Ευκαιρία να λυθεί μια “παρεξήγηση” χρόνων: η Αίγινα δεν αποτελεί την εύκολη απόδραση για τη φυλή των Αθηναίων, ένα μπανάκι και λίγο τσίμπημα, αλλά ένα νησί που αξίζει να του αφιερώσεις μπόλικο χρόνο για να το ανακαλύψεις

Κλείνεις ειστήρια, επιβιβάζεσαι στο πλοίο ή στο πιο γρήγορο δελφίνι και μέχρι να το καταλάβεις, περίπου μέσα σε μια ώρα, πατάς το πόδι σου στο λιμάνι της Αίγινας. Εκεί σε καλωσορίζουν η “Μάνα”, το ξακουστό γλυπτό του Χ. Καπράλου, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τα νεοκλασικά της προκυμαίας και η αρμονία που εκπέμπει όλο το τοπίο.

Οι επιλογές για παραλίες δεν είναι αμέτρητες αλλά ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα βρουν αυτό που θέλουν. Η Πέρδικα, δεν έχει αμμουδιά, έχει βράχια αλλά μην σας τρομάζει αυτό γιατί ειδικοί χώροι έχουν διαμορφωθεί πάνω στα βράχια, οπού μπορείτε να αράξετε και με ένα σάλτο να χαρείτε τα κρυστάλλινα νερά της. Επιπλέον μπορείτε να πάρετε το καραβάκι και να πεταχτείτε για μια μίνι περιπέτεια στη Μονή, το νησάκι που βλέπετε απέναντι. Δέκα λεπτά από το λιμάνι και βρίσκουμε ίσως την πιο κοσμική και θορυβώδη παραλία του νησιού: ο λόγος για την Αιγινήτισσα όπου μπορείτε να συνδυάσετε τις βουτιές σας με μπύρες και snacks από το παραπλήσιο beach bar.  Λίγα λεπτά μέτα την Αιγινήτισσα, μας περιμένει η παραλία του Μαραθώνα,για την ακρίβεια οι δύο παραλίες του Μαραθώνα με τα καθαρά νερά και τις γραφικές ταβέρνες πάνω στην αμμουδιά.

Μέσα στη Χώρα επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα μεζεδάκια του διάσημου ουζερί του Σκοτάδη και τα γλυκίσματα του θρυλικού Αιάκειου. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το ναό της Αφαίας, ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα της αρχαϊκής περιόδου που λέγεται ότι αποτέλεσε πρότυπο για την σχεδίαση του Παρθενώνα και να περιηγηθείτε στα κοντινά κτήματα όπου καλλιεργούνται τα περίφημα φυστίκια Αιγίνης.

Το Hotel Aegina απέχει 150 μέτρα απο το λιμάνι και αποτελεί ίσως την κορυφαία επιλογή για τη διαμονή σας ενώ πολύ γούστο έχει και το Hotel Rastoni το οποίο στεγάζεται μέσα σε ένα παλιό αγρόκτημα παραγωγής φιστικιών και τα δωμάτιά του έχουν μια artistic διάθεση.