Αν έχετε αδυναμία στα καταπράσινα νησιά, τις υπέροχες παραλίες με τα πολύχρωμα νερά και ίσως κάποια.. ιταλικά κατάλοιπα, αυτό το island hopping φτιάχτηκε για εσάς!

3 ημέρες στην διάσημη Λευκάδα 

Κάθε τοπ 10 με παραλίες που σέβεται τον εαυτό του (όπως και αυτό άλλωστε) έχει τουλάχιστον μία από Λευκάδα. Θα είναι οι Εγκρεμνοί με τα τιρκουάζ νερά; Θα είναι η απίστευτη αμμουδιά στα πόδια του βράχου στο Πόρτο Κατσίκι; Ή μήπως θα είναι το απέραντο γαλάζιο στο Κάθισμα; Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε 3 μέρες για να δείτε όσο πιο πολλές μπορείτε. Το που θα μείνετε εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε -για νυχτερινή ζωή θα προτιμήσετε είτε την πόλη της Λευκάδας, είτε τις τουριστικές Νυδρί και Βασιλική. Αφήνετε για λίγο τις παραλίες – άλλωστε δεν θα μπορέσετε να.. ξεφύγετε από αυτές, και ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του νησιού να δούμε τι προσφέρει. Βόλτα στα στενάκια της πόλης ή εξόρμηση στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας; Καφέ στην πλατεία του χωριού Καρυά ή μεζεδάκια με θέα που κόβει την ανάσα στην Ράχη στο χωριό Εξάνθεια; Σίγουρα περπατημα και βουτιά στους καταρράκτες του Δημοσάρι στο Νυδρί. Και οι τρεις μέρες θα περάσουν πριν το καταλάβετε!

3 ημέρες στην καταπράσινη Κεφαλλονιά

Και στην Κεφαλονιά οι παραλίες έχουν κύριο ρόλο, με πρώτη και καλύτερη το Μύρτο, με το κατάλευκο βότσαλο και το μοναδικό γαλάζιο. Το μικρότερο “αδερφάκι” του είναι η παραλία Αντίσαμος, παρόμοιας αισθητικής και με αέρα.. χολιγουντιανό, μιας που εδώ γυρίστηκαν σκηνές από το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”. Η Κεφαλονιά βέβαια, έχει κ άλλα θέλγητρα, κι ένα από τα πιο μαγικά του είναι το σπήλαιο της Μελισσάνης, στη Σάμη -ένα σπήλαιο προσβάσιμο με βαρκάκι με μια απίστευτα φωτογενή λίμνη στο εσωτερικό του – το φως που μπαίνει από την ανοιχτή οροφή του σπηλαίου δημιουργεί τους πιο απίθανους χρωματισμους! Κι από στεριανές περιπέτειες; Το ορμητήριο εδώ συνήθως είναι το Αργοστόλι, η πρωτεύουσα, στρατηγικά τοποθετημένη στο κέντρο του νησιού, ιδανική για εξορμήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις – ενίοτε όμως προτιμάται και το Ληξούρι, η.. συμπρωτεύουσα της Κεφαλονιάς! Επίσκεψη απαραίτητη στο Φισκάρδο, το πιο καρτποσταλικό λιμανάκι που έχετε συναντήσει ποτέ αλλά και στην Άσσο, με το πράσινο της φύσης να “αγκαλιάζει” σχεδόν τον οικισμό πριν ξεχυθεί στη θάλασσα. Για το τέλος, λαχταριστές μερίδες δίπλα στη θάλασσα στο Ενετικό.

2 ημέρες στην ήσυχη Ιθάκη

photo by Zhang Yu

Η Ιθάκη είναι το τέλος του ταξιδιού, ο αναπαμός του περιπλανώμενου, η πατρίδα που πεθυμάμε να επιστρέψουμε. Και όταν προσεγγίζουμε το Βαθύ, το κατάφυτο αυτό φυσικό λιμανάκι μέσα στο υπέροχο φιορδ, είναι λες και οι προσδοκίες μας επιβεβαιώνονται. Αλλά και το Κιόνι, αμφιθεατρικό, πετρόχτιστο, πλημμυρισμένο στο πράσινο διεκδικεί κάτι από τη νοσταλγία μας- ξεπλένουμε τη μελαγχολία στα τυρκουάζ νερά της παραλίας Γιδάκι και αφήνουμε το πράσινο της Πλατιάς Άμμου να μας φτιάξει τη διάθεση. Το βασικότερο απ’ όλα: ηρεμούμε, αφήνουμε το χρόνο να γλιστράει απαλά ανάμεσα στα δέντρα, πάνω στα βότσαλα. Άλλωστε έχουμε επιστρέψει σπίτι.