Όταν ταξιδεύεις οφείλεις εκ των προτέρων να αντιληφθείς ότι μόνο το γεγονός ότι βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι, τις ανέσεις και τους οικείους σου, δίνει σε διάφορα μικροαντικείμενα μια αξία που δεν μπορείς να διανοηθείς και οι συνέπειες της απουσίας τους μπορεί να σου χαλάσουν την διάθεση αλλά και ολόκληρο το ταξίδι σου.

Φάρμακα

Έχεις ποτέ δοκιμάσει να εξηγήσεις τα συμπτώματα σου σε έναν φαρμακοποιό χρησιμοποιώντας μόνο την γλώσσα του σώματος γιατί δεν μιλάτε κοινή γλώσσα; Έχεις προσπαθήσει να μεταφράσεις στο ίντερνετ τις αντενδείξεις και την σύσταση ενός φαρμακευτικού σκευάσματος που είναι γραμμένο σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζεις; Από το πιο απλό παυσίπονο για τον πονοκέφαλο, μέχρι χάπια για στομαχικές διαταραχές, ένα μίνι φαρμακείο είναι άκρως απαραίτητο στις αποσκευές σου, αχρείαστο ας είναι.

Αντισηπτικά μαντηλάκια ή υγρό αντισηπτικό

Όταν ταξιδεύεις βρίσκεσαι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στον δρόμο και σε μέρη που συνωστίζεται πολύς κόσμος από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι γιατροί είναι πολλοί ξεκάθαροι αναφορικά με την μετάδοση των μικροβίων από τα χέρια. Μην περιμένεις να φτάσεις στο αεροδρόμιο για να το θυμηθείς, προμηθεύσου ένα οικονομικό πακέτο από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Εκτυπώσεις των κρατήσεων

Αν και πλέον όλα αυτά τα μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο κινητό σου, υπάρχουν μέρη και περιοχές που καλύτερα να αποφύγεις να το βγάλεις σε κοινή θέα. Μια εκτύπωση του αεροπορικού, της κράτησης του ξενοδοχείου και ενός χάρτη της περιοχής που βρίσκεται, σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμη, ειδικά σε μέρη που το ίντερνετ είναι αναξιόπιστο ή ανύπαρκτο και υπάρχουν επιτήδειοι που θέλουν να σε «απαλλάξουν» από το κινητό σου.

Φωτοτυπία διαβατηρίου

Στις περιπλανήσεις σου δεν είναι πάντα απαραίτητο να έχεις μαζί σου το πιο σημαντικό έγγραφο του ταξιδιού σου. Πολλά ξενοδοχεία ή γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων μπορεί να το κρατήσουν για εγγύηση (υπάρχουν ακόμα μέρη που αυτό επιτρέπεται). Μια φωτοτυπία του διαβατηρίου εκτός από πειστήριο της ταυτότητας σου, μπορεί να σου φανεί αφάνταστα χρήσιμο στην ατυχή περίπτωση που χάσεις ή κλαπεί.

Επιπλέον φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

Από την έκδοση βίζας ή ενός εισιτηρίου πολλαπλών διαδρομών μέχρι την έκδοση μιας προσωποποιημένης κάρτας επισκέψεων σε μουσεία, μερικές επιπλέον φωτογραφίες που δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο πορτοφόλι σου, σίγουρα θα σου γλιτώσουν χρόνο και χρήματα.

Δεύτερο πορτοφόλι

Όταν ταξιδεύεις δεν είναι πολύ σοφό να έχεις όλα σου τα χρήματα και τις κάρτες συγκεντρωμένα μαζί, γιατί σε περίπτωση απώλειας, τα προβλήματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα. Με καλύτερη λύση το πορτοφόλι ζώνη, που κρύβεται κάτω από τα ρούχα σου ή ένα ταπεινό φθαρμένο πορτοφολάκι που δεν τραβάει τα βλέμματα για τις μικροαγορές σου, το δεύτερο πορτοφόλι αποτελεί εγγύηση για ένα πιο ασφαλές ταξίδι.

Σημειωματάριο

Εκτός από το να κρατήσεις σημειώσεις από το ταξίδι σου, είναι χρήσιμο να καταγράψεις τα τηλέφωνα επικοινωνίας των αγαπημένων σου αλλά και την διεύθυνση και τα στοιχεία της Ελληνικής Πρεσβείας στην χώρα που βρίσκεσαι, σε περίπτωση που χάσεις το κινητό σου ή προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη και χρειάζεται να επικοινωνήσεις άμεσα με την πρεσβεία σου.