νόμισμα Baht και δε χρειάζεται κάποιος ρούβλια (προς το παρών τουλάχιστον).

Για τους φίλους που έχουν σκοπό να κινηθούν με δίκυκλα ταξί, καλό είναι να γνωρίζουν λίγο από τις τιμές ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. Από ένα κεντρικό σημείο της Pattaya South μέχρι το λιμανάκι στο κέντρο της πόλης οι τιμές κινούνται από 50 ως 150 baht , έκρινα πως περίπου στα 60 baht ήταν μια δίκαιη τιμή και ότι πάνω από 100 , το λες και κλοπή. Σκληραγωγηθείτε στα παζάρια.

Οι παραλίες της Pattaya South είναι αξιόλογες και αρκετά οργανωμένες. Δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω από ποια χώρα είναι η πλειοψηφία των λουόμενων. Εντύπωση προκαλεί το θέαμα της άμπωτης κατά τις απογευματινές ώρες, όταν τα νερά του κόλπου της Ταϋλάνδης υποχωρούν αλλάζοντας το σχήμα της ακτογραμμής.







Να αναφέρω επίσης ότι τα εστιατόρια ίσως να ήταν λίγο ακριβότερα από άλλα σημεία της χώρας, αλλά το φαγητό ήταν ποιοτικό και ευτυχώς όχι τόσο τουριστικό.

Πέρα το κωμικό της όλης ιστορίας, η Pattaya South είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ευρύτερη περιοχή που γενικά περνάει αδιάφορη. Αποτελεί το στολίδι μιας βρώμικης και κακόφημης πόλης και είναι απορίας άξιο πως βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Είναι ένα θέρετρο άκρως τουριστικό όπου ο επισκέπτης δε θα ζήσει την αυθεντική Ταϋλάνδη ούτε στο ελάχιστο.







Αν βρεθεί κανείς στα ανατολικά της χώρας η περιοχή αποτελεί μια κάποια τουριστική λύση, αν πάλι έχει τη δυνατότητα να την παρακάμψει καλά θα κάνει να το πράξει
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Έχω πάει στην Ταυλάνδη σε διάφορα μέρη, νησιά κυρίως, αλλά ποτέ δεν υπήρξε η συγκεκριμένη περιοχή ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου.Το γιατί το διαβάσαμε στην περιγραφή σου την οποία βρήκα ενδιαφέρουσα όπως όλα όσα μας γράφεις για άλλα μέρη του κόσμου, και κυρίως τη Ρωσική επέλαση!
Πραγματικά όμως όλο αυτό που ταξιδεύουν κάποιοι στην άλλη άκρη του κόσμου και θέλουν να γευτούν φαγητά και να ακούσουν μουσική της πατρίδας τους, δεν το καταλαβαίνω..
 

Runvel

Member
Μηνύματα
40
Likes
216
Έχω πάει στην Ταυλάνδη σε διάφορα μέρη, νησιά κυρίως, αλλά ποτέ δεν υπήρξε η συγκεκριμένη περιοχή ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου.Το γιατί το διαβάσαμε στην περιγραφή σου την οποία βρήκα ενδιαφέρουσα όπως όλα όσα μας γράφεις για άλλα μέρη του κόσμου, και κυρίως τη Ρωσική επέλαση!
Πραγματικά όμως όλο αυτό που ταξιδεύουν κάποιοι στην άλλη άκρη του κόσμου και θέλουν να γευτούν φαγητά και να ακούσουν μουσική της πατρίδας τους, δεν το καταλαβαίνω..
Μακάρι να είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και γω τα παραδεισένια νησιά της χώρας ή το μαγικό βορρά της, αλλά μπήκα οδικώς στην Ταϋλάνδη από τα ανατολικά της και δεν είχα το χρόνο και την πολυτέλεια να επιλέξω. Ήταν οι τελευταίες μέρες του ταξιδιού στη ΝΑ Ασία και θα επέστρεφα από Μπανγκόκ. Ελπίζω να το περιέγραψα όσο καλύτερα γινόταν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom