Η Ζάμπια είναι μια υπέροχη χώρα της Νοτίου Αφρικής. Πρώην Βρετανική αποικία, με το όνομα Άνω Ροδεσία, κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1964 και οφείλει την καινούργια της ονομασία, στον ποταμό Ζαμβέζη, έναν από τους ωραιότερους και μεγαλύτερους ποταμούς της Αφρικής.

Στο Lower Zambezi National Park, στις όχθες του Τσόνγκουε, ενός από τους σημαντικότερους παραποτάμους του Ζαμβέζη,  βρίσκεται το Chongwe River House, ένα από τα εντυπωσιακότερα lodge της χώρας. Αποτελείται από τέσσερα μόλις δωμάτια, εναρμονισμένα απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας έτσι την πολυτελή διαμονή, με την άγρια Αφρικανική φύση. Αυτή η ειδυλλιακή περιοχή της νοτιοανατολικής Ζάμπια, αποτελεί την ιδανική βάση για να χαρεί κάποιος την μαγεία ενός μοναδικού σαφάρι. Οι υπεύθυνοι του Chongwe River House διοργανώνουν καθημερινά  δραστηριότητες στην γύρω περιοχή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν στο φυσικό τους περιβάλλον νεροβούβαλους, λιοντάρια, ζέβρες, λεοπαρδάλεις και πλήθος άλλα ζώα της Αφρικανικής σαβάνας.

Extra tip. Πραγματικό high light της διαμονής σας στο lodge είναι η πισίνα. Ρίξτε μια βουτιά με θέα το ηλιοβασίλεμα ή απλά, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, χαζέψτε τους νεαρούς ελέφαντες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε απόσταση βολής από το deck σας, στις όχθες του γειτονικού Τσόνγκουε.

http://www.chongweriverhouse.com/index.php