Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

unerhort

Member
Μηνύματα
18
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
καλησπέρα
διάβασα με προσοχή όλα όσα γράφτηκαν και έχω να παραθέσω και εγώ μερικά στοιχεία καθώς έχω πάει 2 φορες στη Ρώμη,και ετοιμάζομαι για τρίτη και όλα αυτά σε δύο χρόνια καθώς την ερωτεύτηκα.

1)ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ αθλητικα,ΝΙΚΕ κατα προτίμηση.
προσωπικά δεν περπατάω καθόλου,καθώς δε μου αρέσει το άθλημα...χαχαχα
όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Ρώμη,η γυναίκα μου με κυνήγαγε!!!λες και σε κάθε στροφή έπαιρνα δυνάμεις για να συνεχίσω από αυτά που έβλεπα.Αποτέλεσμα να περπατάμε 10-12 ώρες την ημέρα,χωρίς υπερβολές.Δυστυχώς η σύζηγος δεν είχε καλά αθλητικά και γύρισε με κάτι κάλους που αναφέρει μια συνταξιδιώτησσα κάτι σελίδες πιο πίσω.
2)για το λόγο 1 λοιπόν δεν πάτησα το πόδι μου σε λεωφορείο για να πάω από τη μία περιοχή στην άλλη.Η Ρώμη είναι ένα ζωντανό μουσείο,κάθε στενό έχει ιστορία.Για αυτό το λόγο δεν γνωρίζω αλλά ούτε συνιστώ σε κανένα ζευγάρι να μπει σε λεωφορείο.Εκτός άμα υπάρχουν παιδιά,που οφείλουμε να σεβαστούμε ότι δεν μπαίνουν στα δικά μας καλούπια,καθώς κουράζονται και πιο εύκολα.(γονείς αφήστε τα παιδιά στα πεθερικά)
3)Από τη στιγμή που είναι ζωντανό μουσείο λοιπόν,όσοι ενδιαφέρονται για ιστορία,οφείλουν να μπαίνουν όπου βρισκουν πόρτα!!!είτε εκκλησίας,είτε πολυκατοικίας!ακόμα και οι ακάλυπτοι των πολυκατοικιών έχουν αγάλματα και έργα τέχνης.Αξίζει να μελετήσετε την αρχιτεκτονική των κτιρίων,αξιζει να περπατήσετε στις γέφυρες του Τίβερη,αξίζει να χαζέψετε τα κτίρια υπηρεσιών τους (αστυνομίας,ειρηνοδικεία και δε ξέρω εγώ τι άλλο),να μελετήσετε τα αγάλματα στις πλατίες τους,να ανακαλύψετε τα γλυπτά στα πάρκα τους.Πιστεύω ότι το πιασατε το νόημα.
4)Οσον αφορά τα must,παραθέτω και εγώ:
-βίλα μποργκέζε.είναι το πάρκο στη βόρεια μερια του κέντρου της ρώμης,πάνω από τις πλατειες Popolo & Spagna.Μόλις εισέλθεις στο πάρκο έχει ταμπέλες που σε κατευθείνουν στη γκαλερι μποργκεζε που πραγματικά αξίζει να πας.εμείς πήγαμε,χωρίς να γνωρίζουμε ότι πρεπει να κλείσουμε νωρίτερα(εδώ το διάβασα πρώτη φορά),και μπηκαμε κανονικά!εκτός αυτου είδα στην εισοδο ότι εχει εκπωτση αν είσαι κάτω των 25!σαν Ελληνάρας που είμαι,ενημέρωσα ότι είμαστε κάτω των 25(28 εγώ,27 η σύζηγος) αλλά δεν έχουμε ταυτότητες μαζί μας!φυσικά πήρα την έκπτωση!χαχαχα
πολύ ωραία έργα τέχνης λοιπόν και ησυχία για να τα θαυμάσεις.μόλις βγήκαμε περπατήσαμε πίσω από το κτίριο που θυμάμαι είχε κάτι πολύ ωραία συντριβάνια.εν συνεχεία φτάσαμε στη λιμνούλα που αναφέρουν αρκετά posts με το μνημείο του Ασκληπειού(αν θυμάμαι καλά)
Για να κλέισω αυτή τη παράγραφο,αξίζει να πάρεις πρωινό,να μπεις metro,να κατέβεις στάση barberini,να ανέβεις τη via veneto και να μπεις στo εν λόγω πάρκο.σου φτιάχνει την ημέρα!
-κάστρο αγγέλων.αν δεν απατώμαι είναι το μαυσωλείο του Αδριανού.δεν αξιζει και πολλά να μπεις.άσε που έχει και είσοδο.τη θέα από την ''ταράτσα'' του,μπορείς να την βρείς και αλλού χωρίς να πληρώσεις.Αυτο που αξίζει όμως είναι η γεφυρα ακριβώς μπροστα που έχει με τα αγάλματα.ότι πρέπει για χάζι αλλά και φώτος με backround αγιο Πέτρο.οπωσδήποτε απέξω λοιπόν μελλοντικοί μου ταξιδιώτες!!
-βατικανό.
το βατικανό είναι ένα κρατίδιο μέσα στη Ρώμη που περιβάλεται με τοίχος στο μεγαλύτερο σημείο του.στο χάρτη φαίνεται καθαρά.στην ανατολική του πλευρά έχει τον Αγιο Πέτρο και το μουσείο του Βατικανού.
Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα με δύο ξεχωριστές ουρές.
Η ουρά για τον Άγιο Πέτρο κινείται πιο γρήγορα,οπότε αφήστε τη για το τέλος.
Να είστε και πιο ξεκούραστοι καθώς έχει λιγότερα να δείς μέσα στην εκκλησία σε σχέση με το μουσείο.Εμείς στηθήκαμε λοιπόν στην ουρά για το μουσείο σαν καλά παιδια!έλα εκεί που κάθεσαι πλακώνουν οι ξεναγοί-πωλητές και σου λένε για να μην περιμένεις κάνε το τουρ με την ξενάγηση,που μπαίνεις απο τη δευτερη ουρά(αυτή με τα εισητήρια απο το ίντερνετ που δεν περιμένεις) και μετά σαν μπόνους δεν περιμένεις στη ουρά του Αγίου Πέτρου αλλά σε πετάνε από μυστική δίοδο τύπου illuminati(αν και δεν τους γουστάρω δείτε την ταινία πριν πάτε Ρωμη) κατευθείαν μέσα στην εκκλησία.
Σαν Ελληνάρας και εγώ ρώτησα τιμή,και μου είπαν τα 2 άτομα 90 ευρώ.ξεχάστε το είπα,περιμένω στην ουρά καλύτερα γιατί δε βγαίνω.πρώτος-δεύτερος στον τρίτο πωλητή πέτυχα λαχείο.μου λέει 60€ για σένα αλλά μην το πείς πουθενά.χαχαχαχαχα.εννοείτε ότι τα αγόρασα!μας πήγε σε ένα μαγαζί εκεί δίπλα,μαζευτήκαμε ένα γκρουπ 20 ατόμων,μας έδωσαν ακουστικα και ξεναγό.μιλούσε στο hansfree και την ακούγαμε και μπήκαμε αέρας(από το prive)!
μόλις φτάσαμε στη καπέλα σιστίνα σε πιάνει ένα ρίγος.....
μόλις τελειώσαμε είχε μια πόρτα για τα γκρουπ και σε πεταγε στην εκκλησια του Αγιου Πετρου,όντως χωρις να περιμένεις στη δεύτερη ουρά.
Είδαμε την εκκλησία,μείναμε με ανοιχτό το στόμα,ανεβηκαμε και στο καμπαναριό(προσοχή κλειστοφοβικά στα τελευταία σημεία του)και ατενίσαμε και τη θέα.Δεν αξίζει να πληρώσετε ασνσέρ για το καμπαναριό,σε πάει μέχρι ένα ορισμένο σημείο,που έτσι και αλλίως δε θα είχες κουραστεί!
-κολοσαίο
παιδια τι να λέμε,δε γίνετε να μην μπείς και να μην το περπατήσεις,απλά δε γίνετε.πρέπει κα φέρεις και στο μυαλό σου τι γινότανε και εκεί τα παλαιά τα χρόνια.Οχι να το βλέπεις σαν ένα σωρό από πέτρες.
Προσωπικά δεν ήξερα ότι το εισητήριο είναι το ίδιο και για απέναντι,διαφορετικά θα πηγαίναμε και Ρωμαική αγορά....
-πάνθεον
απλά μην το χάσετε!!!!!
-φοντάνα
και τις δύο φορές που πήγα γινόντουσαν εργασίες με σκαλωσιές!έλεος
αναμένουμε
-πλατείες
NAVONNA,POPOLO,SPAGNA,REPUBLICA
όλες αξίζουν την επισκεψή σας
5)φαγητό
το tripadvisor βοηθάει πολύ,εγώ θα παραθέσω κάποια που μας αρέσανε υπερβολικά αλλά σας παρακλώ μην φάτε σε mcdonalds.
όσο βρώμικο και να είναι ένα μαγαζί,προτιμώ να φάω μία spaghetti pesto από το πάτωμα του μαυσωλείου παρά ένα μπεργκερ από γενετικά τροποποιημένο και μεταλλαγμένο άψυχο κρέας που το μεγαλώνουν αφού το έχουν συνδέσει και το ταίζουν με ένα σωλήνα!!!
προτείνω:
l'enotecantica.ειναι κοντά στη piazza de spagna
είναι λίγο τσιμπημένο αλλά μιλάμε για γνήσιο ιταλικό φαγητό.
πήρε η γυναίκα μου μια πιτσα καπριτσιόζα με αγκινάρα και αυγό!την κορόιδευα μέχρι που δοκίμασα.δεν έχω φάει πιο ωραία ακόμα!!εκεί πήγαμε γιατί ήταν γεμάτο με ιταλούς,και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
venchi
το καλύτερο παγωτατζίδικο.πρέπει να έφαγα χιλιάδες παγωτά εκεί!όπου έβλεπα έμπαινα και έπαιρνα!μέχρι που δοκίμασα το συγκεκριμένο και τελείωσαν και οι δοκιμές.
όσον αφορά την γεύση είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα υποκειμενικό,για αυτό δε θα γράψω κάτι αλλο,παρά μόνο ψαχτείτε και μόνοι σας.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
6)διασκέδαση
δεν ανακαλύψαμε τίποτα φοβερά club,προτιμούσαμε να κάτσουμε σε ένα ρομαντικό μαγαζάκι με δύο ποτήρια κρασί και ενα-δυο ορεκτικά.
τσίπουρο με μεζί δηλαδή αλλά στο πιο glamour!!xaxa
7)μετακινησεις από και προς αεροδρόμιο
και τις δύο φορές ήμουνα στο fiumicino,που μας έιχανε ενημερώσει ότι τα λεωφοεία ήταν βραχνάς.την πρώτη φορά πήγα με το τρένο στο termini (14€ το ατομο)και κατά τη δεύτερη επίσκεψη πήραμε taxi γιατί είμασταν 3 άτομα και μας σύμφερε.το ταξί νομίζω είναι 42 ευρώ ανεξαρτήτου ατόμων και βαλιτσών.
γενικά προσωπικά με ενδιαφέρει να μην χάνω χρόνο σε ένα ταξίδι εξωτερικού,αλλά ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του,ανάλογα με την τσέπη του.
8)ξενοδοχείο
οπωσδήποτε δίπλα σε μετρο
υπάρχουν οικονομικά σημεία διαμονής και στα κεντρικά σημεία!
να γνωρίζετε ότι αρκετά σπίτια έχουν διαμορφωθεί ως ξενώνες και είναι πολυ πιο ωραία από ένα τεράστιο ξενοδοχείο,καθώς σου δίνουν την έννοια του οικείου και του ζεστού και δεν εισπράτεις την αποξένωση ενός διαδρόμου με 40 πόρτες.καθαρά με πρωινό και χαμόγελο περιμένουν να σε εξυπηρετήσουν!προτιμήστε τα
ωραία πλευρά διαμονής είναι και η μεριά του βατικανού,λίγο πιο ήρεμη από το χαμό της δεξιάς πλευράς του ποταμού.μία συμβουλή booking.com
9)κατακόμβες
επισκέφτηκα των καπουτσίνων καθως δίπλα ήταν το ξενοδοχείο μου την πρωτη φορά που πήγα,και πλήρωσα 8€.ΑΞΙΖΕ(είναι μια εκκλησία στην αρχή της viaveneto αριθμός 21)

επειδή έγραψα την ιστορία της ζωής μου έχω να πω τα εξής:
μην φοβάστε να πάτε μόνοι σας ένα ταξίδι και κλείσετε με τουρ.δεν αξίζει!ούτε οικονομικώς,ούτε ποιοτικώς.δεν είναι τόσο δύσκολα,το termini ειναι ο σταθμος λαρίσης,villa μποργκεζε το πεδιον του άρεως και το κολοσαίο ο παρθενώνας.
μην φοβηθείτε να χαλάσετε παραπάνω χρήματα,να θυμάστε δεν είστε καθε μέρα εκεί.
όσον αφορά τις πτήσεις της ryanair μην τσιγκουνευτέτε τα 20€ και διαλέχτε μια πιο ανθρώπινη ώρα,έτσι ώστε να πάτε και να γυρίσετε χωρίς να χάσετε την ημέρα.
τι νόημα έχει 4ημερο με τη ryanair να φτανεις 21:30 και να γυρνάς 10 το πρωί επειδή τα εισητήρια είχανε 45€???δίνεις 65€ και πηγαίνεις 11 το πρωί και γυρνάς 9 το βράδυ κερδίζοντας 2 ημέρες τουρισμού
τελος κατ'εμέ η Ρώμη θέλει τουλάχιστον 6 ημέρες για όποιον την επισκεφτεί πρώτη φορά!
συγνώμη που σας ζαλισα
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Δεν μας ζαλισες καθολου! Αντιθετα, σε ευχαριστουμε.
Καλως ηρθες στη παρεα φιλε unerhort:)
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Θα σου προτείνω την πρώτη σου επίσκεψη στη Fontana di Trevi να την κάνεις βράδυ, την ημέρα είναι ένα αδιάφορο ολόλευκο συντριβάνι. Ένα σημείο με εκπληκτική θέα είναι και το Parco Savello καθώς και η Terrazza Caffarelli. Παγωτό αξίζει να δοκιμάσεις και από το Giolitti, όπως και να πιεις καφέ από το Sant Eustacchio. Τέλος θα διαφωνήσω για το Castel Sant'Angelo, δεν είναι μόνο ένα μαυσωλείο αλλά ήταν μέρος του τείχους της πόλης και αργότερα μετατράπηκε σε φρούριο πριν λειτουργήσει ως παπική κατοικία και τέλος ως στρατώνας και στρατιωτική φυλακή, ενώ σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο. Αφού σ'ενδιαφέρει η ιστορία και έχεις σκοπό να δεις ακόμα και τους ακάλυπτους που έχουν αγάλματα, είναι άδικο να υποτιμάς τόσο πολύ το συγκεκριμένο αξιοθέατο. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, πως να την γυρίσουμε εμείς σε μια ζωή;
 

unerhort

Member
Μηνύματα
18
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Θα σου προτείνω την πρώτη σου επίσκεψη στη Fontana di Trevi να την κάνεις βράδυ, την ημέρα είναι ένα αδιάφορο ολόλευκο συντριβάνι. Ένα σημείο με εκπληκτική θέα είναι και το Parco Savello καθώς και η Terrazza Caffarelli. Παγωτό αξίζει να δοκιμάσεις και από το Giolitti, όπως και να πιεις καφέ από το Sant Eustacchio. Τέλος θα διαφωνήσω για το Castel Sant'Angelo, δεν είναι μόνο ένα μαυσωλείο αλλά ήταν μέρος του τείχους της πόλης και αργότερα μετατράπηκε σε φρούριο πριν λειτουργήσει ως παπική κατοικία και τέλος ως στρατώνας και στρατιωτική φυλακή, ενώ σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο. Αφού σ'ενδιαφέρει η ιστορία και έχεις σκοπό να δεις ακόμα και τους ακάλυπτους που έχουν αγάλματα, είναι άδικο να υποτιμάς τόσο πολύ το συγκεκριμένο αξιοθέατο. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, πως να την γυρίσουμε εμείς σε μια ζωή;
fontana την εχω γυρίσει όλες τις ώρες,δυστυχώς και τις δύο φορές γινόντουσαν εργασίες αφού είχαν βάλει σκαλωσιές παντού...εννοείτε ότι η 1η επίσκεψη θα είναι αργά το βράδυ...
σ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου,σιγουρα θα τις επισκεφτώ!
όσον αφορά το κάστρο,μάλλον παρεξήγξησες...δεν υποτιμάω το συγκεκριμένο αξιοθέατο,απλά έχωντας εισέλθει και έχοντας μελετήσει το κτίριο,έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να πληρώσεις αφού τα έξω είναι πιο όμορφα από τα μέσα..
Και η συμβουλή μου είναι ξεκάθαρη στο οικονομικό και στο χρονικό κομμάτι και περιθώριο αντίστοιχα που έχει ένα ζευγάρι όταν πάει ταξίδι στη Ρώμη.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα σου προτείνω την πρώτη σου επίσκεψη στη Fontana di Trevi να την κάνεις βράδυ, την ημέρα είναι ένα αδιάφορο ολόλευκο συντριβάνι.
Κορυφαιο...ε τι να δεις την ημερα..

Fontana-di-Trevi-le-prime-foto-dopo-in-restauro_oggetto_editoriale_850x600.jpg
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
ι μετά σαν μπόνους δεν περιμένεις στη ουρά του Αγίου Πέτρου αλλά σε πετάνε από μυστική δίοδο τύπου illuminati(αν και δεν τους γουστάρω δείτε την ταινία πριν πάτε Ρωμη) κατευθείαν μέσα στην εκκλησία.
μόλις τελειώσαμε είχε μια πόρτα για τα γκρουπ και σε πεταγε στην εκκλησια του Αγιου Πετρου,όντως χωρις να περιμένεις στη δεύτερη ουρά.
Δεν είναι πλέον μυστική η δίοδος, ούτε αφορά μόνο τα γκρουπ. Δεν έχει όμως ενημερωτική πινακίδα και μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσεις, για να σιγουρευτείς ποιά από τις δύο εξόδους είναι.
 

unerhort

Member
Μηνύματα
18
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
φίλε STKF αν θυμάμαι καλά,αυτή η πόρτα είναι μόνο για τα γκρούπ,καθώς άμα περάσεις χωρίς να έχεις τη συσκευή ακουστικών του ξεναγού(είναι σαν walkman για να ακούς τη ξενάγηση) η ομάδα security σε στέλνει πίσω.
τώρα άμα το αλλάξανε..ακόμα καλύτερα,σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις σε δύο ουρές!
και όταν οήγα είχε ταμπέλες,για γκρούπ από εδώ,οι μπατήριδες από εκεί!χαχα
μακάρι πάντως,σου εξικονομεί απίστευτο χρόνο άμα το κάνανε έτσι όπως λες..
και στη Ρώμη ο χρόνος είναι πολύτιμος..

φίλε Viaggi τώρα πρόσεξα την έκφραση αδιάφορο την ημέρα...
φάουλ!
ο φίλος Samion νομίζω με κάλυψε με τη φώτο του...
αν και εγώ δε το έχω δει ετσι..ρημάδες σκαλωσιές!
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
φίλε STKF αν θυμάμαι καλά,αυτή η πόρτα είναι μόνο για τα γκρούπ,καθώς άμα περάσεις χωρίς να έχεις τη συσκευή ακουστικών του ξεναγού(είναι σαν walkman για να ακούς τη ξενάγηση) η ομάδα security σε στέλνει πίσω.
τώρα άμα το αλλάξανε..ακόμα καλύτερα,σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις σε δύο ουρές!
Το έγραψα από προσωπική εμπειρία, επειδή περάσαμε τριά άτομα, τον Φεβρουάριο, απλά ρωτώντας για να είμαστε σίγουροι. Πριν το κάνω, είχα διαβάσει σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο.
Η ουρά στον Άγιο Πέτρο δημιουργείται λόγω των μέτρων ασφαλείας, αφού δεν έχει εισητήριο.

αν και εγώ δε το έχω δει ετσι..ρημάδες σκαλωσιές!
Τις έχουν βγάλει φίλε !:xalara:
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Επιμένω πως την ημέρα σε σχέση με το βράδυ είναι αδιάφορο.
14502845_10210975551691587_8305387067352669113_n.jpg
14495338_10210975547851491_1886331774390039912_n.jpg

Αν λοιπόν κάποιοι δεν βλέπουν διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας, πάω πάσο.

φίλε Viaggi τώρα πρόσεξα την έκφραση αδιάφορο την ημέρα...
φάουλ!
ο φίλος Samion νομίζω με κάλυψε με τη φώτο του...
αν και εγώ δε το έχω δει ετσι..ρημάδες σκαλωσιές!
Παραθέτω λοιπόν στο προηγούμενο σχόλιο μου 2 δικές μου φωτό και όχι κάποιου επαγγελματία, χωρίς τη παραμικρή επεξεργασία για να συγκρίνεις.
 
Last edited by a moderator:

unerhort

Member
Μηνύματα
18
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
η αρχιτεκτονική και γενικά η τέχνη της Ρώμης και συγκεκριμένα η λεπτομέρεια μου προκαλεί δέος!!!πιστεύω ότι λόγω σπουδών(μηχανικός δομικών ΤΕΙ) το ενδιαφέρον μου εκτοξεύεται...
θα είμαι ειλικρινής,φίλε Viaggi,μου αρέσει πιο πολύ η φώτο της ημέρας!
από εκεί και πέρα όλα ειναι υποκειμενικά,όσον αφορά τι θέλει ο καθένας και τι του αρέσει περισσότερο.
καλό θα είναι να παραθέτουμε εμπειρίες και περισσότερες φώτος φυσικά,παρά να ''τσaκανωνόμαστε'' πότε είναι πιο μαγευτική η fontana di trevi!
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
η αρχιτεκτονική και γενικά η τέχνη της Ρώμης και συγκεκριμένα η λεπτομέρεια μου προκαλεί δέος!!!πιστεύω ότι λόγω σπουδών(μηχανικός δομικών ΤΕΙ) το ενδιαφέρον μου εκτοξεύεται...
θα είμαι ειλικρινής,φίλε Viaggi,μου αρέσει πιο πολύ η φώτο της ημέρας!
από εκεί και πέρα όλα ειναι υποκειμενικά,όσον αφορά τι θέλει ο καθένας και τι του αρέσει περισσότερο.
καλό θα είναι να παραθέτουμε εμπειρίες και περισσότερες φώτος φυσικά,παρά να ''τσaκανωνόμαστε'' πότε είναι πιο μαγευτική η fontana di trevi!
Σίγουρα τώρα είναι πιο ωραία παρά με τις σκαλωσιές!!
14502683_10210975690975069_4590727753972476397_n.jpg
14432953_10210975685654936_298613047095553007_n.jpg
14446232_10210975687654986_7611164302007307999_n.jpg
14462718_10210975686614960_6564870661822453986_n.jpg
14479572_10210975684854916_2603475966594712594_n.jpg
14484956_10210975689295027_7271022260411204400_n.jpg

Θα κατάλαβες ότι με συναρπάζουν τα φωταγωγημένα αξιοθέατα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom