Για τους ταξιδιώτες που πάντα επιλέγουν την οικονομική θέση για τις πτήσεις τους, το επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και παροχών στις αερομεταφορές έχει δεχθεί πολλές θετικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια. Ειδικά στον τομέα της σίτισης, τα γεύματα έχουν αναβαθμιστεί με φρέσκα υλικά, θρεπτικά συστατικά και γευστικές συνταγές εμπλουτισμένες από τις προτιμήσεις και τις κουλτούρες των χωρών στις οποίες ανήκουν οι αεροπορικές εταιρείες. Εκτός από τις πολλές και διαφορετικές δυνατότητες για την σύσταση του αεροπορικού γεύματος κατά την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου, κάποιες αεροπορικές προσφέρουν περισσότερες από μία επιλογές φαγητού για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης, στην διάρκεια της πτήσης τους.

Aegean Airlines

Με φιλοσοφία να «Ανακαλύψτε την Ελληνική Κουζίνα», εστιάζοντας στα αγνά και παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, στις πτήσεις την Aegean τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές συνταγές της νησιωτικής Ελλάδας. Οι χυμοί και τα κρασιά που προσφέρονται είναι συνήθως τοπικής παραγωγής ενώ ένα παστέλι ή ένα γιαούρτι μέλι ή μια καρυδόπιτα σερβίρεται ως επιδόρπιο. Διανύοντας στην εορταστική περίοδο, οι επιβάτες μπορεί να εκπλαγούν ευχάριστα ανακαλύπτοντας εορταστικές προσθήκες στα πιάτα τους.

el.aegeanair.com

Lufthansa

Photo by chinaoffseason

Η αεροπορική δύναμη της Γερμανίας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, δίνει μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση και την ποιότητα των αερομεταφορών της. Οι επιλογές ποικίλουν από σνακ και σάντουιτς μέχρι και ζεστά γεύματα, με πιάτα βασισμένα σε γνωστές Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές συνταγές αλλά και με Ασιατικές επιρροές, ανάλογα με τον προορισμό της πτήσης. Οι επιβάτες μπορούν να συνοδέψουν το γεύμα τους με μια μεγάλη ποικιλία από ποτά και αναψυκτικά, αλκοολούχα και μη, ενώ από τα καρότσια των αεροσυνοδών δεν λείπει ποτέ ο δημοφιλής χυμός ντομάτας. Η διάθεση των ποτών δεν περιορίζεται μόνο κατά την διάρκεια του φαγητού, αλλά επαναλαμβάνεται ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

www.lufthansa.com

Turkish Airlines 

Κρατώντας τα σκήπτρα του τίτλου της καλύτερης υπηρεσίας Catering στην Ευρώπη, η Turkish Airlines έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για την ποιότητα των υπηρεσιών εστίασης κατά την διάρκεια των πτήσεων της. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με φρέσκα, εποχιακά υλικά, με όμορφη παρουσίαση και προσαρμοσμένα στις προσωπικές προτιμήσεις των επιβατών. Στις διεθνείς και διατλαντικές πτήσης οι επιβάτες μπορούν να γνωρίσουν γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου συνοδεύοντας το γεύμα τους με μια ποικιλία ποτών και ροφημάτων, αλλά και ανάλογα με τον χρόνο της πτήσης, προσφέρεται και μια υπηρεσία σνακ!

turkishairlines.com

Qatar

Με δυο συνεχόμενες βραβεύσεις ως ο καλύτερος αερομεταφορέας για την οικονομική θέση το 2009 και το 2010, η Qatar airways κατέκτησε στην κορυφή ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, το 2017 από την Skytrax. Προσφέροντας από δύο μέχρι τρεις επιλογές γεύματος ή πρωινού, η εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία της αεροπορικής προσφέρεται πάντα με έμφαση στην ποιότητα και την χρήση μόνο φρέσκων υλικών, με πλούσιες γεύσεις και δημιουργικές συνταγές. Εκτός από υψηλών προδιαγραφών εδέσματα, κατά την πτήση διατίθεται και ένας μεγάλος κατάλογος ποτών και ροφημάτων, για την ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία των επιβατών της.

www.qatarairways.com

Emirates

Photo by Jirka Matousek

Ο κυρίαρχος των αιθέρων και ίσως η πιο βραβευμένη αεροπορική εταιρία του αιώνα, ανεβάζει ψηλά τον πήχη, όχι μόνο στις αερομεταφορές αλλά και στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρει. Με δύο επιλογές από γκουρμέ γεύματα, εμπνευσμένα από τις γεύσεις της γεωγραφικής περιοχής στην οποία ταξιδεύει, δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να εξερευνήσουν τις γαστρονομικές εμπειρίες του προορισμού τους, πριν ακόμα προσγειωθούν σε αυτόν. Επίσης ο επιβάτης μπορεί να συνοδέψει το γεύμα του, εκτός από τις κλασσικές επιλογές αναψυκτικών και ροφημάτων, με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί ή με κάποιο κοκτέιλ, μέχρι και με σαμπάνια!

www.emirates.com