Γενικά Πρόταση για ταξίδι στο εξωτερικό για φυσιολάτρες.

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θα προτείνω κι εγώ Μαδέρα με τα χίλια (όταν πήγα πριν 3.5 χρόνια ούτε που φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο δημοφιλής προορισμός στο forum :p )!
@Chrelefs όταν είχα πάει εγώ τα αεροπορικά ήταν όντως πανάκριβα (είχα πετάξει με tap και πλήρωσα περισσότερα από όσα έχω δώσει για ασιατικούς πχ προορισμούς), αλλά αν το ψάξεις μπορείς να κλείσεις οικονομικά με easyjet! Η διαμονή πολύ πιο οικονομική από Σκωτία (εξαρτάται και τι θέλει κανείς βέβαια, εγώ είχα μείνει σε μια πολύ γλυκιά πανσιόν!).

Από εκεί και πέρα η Σκωτία είναι όντως top και πολυαγαπημένος προορισμός! Αν σε φοβίζει το δεξιοτίμονο υπάρχουν και αρκετά πακέτα εκδρομών από Εδιμβούργο και Γλασκώβη. Έχω κάνει 2-3 φορές με διαφορετικές εταιρείες. Γίνονται με μίνι βαν και μικρά γκρουπ και μπορεί κανείς να κάνει μονοήμερες-διήμερες εξορμήσεις Highlands ή και μεγαλύτερες που να περιλαμβάνουν και πιο "ψαγμένους" προορισμούς, όπως Isle of Skye.

Εξαιρετικός low budget προορισμός είναι και η Σλοβακία! Η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα είναι μικρή και μαζεμένη και εξαντλείται εύκολα σε δύο μέρες, ενώ η ύπαιθρος είναι η χαρά του φυσιολάτρη: πολύ πράσινο, πεζοπορικά μονοπάτια, πολλά ποτάμια και λίμνες, εντυπωσιακότατα σπήλαια, βουνά και όλα αυτά συνδυαστικά με όμορφα χωριά, κωμοπόλεις και πολλά κάστρα!

Νότια Γαλλία και Τοσκάνη είναι επίσης κλασικοί προορισμοί αυτού του είδους, αλλά το budget ανεβαίνει κάπως! Για να μη μιλήσω για Σκανδιναβία!
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Μπρατισλάβα, ναι!!!!!Πανέμορφη, ζωηρή, με χρώμα και προσωπικοτητα και πάρα μα πάρα πολύ οικονομική. Η φύση στη Σλοβακία οργιάζει. Απίστευτες διαδρομές.
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Βλέπω πως η Σκωτία ήδη αναφέρθηκε. Δεν αναφέρθηκε όμως η Ιρλανδία,που έχει επίσης υπέροχα τοπιά ,αλλά το ταξίδι κοστίζει σαφώς λιγότερο. Ταξίδεψα και στις 2 πέρισυ,και έμεινα γοητευμένη. Στη Σκωτία όντως το ταξίδι στα νησί Skye είναι υπέροχο ...Κάναμε μια τριήμερη εκδρομή με γκρουπ από το Εδιμβούργο.
http://www.travelstories.gr/community/threads/highlands-και-νησί-skye-Μάιος-2015.52083/
Στην Ιρλανδία επίσης κάναμε ημερήσιες εκδρομές,με πιο όμορφη αυτή στη Β.Ιρλανδία.
http://www.travelstories.gr/community/threads/Οκτώβριος-στην-Ιρλανδία.50875/

Μας κόστισαν και οι 2 κάτω από 900 ευρώ το άτομο,για ταξίδια 9-10 ημερών.
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Επίσης άλλη μια πολλή καλή και οικονομική επιλογή είναι η νοτια Πολωνία(γύρω από το τουριστικό Zakopane).Ιδιαίτερα η διασχιση του ποταμού Dunajec με σχεδίες,είναι κάτι που δεν πρέπει να παραληφθεί...
 

Attachments

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Για Μαδερα ενδιαφέρομαι και εγώ. Όμως εριξα μια ματιά σε αεροπορικά και μου φάνηκαν πολύ ακριβά. Πόσο φθηνοτερη είναι η διαμονή Niko1986 για να με συμφέρει από Σκωτία ή Σκανδιναβία? Μήπως εψαξα λάθος.
Όσον αφορά το ξενοδοχείο: Εμείς το καλοκαίρι του '11 που είχαμε πάει, είχαμε κλείσει μέσω συγγενή που δούλευε σε ταξιδιωτικό γραφείο τα ξενοδοχεία. Είχαμε μείνει 2 βράδια Λισαβώνα (Sheraton), 6 βράδια Μαδέρα (CS Madeira Atlantic Resort, τώρα Vidamar Resorts Madeira), 6 βράδια Αζόρες (The Lince), γύρω στα 700 ευρώ για 2 άτομα. Από αυτά, μάλλον τα περισσότερα ήταν για τη Λισαβόνα. Πάντως, εκείνη την περίοδο που είχαμε μπει στο site του ξενοδοχείου στη Μαδέρα, είχε προσφορά 60 ευρώ / 3 διανυκτερεύσεις (δεν θυμάμαι αν ήταν το άτομο ή το δίκλινο).

Όσον αφορά τα αεροπορικά: Είχαμε πετάξει με την TAP Αθήνα-Λισαβόνα-Μαδέρα-Αζόρες-Λισαβόνα-Αθήνα γύρω στα 1000 ευρώ για 2 άτομα. Το κόστος ανέβαζε πολύ η απευθείας πτήση Μαδέρα-Αζόρες (από καθαρά οικονομική σκοπιά, σύμφερε να πετάξουμε πίσω Λισαβόνα και να πάμε από εκεί Αζόρες). Δεν θυμάμαι πόσο είχε μόνο για Μαδέρα. Γι αυτό ανέφερα και την easyjet, που πιθανότατα να βρεις ακόμη φθηνότερα εισιτήρια. Εξάλλου, όπως και με την TAP ή και την Aegean που νομίζω θα πετάει για Λισαβόνα, θα χρειαστεί να αλλάξεις αεροπλάνο. Οπότε την στάση δεν τη γλιτώνεις. Κοίτα για Λονδίνο ή κάποια άλλη κεντρική / βορειοευρωπαϊκή πόλη που μπορεί να έχει πτήση κάποια low cost εταιρεία.

Οι τιμές για φαγητό ήταν καλύτερες από εδώ, στην Ελλάδα.
 

feskos

Member
Μηνύματα
11
Likes
8
Για τη Μαδέρα το λέω, αν περιμένει παραλίες σε στυλ κανάρια που είναι δίπλα. Τουλάχιστον, πέρα από το γειτονικό νησάκι Πόρτο Σάντο, δεν είχα βρει κάποια από αυτές που εννοούμε εδώ "αμμουδιά". Είχατε βρει κάποια αξιόλογη παραλία εσείς;
Φυσικά. Κάναμε μπανιο μπροστα στο jardim do mar και σε 2 παραλίες στο porto da cruz. Απο αυτές οι δυό ηταν σε χοντρό βοτσαλο και η μία σε μαύρη αμμό , οι δύο με το βότσαλο ήταν ειδυλλιακές.
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
Μπα μην το λες για Μαδέιρα...εμείς κάναμε σε τρια πολύ εντυπωσιακά σημεία μπάνιο...πολυ όμορφα και απομονομένα...και ζεστό το νερό! μεσα Οκτωβρη.
μπορεις να αναφέρεις τις τοποθεσίες που κάνατε μπάνιο?
 

alma

Member
Μηνύματα
3.728
Likes
15.105
Νομίζω τις αναφέρει ακριβώς πάνω τις τοποθεσίες.Αν και Μαδέρα δεν πας για μπάνιο. Εμείς κάναμε μπάνιο στις φυσικές πισίνες που προσφέρει το Porto Moniz και ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία,χωρίς βέβαια να είναι και η τοπ εμπειρία του ταξιδιού.

Ωστόσο έχει τόσο υπέροχη φύση το νησί που σε αποζημιώνει για την έλλειψη αξιόλογων παραλιών.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Όπως λέει και η alma, από παραλίες που εντόπισα κι εγώ: Porto Moniz στα βορειοδυτικά και επιπλέον και η Machico δίπλα από το αεροδρόμιο. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες, όπως λέει ο feskos, που να μην τις βρήκαμε. Δεν λέω πως γυρίσαμε και όλο το νησί.
Άλλη επιλογή είναι το κοντινό νησάκι Πόρτο Σάντο, στο οποίο πας με τις βάρκες από την προβλήτα του Φουνσάλ (έχει περίπτερα εκεί που διαφημίζουν την διαδρομή).

Τα Κανάρια νησία, λίγο πιο νότια πιστεύω είναι ασφαλέστερη επιλογή, εάν αυτό που ζητάς σε μεγάλο βαθμό είναι και η ύπαρξη ωραίων παραλιών (όχι βέβαια πως δεν έχουν και αυτά φύση).
 

alma

Member
Μηνύματα
3.728
Likes
15.105
Ναι εννοείται παραλίες έχει και κάποιες ακόμα,απλώς δεν ήταν ελκυστικές στο μάτι και Οκτώβρη που πήγα εγώ δεν κολυμπούσε κανείς παρά μόνο στο Porto Moniz. Οι άλλες ήταν έρημες,όσες είδαμε στο δρόμο μας.Ειδικά οι Έλληνες που έχουμε μάθει σε τόσο καλές παραλίες δύσκολα θα νιώθαμε επιθυμία να κολυμπήσουμε σε αυτές.Και το Porto Moniz πιο πολύ για την εμπειρία του διαφορετικού άξιζε.

Ωστόσο όποιος ενδιαφερόταν για παραλίες πήγαινε στο γειτονικό Πόρτο Σάντο και έβγαζε το άχτι του.

Πάντως είναι τόσο όμορφο,εξωτικό και ιδιαίτερο νησί η Μαδέρα που δεν μου έλειψαν οι παραλίες αν και γενικά αγαπώ το κολύμπι.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.755
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom