Αυστρία Γερμανία Ιταλία Από Νυρεμβέργη Βενετία οδικώς μέσω Άλπεων

ritsi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας!

Στις 20 Φλεβάρη κατεβαίνω από Νυρεμβέργη Ελλάδα και έχω στο μυαλό μου το εξής πρόγραμμα:
• 1η ημέρα: σκι στην Αυστρία κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία (Kufstein) και διανυκτέρευση εκεί,
• 2η ημέρα: τη παρακάτω διαδρομή:

Loferer Str./B178 nach Venedig, Italien - Google Maps

όχι όμως κατευθείαν στη Βενετία, αλλά μια διανυκτέρευση ακόμη κάπου στην Ιταλία, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. (πού προτείνετε;)

• 3η ημέρα: το υπόλοιπο της διαδρομής στην Ιταλία μέχρι την Βενετία και το μεσημέρι πλοίο για Ελλάδα.

Αν κάποιος έχει περάσει, είτε ξέρει κάτι για τα μέρη από τα οποία θα περάσω, θα ήθελα να μου δώσει πληροφορίες/προτάσεις για αξιοθέατα, χωριά, πόλεις, φαγητό, μνημεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο!! (ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς στη διαδρομή αλλά σε λογική απόσταση τριγύρω)

Επίσης για τη διαδρομή που θα ακολουθήσω στην Αυστρία, χρειάζεται βινιέτα; Μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Ναι χρειαζεται βινιετα, αλλα δν ειναι κανα τρομερο εξοδο
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Από την διαδρομή σου έχω μείνει στην Lienz στην Αυστρία, είναι μία συμπαθητική κωμόπολη με πεζοδρόμους και ωραία ατμόσφαιρα. Περίπου 20 χλμ ανατολικά της είναι ένα μικρό γραφικό χωριό το heilingenblut, δεν έχει κάτι σε ιστορικό αξιοθέατο αλλά έχει πολύ ωραία θέα των αυστριακών άλπεων. Θα μπορούσες αν ήθελες να πιεις έναν καφέ εκεί. Επίσης μετά το Heilingenblut είναι η διαδρομή grosslockner που οδηγεί στην ομώνυμη κορυφή των αυστριακών άλπεων. Είναι ιδιωτικός δρόμος και πληρώνεις για να μπεις. Αξίζει τον κόπο καθώς είναι πολύ οργανωμένο αλλά θεωρώ ότι θέλει αρκετό χρόνο για να το απολαύσεις (στάσεις, καφέ, λίγη βόλτα) δηλαδή 4 ώρες τουλάχιστον, οπότε δεν ξέρω αν τις διαθέτεις.
Όσο αφορά το κομμάτι της Ιταλίας, έχω περάσει από cortina, βέβαια δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αντίθετα αν άλλαζες το πρόγραμμα σου και αντί να φύγεις κατευθείαν προς Βενετία, στρίψεις από cortina για ιταλικούς δολομίτες, θα είναι μία πολύ ωραία διαδρομή και μπορείς να κάνεις την διανυκτέρευσή σου στο Bolzano ή σε καποιο χωριό των δολομιτών. Το Bolzano από την Βενετία είναι 250χλμ, δεν ξέρω τι χρόνο έχεις διαθέσιμο.
Επίσης επειδή εγώ όλα τα ανωτέρω τα έκανα καλοκαίρι, δεν ξέρω τώρα την κατάσταση των δρόμων. Στην Αυστρία δεν νομίζω να έχεις φόβο, γιατί η διαδρομή lienz - heilingenblut είναι πολύ μικρή και αν αποφασίσεις να συνεχίσεις ο δρόμος είναι ιδιωτικός οπότε και περιποιημένος φαντάζομαι. Έχει και site που θα σε ενημερώνει σε περίπτωση που είναι κλειστός.
Ότι και να διαλέξεις καλό σου ταξίδι!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Και εγω Bolzano Cortina κλπ θα σου πρότεινα. Είχαμε πάει καλοκαίρι βέβαια και ήταν υπέροχα! Φανταστικές διαδρομές ωραία ξενοδοχεία υπέροχο τοπίο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.302
Μηνύματα
887.273
Μέλη
38.969
Νεότερο μέλος
Angeloti55

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom