Ιταλία Μιλάνο - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Η πολη του Κομο εχει 2 σιδηρ .σταθμους,αυτος του Σαν Λορεντζο .νομιζω,που ειναι κανα 10λεπτο απο το κεντρο και ο αλλος μεσα στην πολη.Τα τρενα για Σ.Λορεντζο φευγουν απο τον κεντρικο του Μιλανο και κανουν περιπου 35 λεπτα.Τα τρενα στο αλλο δρομολογιο πανω κατω το διπλασιο χρονο.

ο ένας σταθμός λέγεταιComo San Giovanni και ο άλλος Como Lago.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Επισης ισχιει οτι τα καταστηματα ειναι κλειστα Δευτερα; Γιατι Δευτερα θα αφηνα λιγο για βολτα και ψωνια. Αν ειναι ετσι να τα αλλαξω και να παμε λιμνη Δευτερα .
Αρκετα καταστηματα παραμενουν κλειστα το πρωινο της Δευτερας, κ ανοιγουν το απογευμα, δεδομενου οτι ειναι ανοιχτα την Κυριακη (κεντρο κυριως). Επισης, την Κυριακη, ειδικα αν εχει καλη μερα, οι λιμνες εχουν συνηθως πολυ κοσμο, οποτε ισως καλυτερα να πατε την Δευτερα στο Como
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
192
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καλημέρα φιλε, εχουμε πει αρκετα και σε πμ, ότι σου ειπαν τα παιδια πιο πάνω για την λίμνη, καλύτερα Δευτερα που στο Μιλάνο εκτός απο καποια μαγαζιά ειναι και πολλά μουσεία κλειστα.
 

Rozaki@

Member
Μηνύματα
110
Likes
15
Καλησπέρα σας,
Τέλος Απριλίου ταξιδεύω για Μιλανο.
Θα μεινω 3 διανυκτερεύσεις και εχω άφιξη πρωι και αναχώρηση βράδυ! Αυτο που σκεφτόμουν ειναι να νοικιάζω αμαξι κατευθείαν απο το αεροδρόμιο και να μεινω και τα 3 βραδιά Como μιας και απο τις πληροφορίες που εχω συλλέξει το Μιλανο το γυρίζεις σχετικά εύκολα.
Ωστόσο εχω μπερδευτεί ως προς το πρόγραμμα! Αναρρωτιεμαι πως να μοιράσω το χρόνο μου καθώς ήθελα να επισκεφτώ και την Μαντοβα. Μήπως δεν θα τα προλάβω ολα ή καλυτερα να εχω αφετηρία το Μιλανο; που θα παρκάρω το αυτοκίνητο και στις δυο περιπτώσεις; εχω αγχωθεί!
Ουφ τα φώτα σας!!!

Υγ. Σκέφτομαι φτάνοντας Μπεργκαμο να πάρουμε τι αυτοκίνητο και να πάμε αμέσως Βερονα και Μαντοβα, μετα επιστροφή και διανυκτέρευση Κόμο.
Δευτερη μερα Κόμο (διανυκτέρευση)
Τρίτη μερα Αναχώρηση για Μιλανο (διανυκτέρευση)
Τετάρτη μερα (μέχρι μεσημέρι) Μιλανο
Πως σας φαίνεται;
 
Last edited:

Mara-Maria

Member
Μηνύματα
41
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος, Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Μάιο ταξιδεύω για Μιλάνο. Φθάνουμε 11.15 πρωί στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο και επειδή έχουμε αργά check in στο ξενοδοχείο λέμε να πάρουμε το λεωφορείο του αεροδρομίου και να πάμε κατευθείαν Μπέργκαμο, ώστε να το δούμε εξαρχής, να φάμε μεσημεριανό, να πιούμε το καφεδάκι μας και το απόγευμα να πάμε στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο. Διάβασα ότι υπάρχει λεωφορείο κάθε 20' περίπου που φθάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου υπάρχει δυνατότητα αυτόματη αποθήκευσης αποσκευών. Βρίσκω δύο ειδών τουριστικά 24ωρα εισιτήρια για όλα τα μέσα συγκοινωνίας (ΤΕΒ & ΑΤΒ) αλλά το ένα κοστίζει 4.50ευρώ, ενώ το άλλο 5 ευρώ και δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά του ενός από το άλλο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου εξηγήσει, παρακαλώ. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου πει κάθε πότε έχει τρένο από Μπέργκαμο για Μιλάνο, κάθε πόση ώρα και πόσο κοστίζει. Επίσης παρακαλώ πείτε μου αν πρέπει να κάνω ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων, τόσο για το λεωφορείο του αεροδρομίου προς Μπέργκαμο, όσο και για το τρένο από Μπέργκαμο προς Μιλάνο. Ευχαριστώ πολύ!
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Καλησπέρα σας!
Βρέθηκα στο Μιλάνο 13-18 Απριλίου. Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:
1. Τα εστιατόρια το μεσημέρι σερβίρουν φαγητό από τη μια μέχρι τις δυόμιση (το αργότερο ως τις τρεις). Μένουν ανοικτές κάποιες τουριστοπαγίδες που σερβίρουν, για παράδειγμα, ένα σάντουιτς με 5μιση και 8 ευρώ.

2. Βγάλαμε 2 48ωρες κάρτες για τα Μ.Μ.Μ. και μας κάλυψαν και τις 6 μέρες (5μιση για την ακρίβεια)! Μάλλον εκεί υπολογίζεται διαφορετικά το 48ωρο...:p τι να πω... Οπότε πριν βγάλετε καινούρια κάρτα, τσεκάρετε πρώτα αν έχει λήξει η προηγούμενη.

3. Για αυθεντική ιταλική πίτσα προτείνω το Piz στην οδό via Torino, κοντά στο Duomo. Σερβίρει μόνο τρια είδη πίτσας, καφέ (espresso) και λεμοντσέλο. Συνήθως έχει αναμονή και όση ώρα περιμένεις σου προσφέρουν κάτι να φας ή κρασί ή λεμοντσέλο. Επίσης, όταν πας να πληρώσεις σε κερνούν σφηνάκι. Οι σερβιτόροι είναι πολύ ευγενικοί κι εξυπηρετικοί. Κόστος πίτσας 7-9 ευρώ, ανάλογα με το είδος.

4. Για ζυμαρικά προτείνω την αλυσίδα εστιατορίων Luna Rossa, νόστιμο και οικονομικό φαγητό.

5. Για πιο παραδοσιακές γεύσεις σε ζυμαρικά, σαλάτες και γλυκά προτείνω το salsamenteria di Parma, κοντά στο Duomo. Τσιμπημένες τιμές, μικρές μερίδες, μεγάλες σαλάτες, γενικά νόστιμο φαγητό και καλό σέρβις.

6. Οπωσδήποτε επισκεφθείτε την περιοχή Brera και χαθείτε στα σοκάκια της:rolleyes:. Θεωρώ αυτονόητη την επίσκεψη στην Galleria Vittorio Emanuele και στο Duomo (Εισιτήρια για το Duomo αγοράζετε από το απέναντι κτίριο, έχει σχετική ταμπέλα. Κάποιοι περίμεναν στην ουρά έξω από την εκκλησία για να βγάλουν εισιτήρια κι έχαναν χρόνο. Οπλιστείτε με υπομονή για να ανεβείτε στην ταράτσα, εμείς περιμέναμε 1 ώρα με το ρολόι). Αν επιθυμείτε να δείτε το Μυστικό Δείπνο του Leonardo Da Vinci στη Santa Maria delle Grazie, πρέπει να κλείσετε εισητήριο μήνες πριν την επίσκεψή σας εκεί.

7. Επιβιβαστείτε στο τραμ 1 από τη Σκάλα του Μιλάνου και κάντε όλη τη διαδρομή στο κέντρο του Μιλάνου. Εναλλακτικά κατεβείτε σε κάποια στάση και συνεχίστε με τα πόδια. Δυστυχώς δεν θυμάμαι συγκεκριμένες οδούς να αναφέρω.

8. Επισκεφθείτε το Castello και συνεχίστε τη βόλτα σας διασχίζοντας όλο το πάρκο. Στο τέλος του θα δείτε την αψίδα της Ειρήνης. Έπειτα περπατήστε στη via Corso Sempione, όπου υπάρχουν νεανικά μπαρ και καφετέριες.

9. Κάντε βραδινή βόλτα στο Navigli Grande, διαθέτει μαγαζιά για φαγητό ή ποτό.

10. Το Μιλάνο έχει υπέροχη αγορά για όλα τα βαλάντια. :rolleyes:

11. Αφιερώσαμε μια μέρα στη λίμνη Κόμο. Υπέροχο το Κόμο, γραφικό, με ωραία αρχιτεκτονική. Κάναμε κρουαζιέρα στη λίμνη, αποβιβαστήκαμε μόνο στο χωριό Varenna. Πανέμορφο, γραφικότατο, περιποιημένο, μικρό σε έκταση. Μου θύμισε νησιώτικη Ελλάδα. Συστήνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε.
Το Bellagio μου φάνηκε τουριστικό, αν και όμορφο.
Εκ των υστέρων ακούσαμε πως μπορεί να πάει κανείς από Κόμο στη Varenna και το Bellagio με λεωφορείο. Δεν διασταύρωσα αν όντως ισχύει.
Από Μιλάνο πήγαμε Κόμο με τρένο intercity σε 40 λεπτά. Αργήσαμε να φτάσουμε 10 λεπτά περίπου και στον γυρισμό κάναμε 1 ώρα! (Συνολικό κόστος 18 ευρώ). Καλό θα ήταν να είστε στο σταθμό ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση γιατί δεν είναι και τόσο συνεπείς στα δρομολόγιά τους απ' ότι κατάλαβα.

12. Μοιάζουμε αρκετά με τους Ιταλούς στην οδική συμπεριφορά και στη γενικότερη συμπεριφορά (πχ. παραβίαση κανόνων του Κ.Ο.Κ., σκουπίδια στο δρόμο, αυτοκόλλητα σε πίνακες με δρομολόγια λεωφορείων).

13. Δεν καταλάβαμε Πάσχα στο Μιλάνο. Σε μια εκκλησία είδαμε ότι είχε περιφορά του Σταυρού, επιτάφιο δεν έχουν. Επίσης, από ντόπιο μάθαμε πως η λειτουργία της Ανάστασης γίνεται την Κυριακή το πρωί.

Εν κατακλείδι, το Μιλάνο έχει κτίρια όμορφης αρχιτεκτονικής, πλακόστρωτους δρόμους, όμορφες κρυμμένες γωνιές που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και πολύ καλή αγορά. Θα το ξαναεπισκεφθώ αν μου δοθεί η ευκαιρία :rolleyes::rolleyes:
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
12. Μοιάζουμε αρκετά με τους Ιταλούς στην οδική συμπεριφορά και στη γενικότερη συμπεριφορά (πχ. παραβίαση κανόνων του Κ.Ο.Κ., σκουπίδια στο δρόμο, αυτοκόλλητα σε πίνακες με δρομολόγια λεωφορείων).
ελπιζω μονο μην μας διαβαζει κανενας Ιταλος κ προσβληθει...
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
ελπιζω μονο μην μας διαβαζει κανενας Ιταλος κ προσβληθει...
Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια αλήθεια που δεν σου αρέσει, έχεις δύο επιλογές. Είτε να την αγνοησεις είτε να κάνεις κάτι ώστε να αλλάξει.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια αλήθεια που δεν σου αρέσει, έχεις δύο επιλογές. Είτε να την αγνοησεις είτε να κάνεις κάτι ώστε να αλλάξει.
Το σχολιο σου μπορω να το ερμηνευσω μονο ως εξης: ως Ελληνιδα ηρθες αντιμετωπη με την πολιτισμενη οδηγικη συμπεριφορα των Ιταλων (κ των λοιπων ευρωπαιων...) κ συνειδητοποιησες ποσο απαιδευτα οντα ειμαστε...
στην Ιταλια δεν ειδες παρκαρισμα σε ραμπες κ σε θεση αναπηρων, δεν ειδες παραβιαση των διαβασεων για τους πεζους, δεν ειδες προσπεραση απο την ΛΕΑ (η καινουρια μοδα στην Ελλαδα)... μην συγκρινουμε λοιπον τα βοδια τους Ελληνες (οδηγικα μιλαω) με τους Ιταλους... κ μη οδηγικα, αν θες να σχολιασω την κοινωνικη συμπεριφορα γενικοτερα, θα αναφερθω μονο στην τηρηση του αντικαπνιστικου νομου, που καθε νοημον (μη Ελλην) ανθρωπος αντιλαμβανεται πως το να καπνιζεις σε κλειστο χωρο ειναι τουλαχιστον ηλιθιο... αλλα φυσικα κανενας νομος δεν ειναι πιο ισχυρος απο την μαγκια μας, εδω στο Ελλαδισταν...

οι ομοιοτητες που ειδες μαλλον συνοψιζονται στο "οι Ελληνες ειναι Τουρκοι, που νομιζουν οτι ειναι Ιταλοι", ή κατα τ´αλλα "ευσεβεις ποθοι"

Οσο για τις υπολοιπες πληροφοριες που δινεις για το υπεροχο Μιλανο, μια χαρα κ κατατοπιστικα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom