Ιταλία Ρώμη-τοσκανη... για πρόταση μας κάνει;;;;;

Γειά σας γειά σας γειά σας!!!!!Τα νεάκια σας;;;Ελπίζω όλοι και πάντα καλά.
Θέλω την βοήθεια σας(νέος και ώραίος στο φόρουμ) για ΤΗΝ πρόταση που θα κάνω στην γυναικάρα-ευελπιστώ της ζωής μου-Ε........στη φλωρεντία!!!!Το ταξίδι θα είναι έκπληξη-δώρο γενεθλίων!
Έχω κλείσει εισητήρια με easy jet για ρώμη 20 Δεκ με επιστροφή τρίτη πρωϊ 28 Δεκ.Λέω να μοιράσω τις ημέρες 4 τοσκάνη(2 με 3 φλωρεντία και 1-2 σιένα,σαν τζιμιλιάνο,μοντεπο....(κάτι τέτοιο) και 4 ημέρες ρώμη.Θα νοικιάσω αυτοκίνητο απο αεροδρομιο ρώμης.Ερωτήσεις:
α)Η πρόταση θα γίνει τραντίσιοναλ(πσσσσσσ τι είπα τώρα!),δλδ γονηπετής σε πλάτεία της φλωρεντίας,ευελπιστώ με τύπο να παίζει το altalena στο βιολί του.Διάβασα οτι υπάρχουν μουσικοί του δρόμου.Αληθεύει;
β)Λόγω των εορτών στη ρώμη διαβάζω οτι υπάρχει ένα θεματάκι(κλειστά μαγαζιά,μουσεία κλπ).Το πρόγραμμα το φανταζόμουν ώς εξής:20-24 τοσκάνη και 24-28 ρώμη.Μηπως να το άλλαζα;;;με βολεύει λόγω της ενοικίασης έτσι)
γ)δεν έχω κείσει ακόμη ξενοδοχεία άρα χρειάζομαι βοήθεια και προτάσεις για εκεί(έχω σημειώσει προτάσεις,αλλά θα χρειάστω βοήθεια και απο τους πιό έμπειρους βλ.traveller κλπ) καθώς και για εστιατόρια(για πρόταση πάω παιδιά please heeeeeeeelp!!!)
το ξέρω θα με βρίσετε αλλα έχει και.........δ):D
δ)το ρόζ διπλωματάκι μου κάνει για ενοικίαση απο την autourope που λέω να νοικιάσω;;;;
Οτιδήποτε άλλο από οποιονδήποτε είναι ευπρόσδεκτο.
Σας χιλιοευχαριστώ και μόνο που με διαβάσατε και συγγνώμη για το μήκος του μνμτος.Τα λέμε!!!!:clap:
 

sdoe21

Member
Welcome!!

δ) Η autoeurope στους όρους λέει οτι θέλει δίπλωμα με λατινικούς χαρακτήρες ( και μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα το ελληνικό και το κινέζικο διπλωμα σαν παράδειγμα προς αποφυγή!). Ίσως αυτό να είναι τυπικό και να στο δώσουν, αλλά εγω δεν το ρισκάρω! Θα είμαι Ρώμη σε 3 βδομάδες, και για να είμαι ήσυχος το άλλαξα. Ένα παράβολο των 30 ευρώ απο την Εθνική και μια φωτογραφία τύπου διαβατηρίου χρειάζεσαι. Πας στο Υ.Σ., κάνεις μια αίτηση και σε 2 βδομάδες παίρνεις το καινούργιο. Εκτός αν θέλεις να το ρισκάρεις και να ψάχνεις τρένα μέσα στο Δεκέμβρη!!:D

Για τα υπόλοιπα θα απαντήσουν τα άλλα παιδιά, αν και μια αναζήτηση θα σου έλυνε πολλές απορίες!
 

makisg

Member
:clap:καλώς όρισες και απο εμένα,
πιστωτική κάρτα να έχεις μαζύ σου και μη φοβάσε τίποτα
(πέρα απο τη πλάκα ακολούθησε τις σημβουλές του sdoe21 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.)
τέλος για να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματά σου θα πρέπει να υπάρξει γραπτή δεσμευση οτι κατά την επιστροφή σου θα παίξει βιντεάκι απο τη στιγμή της πρότασης.:clap::clap:
 
Παιδιά χίλια ευχαριστώ για το δίπλωμα.Αυτό και θα κάνώ.
Όσο για το βιντεάκι....λές εκτός απο μουσικό του δρόμου να χρειαστώ και paparazzi;;;;
Πω πω!!!πολλά τα έξοδα.....
Σας περιμένωωωωωωωωωωωωω!!!!
 

Twinkie

Member
Μπήκες δυναμικότατα στο forum και με ωραιότατη ιδέα- δώρο έκπληξη ταξίδι!
Καλώς όρισες λοιπόν και σου εύχομαι καλό ταξίδι από τώρα σε δύο πόλεις όνειρο κατά την ταπεινή άποψή μου.
Σε ό,τι αφορά το δίπλωμα, ο sdoe μου έδωσε τροφή για σκέψη, ωστόσο εμείς που κανονίσαμε από το Μιλάνο αμάξι μέσω πιστωτικής και με το ροζ διπλωματάκι δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ως στιγμής. Θα φανεί τον Νοέμβρη.
Έχει άπειρες ιστορίες για Ρώμη και Φλωρεντία + τα περίχωρα από τους μετρ του είδους, που θα μείνεις, τι θα φας, πως θα κινηθείς.
Ειδικός επί ιταλικών θεμάτων, είναι ο Samion, πιστεύω θα πάρει είδηση το μήνυμά σου και θα σε κατατοπίσει πλήρως.
Ό,τι συγκεκριμένο ρωτήσεις, με χαρά να σε πληροφορήσουμε.

Υ.Γ. Αν δεν έχεις κλείσει ακόμη ξενοδοχεία και σκεφτείς και μια παράκαμψη στο Κόμο, μείνετε οπωσδήποτε ένα βράδυ ;)
Υ.Γ. Trastevere για διαμονή στη Ρώμη είναι χάρμα από όλες τις απόψεις, κέντρο- απόκεντρο, νορμάλ τιμές αν και η περίοδος που πας θα έχει αυξημένες τιμές σε σχεδόν όλες τις περιοχές.
 

Samion

Member
α)Διάβασα οτι υπάρχουν μουσικοί του δρόμου.Αληθεύει;
β)Λόγω των εορτών στη ρώμη διαβάζω οτι υπάρχει ένα θεματάκι(κλειστά μαγαζιά,μουσεία κλπ).
γ)δεν έχω κείσει ακόμη ξενοδοχεία άρα χρειάζομαι βοήθεια και προτάσεις για εκεί και για εστιατόρια
α. ναι, αλλά όχι ιταλοί εννοείται.
β. όχι. τα μουσεία κλείνουν στις 25, ενίοτε κ άλλη μία μέρα. το ίδιο κ τα μαγαζιά. νεότερα αρχές Δεκεμβρη.
γ. διάβασε ότι υπάρχει ως τώρα και πες κ το μπάτζετ σου. αν αυτό δεν είναι προβλημα τότε η απάντηση είναι Hilton Cavallieri σε όλα.
 

Samion

Member
εμείς που κανονίσαμε από το Μιλάνο αμάξι μέσω πιστωτικής και με το ροζ διπλωματάκι δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ως στιγμής. Θα φανεί τον Νοέμβρη.
και να μην αντιμετωπίσετε προβλημα με την εταιρεία ενδεχεται να αντιμετωπίσετε με την αστυνομία σε έλεγχο. με ροζ δίπλωμα ο κίνδυνος να προσαχθείτε στο τμήμα για εξακρίβωση κ τα περαιτέρω είναι μεγάλος. κι αν είναι παρασκευή βράδυ το όνειρο ενός ΣΚ σε ιταλικό αστυνομικό τμήμα θα είναι πολύ κοντά σας..:haha:.
γιατί να μην βγάλετε ένα νεο τη στιγμή που έχετε τόσο πολύ χρόνο?
 

Twinkie

Member
και να μην αντιμετωπίσετε προβλημα με την εταιρεία ενδεχεται να αντιμετωπίσετε με την αστυνομία σε έλεγχο. με ροζ δίπλωμα ο κίνδυνος να προσαχθείτε στο τμήμα για εξακρίβωση κ τα περαιτέρω είναι μεγάλος. κι αν είναι παρασκευή βράδυ το όνειρο ενός ΣΚ σε ιταλικό αστυνομικό τμήμα θα είναι πολύ κοντά σας..:haha:.
γιατί να μην βγάλετε ένα νεο τη στιγμή που έχετε τόσο πολύ χρόνο?
Λέγε μου τέτοια τώρα και αγχώνομαι...Ναι Παρασκευή θα είναι, δεν θα θελα να περάσω ΣΚ σε αστυνομικό τμήμα της Verona στα σίγουρα. (Θα είναι ρομαντικά ωστόσο, αν φτάσουμε ως εκεί:bleh:)
Θα το διευθετήσω πάραυτα αλλιώς πάει ο Ιταλικός Βορράς:shock:
 

nera_gr

Member
Όσον αφορά τους μουσικούς για την πρόταση, ίσως θα ήταν καλύτερα να κανονίσεις εσύ κάτι, να βρεις πχ κάποιον από πριν και να του πεις πού να έρθει και τι να παίξει, γιατί αλλιώς α) κινδυνεύεις να μη βρεις (εξαρτάται από τον καιρό) β) κινδυνεύεις να σου παίζει το bella ciao, το arrivederci roma ή τα παιδιά του πειραιά (το έχω ακούσει στη Ρώμη!) Σε ποια πλατεία έχεις σκεφτεί να την κάνεις (πςςς, μα υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άντρες;;;) Σκέψου και την piazza del campο στη Σιένα.
 
για το δίπλωμα και εγώ θα κάνω αυτό που πρότεινε ο sdoe21(της σδοε είναι άλλωστε,ξέρει και κάτι παραπάνω...)
για το μπάτζετ είναι περίπου στα 80-100 ανα διανυκτέρευση.
Θα ήθελα σας παρακαλώ μια βοήθεια για το πρόγραμμα 20-24 τοσκάνη 24-28 ρώμη ή το αντίθετο;;;
Επίσης το αυτοκίνητο σκεφτόμουν να το νοικιάσω όλες τις ημέρες 20-28.Μήπως είναι περιτό για ρώμη;;;
Παιδια ευχαριστώ και πάλι.Με κακομαθαίνετε(κύριε πρέσβη μας,επίκαιρο λόγω του παο),αλλά ο σκοπός είναι στην κυριολεξία ΙΕΡΟΣ!:)
 

nera_gr

Member
Ναι, άσ'το έτσι.
Σε περίπτωση που 25/12 τα βρείτε όλα κλειστά (αν και όλα δε θα είναι, λέμε τώρα), είναι καλύτερα να είστε στη Ρώμη που και πάλι θα έχει άπειρα πράγματα να κάνετε, παρά σε κάποιο χωριό της Τοσκάνης, κλεισμένοι στο ξενοδοχείο.
 

ΕΡΣΗ

Member
Αλλωστε μια λειτουργια σε εκκλησια της Ρωμης θα εινια μια ομ,ορφη εμπειρια ειδικα αν ψαξετε να βρειτε καποια που θα εχει μεγαλη χορωδια.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.534
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top