Κέρκυρα Διακοπές στην Κέρκυρα

Lefteris10

New Member
Μηνύματα
1
Likes
7
Στην Κέρκυρα πήγα με την γυναίκα μου 2-10 Αυγούστου. Για τόπο διαμονής επιλέξαμε το Καλάμι, βορειοανατολικά στο νησί,29 χιλιόμετρα από την χώρα της Κέρκυρας. Ξέρω μοιάζει τρομακτική η απόσταση αλλά πιστέψτε με για ένα νησί όπως η Κέρκυρα, οι μεγάλες αποστάσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού κ καλό είναι να συμφιλιωθείς με αυτό πριν ταξιδέψεις σε αυτό. Το Καλάμι είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό με 2-3 ταβέρνες και υπέροχη παραλία (προσωπικά η αγαπημένη μου μαζί με αυτήν της Παλαιοκαστρίτσας),8 χιλιόμετρα μακριά από την πανέμορφη Κασσιόπη. Η Κασσιόπη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού κ είναι ένα επίσης παραθαλάσσιο χωριό με λιμανάκι που σφιζει απο ζωή και προσωπικά το συστήνω σε όλους λόγω των πολλών επιλογών σε μαγαζιά και της ρομαντικής περατζαδας. Είναι από τα μοναδικά χωριά όπου μπορείς να βολταρεις,τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρά χωρίς πεζόδρομους κ σοκάκια. Εκεί θα βρεις κ την παραλία Μπαταρία που φημίζεται. Όμορφη δεν λέω, αλλά προσωπικά υπερεκτιμημένη. Έχει καταπράσινα νερά στα 3 μέτρα αλλά μετά γίνεται σκούρη από τα φύκια που έχει μέσα στο νερό. Αν πεινάσετε πάτε στο "ταβερνάκι" που βρίσκεται στο λιμανάκι κ έχει ωραία θέα, εξαιρετικό φαγητό και εξαιρετικές τιμές.

Όσον αφορά την βασίλισσα των παραλιών, την Παλαιοκαστρίτσα,εγώ επέλεξα την παραλία "Άγιος Σπυρίδων" όπου πραγματικά γαληνευει η ψυχή σου από τον μαγικό αυτό κολπίσκο. Προσοχή: Αν πάτε μεσημέρι,δεν θα βρείτε να απλωσετε ούτε πετσέτα και δεν υπερβάλλω. Δεν συζητάω για πάρκινγκ... Σαν λύση υπάρχει κ το ιδιωτικό πάρκινγκ δίπλα στην παραλία με 5€ όλη την μέρα. Έχει και beach bar αλλά με λίγες ξαπλώστρες που γεμίζει αρκετά γρήγορα. Πάρτε την ομπρέλα σας,την ψάθα σας,την πετσέτα σας και παντε. Δεν γίνεται να την χάσετε. Έχει σε πολύ κοντινή απόσταση με τα πόδια, φούρνους, μίνι μάρκετς, καφετέριες, ταβέρνες... Αν κ δεν προτείνω να φάτε εκεί.

Σιδάρι και Canal d'Amour: Όσον αφορά το Σιδάρι,δεν το προτείνω ούτε για διαμονή ούτε για τπτ. Είναι ένας κιτς οικισμός ο οποίος δημιουργήθηκε για τουριστικούς λόγους και μάλιστα με περιέργα μαγαζιά. Βέβαια αξίζει να το επισκεφτείς μόνο κ μόνο για το Canal d'Amour στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρεις να απλώσεις ούτε την πετσέτα σου. Παρόλα αυτά πρέπει να πας ,να βγάλεις έστω μια φωτογραφία. Σαν τοπίο δεν υπάρχει. Δώστε όμως προσοχή: Κοντά στο Σιδάρι βρίσκονται οι Περουλάδες. Δεν γίνεται να χάσετε αυτό το ηλιοβασίλεμα. Το 7th heaven Paradise προσφέρει απίστευτη εμπειρία ζωής. Στον συγκεκριμένο μέρος μπορείς είτε να απολαύσεις το ποτό σου είτε το φαγητό σου. Για το φαγητό οι τιμές είναι ακριβές αλλά είναι value for money για αυτό που προσφέρουν.

Παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων: Τεράστια ακτογραμμή με καθαρά νερά, όχι κάτι ουαου, μια ωραία παραλία (την συστήνουν ντόπιοι) με προσεγμένα beach bars και καλές τιμές.

Ύψος: Μια πελώρια ακτογραμμή,με έναν παράλληλο σε αυτήν πεζόδρομο. Αυτό. Τπτ γραφικό,τπτ ωραίο. Για κάποιο λόγο θα δεις να γίνεται χαμός από ξένους τουρίστες.

Κέρκυρα: Εδώ απλά θα μαγευτεις από το πόση γραφικότητα μπορεί να χωρέσει ένα μέρος. Μιλάω φυσικά για την παλιά πόλη της Κέρκυρας στην οποία αφεσου απλά κ χάσου μέσα στα σοκάκια της. Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες στα Καντούνια και να περπατήσεις στην πλατεία Σπιανάδα,μια από τις μεγαλύτερες πλατείες στην Ευρώπη. Όρεξη να έχεις να περπατάς κ δεν θα περάσεις άσχημα ακόμα κι αν δεν βρεις πουθενά να κάτσεις για φαγητό. Πραγματικά, τουλάχιστον τον Αύγουστο, έχει ουρές μέχρι και στα παγωτατζίδικα. Δεν μπορείς να κατανοήσεις πόσο κόσμος βρίσκεται. Είναι απλά αμέτρητος. Μην κάνεις το λάθος και προσπαθήσεις να βρεις πάρκινγκ δίπλα στην είσοδο της παλιάς πόλης. Έχει κάποια ιδιωτικά με 4-5€ όλη την μέρα. Θα σε γλιτώσουν από τα άσκοπα χιλιόμετρα και την ταλαιπωρία.

Τι να προσέξεις: Το νησί είναι πανέμορφο και για όλα τα γούστα. Πρέπει όμως να δείξεις μια ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους. Το νησί δυστυχώς είναι μια τεράστια λακούβα από μόνο του. Δυστυχώς ενώ υπάρχει τόσο τουρισμός κ στο νησί κινείται πολύ χρήμα, δεν δίνουν καμία βάση στο να κάνουν τους δρόμους λίγο καλύτερους. Πραγματικά είναι κρίμα. Ένα άλλο είναι ότι σε πολλά σημεία είναι πολύ στενοί οι δρόμοι αν και χρησιμοποιείται για διπλής κατεύθυνσης. Προσοχή στο gps: μπορεί να σε βγάλει σε δρόμους άκρως επικίνδυνους που δεν πάει ΙΧΕ. Και το θέμα είναι ότι δεν τους έχουν κλείσει. Ένας από αυτούς πχ είναι από Καλάμι προς Αγνή. Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα τουλάχιστον στην βόρεια μεριά του νησιού είναι το θέμα του ίντερνετ. Δεν θα έχεις σήμα καθόλου. Όχι,δεν κατάλαβες. Δεν θα μπορείς όσο βρίσκεσαι βόρεια Κέρκυρα να πάρεις ούτε τηλέφωνο καθώς το σήμα που θα λαμβάνεις θα είναι αλβανικό λόγω των παρεμβολών απο τις κεραίες της γειτονικής Αλβανίας. Ναι ξέρω δεν το έχετε ξανακουσει. Ούτε κ εγώ το πίστευα. Βέβαια με κάποιες ρυθμίσεις μπορείς να αποκτήσεις κάποια mb για σερφαρισμα.

Εύχομαι να ήμουν χρήσιμος, να είστε όλοι καλά!!!













IMG-46d87d3380747e7f873b3307a41d26f3-V.jpg
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom