Τουριστικά Επαγγέλματα

michalism1

Member
Μηνύματα
80
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Dubai & Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Να σου πω και εγώ αν και καθυστερημένα μια και είμαι στον χώρο. Πήγαινε μάθε 2-3 γλώσσες (Γερμανικά Ρώσικα κυρίως) και εάν έχεις όρεξη και είσαι έξυπνος θα βρεις καλή δουλειά με προοπτικές. Στα Ξενοδοχεία επιλέγουμε κυρίως απόφοιτους κρατικών σχολών. Οι ιδιωτικές δεν μας λένε τίποτα. Πάντα όμως κοιτάμε τις γλώσσες που μιλάει ο άλλος, το χαμόγελο, την ευγένεια και την όρεξη για δουλεία.

εάν θες κάτι άλλο να ρωτήσεις στείλε μήνυμα
 

alisaxni

Member
Μηνύματα
77
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η υφήλιος...
Μιας και το κοιταζα προσφατα για εναν φιλο μου.
Το Δημοσιο Ιεκ Γαλατσιου εχει ειδικοτητα "Υπαλληλος Τουριστικου Γραφειου" και παρεχει αρκετες γνωσεις.
http://iek-galats.att.sch.gr/autosc...6:2011-12-21-08-06-59&Itemid=7&layout=default

Επισης , επειδη οποιο επαγγελμα και να επιλεξει καποιος σχετικο με τον τουρισμο, χρειαζεται απαραιτητως γλωσσες, υπαρχει και η λυση του διδασκαλειου στο ΕΚΠΑ. Εκει, δινεις ενα ποσο (γυρω στα 400 -500 το χρονο) και μαθαινεις οποια ξενη γλωσσα επιθυμεις (απο αγγλικα μεχρι κορεατικα) και σε οποιο επιπεδο επισης.
Η ιστοσελιδα του διδασκαλειου:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών

Και φυσικα υπαρχει η σχολη τουριστικων επαγγελματων Αναβυσσου.

Το γεγονος παντως ειναι αυτο που αναφερει και ο/η συμφορουμιτης/ισσα πιο πανω, οτι στις διαφορες δουλειες, προτιμουν αποφοιτους Δημοσιων Σχολων, οποτε δε χρειαζεται να ξοδεψετε οσοι ενδιαφερεστε μια περιουσια για να σπουδασετε. Καλυτερα να διαθεσετε τα χρηματα ωστε να μαθετε καποιες ξενες γλωσσες παραπανω, που ειναι αυτο που επι της ουσιας εκτιμαται παντου. :)
 

matoulis

Member
Μηνύματα
22
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
Ας καταθέσω και εγώ τις απόψεις&τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό το θέμα...! Ανήκω στο χώρο των ξενοδοχείων με πολύ κόπο και πολλές θυσίες....!!! Όσο καλός και αν είναι ο εργοδότης σου όταν και αν βρεις δουλεια στην Ελλάδα δεν πάβει να είσαι υπάλληλος του...!!! Σε όλα! Δεν υπάρχουν πλέον οι καλές αμοιβές. Δεν υπάρχου ωράρια (το καλοκαίρι). Δεν υπάρχει προσωπική ζωή όταν δουλεύεις 4,50 μήνες σαν σεζον με πάνω από 13 ώρες καθημερινής εργασίας, χωρίς φυσικά ρεπό....!!! Να αναφέρω επίσης πως αν δεν μένεις Αθηνα ή Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλεις πέρα οικονομικά με το μηνιαίο μισθό που θα πέρνεις από ξενοδοχείο πόλεως (πλήρης απασχόληση & όχι εποχική). Καλά για το καλοκαίρι δεν το συζητώ που καθημερινά μέχρι τα τέλη Αυγούστου παρελαύνουν Σκοπιανοιί,Αλβανοί, Βούλγαροι&Ρουμάνοι και ζητούν δουλειά με λιγότερα χρήματα από εσένα!!! Εμένα με επέλεξε το επάγγελμα έτυχε να περάσω στο ΤΕΙ ΤΟΥΡ.ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ το τελείωσα και έπιασα δουλειά αμέσως αλλά είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι&μέσα στην ανυσηχία για το μετα και για το αν θα βρω δουλειά τον χειμώνα (αναφέρω πως τους 2 προηγούμενους χειμώνες ήμουν άνεργη)! Αν το θέλεις τόσο πολύ δώσε πανελλήνιες και πήγαινε στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων&όχι επιχειρήσεων. Προσφέρουν περισσότερες γνώσεις και με λιγότερα έξοδα....!! ΄Πρέπει να γνωρίζεις Αγγλικά (γιατί είναι η πρώτη παγκοσμίως γλώσσα) Ιταλικά (γιατί οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά, Ισπανικά (γιατί και οι Ισπανοί δεν μιλάνε Αγγλικά) και όποια άλλη γλώσσα μπορείς να μάθεις.....!!!! Πές μου σε παρακαλώ γιατί θέλεις να ακολουθήσεις τα ξενοδοχειακά??? Εγώ θα έλεγα να γίνεις υδραυλικός... Μην γελάς καθόλου.... Πιο σίγουρο μέλλον!!! Εγώ από 29 Σεπτεμβρίο μόλις γύγουν και οι τελευταίοι τουρίστες από το νησί Άνεργη θα είμαι και θα πρέπει να ψάξω για δουλεία όσο πιο μόνιμη γίνεται....!!!
(Σορρυ αν σου το όνειρο) Αν χρειαστείς κάτι με χαρά να βοηθείσω!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όσο καλός και αν είναι ο εργοδότης σου όταν και αν βρεις δουλεια στην Ελλάδα δεν πάβει να είσαι υπάλληλος του...!!! Σε όλα!
Ενώ στις άλλες χώρες, ο υπάλληλος παύει να είναι υπάλληλος και γίνεται ας πούμε κολλητός. Ξέρεις τώρα, πάνε μαζί για ψάρεμα, παίζουν πρέφα, λουφάρουν παρεούλα στο fb στην ώρα της δουλειάς κλπ.
Και εσυ έχεις την απαίτηση να γίνει και στην Ελλάδα αυτό...
 

nista87

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!ειμαι τις ιδιας αποψης για τις ιδιωτικες αλλα δε μπορω να παω στον οτεκ γιατι ειναι αναβυσσο κ γω μενω περιστερι!τα ιδια λεφτα το μηνα μου βγαινει!εχω proficiency,ξερω λιγοτερο ισπανικα,γερμανικα θα κανω στη σχολη αν τελικα παω κ τα ρωσσικα ειναι η επομενη επιλογη μου!θελω να πιστευω παντως επειδη πραγματικα μου ταιριαζει ο τομεας του τουρισμου κ τα επισιτιστικα γενικα,μετα απο χρονια δουλειας κ σκεψης,(παρατησα τει ηλεκτρολογιας),θα τα καταφερω!το βασικο ειναι η ελλειψη χρηματων για τη σχολη...παρεμπιπτοντως ψαχνω κ για δευτερη δουλεια..οποιος ξερει κατι.. :)
 

PanosΜ

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες, ξέρω κι εγώ έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που εξειδικεύεται μάλιστα στην αγγλική ορολογία για τουριστικά - ξενοδοχειακά επαγγέλματα και παρέχει μαθήματα για 22 γλώσσες! Λέγεται CARARIGAS και ξέρω πως κάνει και online μαθήματα. Το site του είναι: http://www.cararigas.edu.gr/ οπότε ρίξε μια ματιά. Πάντως πιστεύω κι εγώ πως είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις 2-3 γλώσσες αν θες να ασχοληθείς με αυτά τα επαγγέλματα. Μετράει πολύ!
 

inselin

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Γειά σας . Μπορώ να πω πως η συζήτηση σας είναι ακριβώς πάνω σε αυτό που ψάχνω :clap:. παρόλαυτά έχω κάποιες ερωτησουλες. Υπάρχει σε κάποιο οτεκ ειδικότητα hotel manager? Αν όχι ποια ειδικότητα οδηγεί έστω και σε βάθος χρόνου και με αιματηρες προσπάθειες κάποιον σαν hotel manager?
 

alexSandra93

New Member
Μηνύματα
0
Likes
1
Γειά σας . Μπορώ να πω πως η συζήτηση σας είναι ακριβώς πάνω σε αυτό που ψάχνω :clap:. παρόλαυτά έχω κάποιες ερωτησουλες. Υπάρχει σε κάποιο οτεκ ειδικότητα hotel manager? Αν όχι ποια ειδικότητα οδηγεί έστω και σε βάθος χρόνου και με αιματηρες προσπάθειες κάποιον σαν hotel manager?
Γειαα! όχι δεν υπαρχει δυστηχως! και εγω καταλαθος περισυ εφυγα για σεζον σε μεγαλο ξενοδοχειο, και τον χειμωνα ακομα και τωρα το καλοκαιρι! Αποφάσισα να ασχοληθω με τα τουριστικα σε σχολη και γραφτηκα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, και ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Σου παρέχουν ακριβως αυτο που ζητας. Η ειδικότητα λεγεται Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής - Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία). Ελπιζω να βοηθησα..:)
 

Xristinaanna

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Καλησπέρα!Τον φετινό Ιούνιο τελειώσα το σχολείο και απο δική μου χαζομάρα έχοντας στο μυαλό μου να πάω σε κάποια ιδιωτική δεν μπήκα στην διαδικασία να δώσω πανελλήνιες.Μετά απο σκέψεις λέω να ξεκινήσω διάβασμα και να δώσω τον χρόνο που μας έρχεται.Η πρώτη μου επιλογή είναι διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων..Έχω ψάξει αρκετά με τι ασχολείται το τμήμα και μετά απο συζήτηση με συγγενικό πρόσωπο το οποίο έχει εξειδίκευση στον τομέα αποφάσισα να το ακολουθήσω..Αρχικά να πω πως είμαι θεωρητική κατεύθυνση και ξέρω πως πρέπει να ανοίξω το 5ο πεδίο με ΑΟΘ ως μάθημα επιλογής και Αγγλικά επίσης..νομίζω πως γίνεται απο θεωρητική..Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τει που περιλαμβάνουν το τμήμα αυτό.Πιο πολύ εστίασα στο τει Αθήνας και μου είπαν πως είναι πολύ καλή σχολή!Οι πληροφορίες σας θα μου φανούν πολύ χρήσιμες!!
 

Naoko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Οσακα
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Αλο!ενδιαφερουσες απόψεις...κ γω με τη σειρά μου σκέφτομαι να γραφτώ σε κάποιο ιεκ ιδιωτικό ,αν κ η δουλειά μου δεν έχει καμία σχέση..αναζητώ κάτι διαφορετικο να μ κεντρίσει το ενδιαφέρον..με αγγλικά ,γερμανικά κ έναρξη ιαπωνικών νομίζω τουριστικά φαντάζει μονόδρομος...θα δείξει ...
 

Naoko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Οσακα
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ως προς το οικονομικό που ρώτησα προηγούμενη βδομάδα 2000/έτος τώρα αν αξίζει η οχι...
 

nikolas6481

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Καλημέρα φίλε μου! Όπως σωστά αναφέρεις ο τουρισμός είναι ΄΄ καψούρα ΄΄ και είναι για ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε αυτό το αντικείμενο!
Είτε επιλέξεις τα ξενοδοχειακά είτε τουριστικού γραφείου οι προοπτικές είναι αρκετά καλές.
Εγώ έχω ολοκληρώσει σπουδές στα ξενοδοχειακά στην Ακμή στη Θεσσαλονίκη και έχω μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιλογή που έκανα.
Οι εγκαταστάσεις είναι πραγματικά οι καλύτερες που υπάρχουν στα Ιεκ της πόλης - νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας αλλά το πιο σημαντικό για εμένα ήταν το γεγονός, οτι από το τέλος του πρώτου έτους ξεκίνησα πρακτική σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής με αμοιβή και εξασφαλισμένη διαμονή και διατροφή.
Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα κομμάτια της διοίκησης ξενοδοχείων, μαθαίνει προγράμματα κρατήσεων συν ξένες γλώσσες που θα σου είναι απαραίτητες όποια ειδικότητα και να ακολουθήσεις.
Ο,τι επιπλέον πληροφορία χρειαστείς, πες μου! Καλή αρχή στις σπουδές σου :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.415
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom